Anders

Hoe schoon is je smartphone? Studies zeggen dat het een stuk minder schoon is dan een wc-bril!

De smartphone is een van de objecten geworden die we regelmatig en intiem gebruiken. We blijven dat vergeten, net als elk object dat we vaak raken, wordt het vies en bevat het enorme kolonies van bacteriën. Is het echt zo erg? Hoe houd je jezelf uit de problemen en minimaliseer je het risico op ziekte? Laten we het eens van dichterbij bekijken:

Moeten we de smartphone opschonen?

Smartphones zijn in onze levens geslopen, gedreven door sociale of technische behoeften. De volledige gezondheidseffecten van de smartphones in ons leven zijn nog lang niet volledig begrepen, dus willen we een bepaald aspect van de kiemplaag oppakken.

In een onderzoek dat op zoek was naar een bepaalde bacterie die geassocieerd wordt met huid-, ademhalings- en spijsverteringsaandoeningen, droeg de smartphone 7 keer meer bacteriën bij dan een wc-bril . Het is vermeldenswaard dat een tablet het nog erger heeft gedaan, met 30 keer meer bacteriën. Maar het enige is dat je geen tablet of toilet hoeft te gebruiken, maar met een smartphone kun je meerdere keren per dag je gezicht aanraken.

Nu ik je aandacht heb gekregen, laten we eens kijken naar wat we eraan kunnen doen.

Droge of natte reiniging

We zullen in een minuut een volledige set behandelen die een grondige reiniging van je smartphone mogelijk maakt, inclusief het gebruik van vloeistoffen voor een goede desinfectie. Het probleem is dat het niet realistisch is om te verwachten dat je je smartphone meerdere keren per dag zorgvuldig schoonmaakt.

Afbeelding: MagicFiber

De oplossing is om een ​​microvezeldoek (zoals deze) te dragen die je handig in je zak of tas kunt hebben. Het goede nieuws is dat zelfs als het droog wordt gebruikt, het microvezeldoek 93% van de virussen en 98% van de bacteriën kan verwijderen. Zorg dat het doek pluisvrij is.

Als u de microvezel niet bij de hand hebt en u toch een snelle opruimactie wilt uitvoeren, vermijd dan papier. In welke vorm dan ook, papier heeft het potentieel om op het scherm te krabben en kleine merktekens achter te laten die de kijkervaring verminderen. In noodgevallen is het beter om een ​​schoon stuk katoen (zoals het uiteinde van uw T-shirt) te pakken dat geen afdrukken bevat en snel over het oppervlak wrijft.

Vermijd het gebruik van onnodige druk, omdat dit het scherm kan beschadigen. En houd de microvezel dichtbij. Hetzelfde doek kan ook nat worden gebruikt.

De schoonmaakset

Naast de doek en vloeistof, kan de reinigingsset extra pads of pennen bevatten die een goede reiniging in alle krappe plekken (zoals deze) mogelijk maken. Als algemene vuistregel, vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen op basis van alcohol of een andere huishoudelijke schoonmaakmiddel. Ze zijn niet geformuleerd voor oppervlakken van elektronische apparaten en uw smartphone zal zeker beschadigd zijn.

Als een speciaal samengestelde vloeistof (zoals die in de set hierboven) niet beschikbaar is, kunt u deze vervangen door gedestilleerd water. Het distillatiedeel zorgt ervoor dat er geen strepen op het scherm achterblijven als het water verdampt.

Afbeelding: ColorWay

Nu we vloeistof gebruiken, zorgen we ervoor dat we de gebruikte hoeveelheid drastisch beperken. Als algemene regel geldt: spuit of spuit de smartphone niet direct in met vloeistof. Er is een goede kans dat een deel ervan zijn weg vindt in de smartphone en het aanraakscherm zijn eerste slachtoffer zal zijn. Er zijn talloze verhalen over schermen die na blootstelling aan vloeistoffen geleidelijk helemaal zwart worden. Het is beter om de doek die u op het scherm gebruikt te spuiten of te dompelen, maar pas er ook weer op dat u deze drijfnat krijgt.

Veel smartphones hebben een laag op het scherm die overmatige opeenhoping van vuil voorkomt. Vermijd krachtig schrobben om deze laag te beschermen.

Voor de telefoons die deze optie bieden, is het raadzaam om de batterij te verwijderen voordat u begint met reinigen. Of schakel de telefoon tenminste uit. Als u per ongeluk morst, heeft u minder kans om schade te veroorzaken. Als u uw smartphone nat maakt, veeg dan het overtollige vocht weg en laat het enkele uren drogen voordat u het opnieuw probeert aan te doen.

De toekomst van het reinigen van smartphones

Een alternatief dat effectiever en eleganter is, is het gebruik van een ultraviolet ontsmettingsmiddel (zoals dit). Ultraviolette reiniging is een industriële procedure die kan worden aangepast aan het gebruik van de smartphone. De bacteriedodingsratio is hoger dan 99, 99% en doet dat in ongeveer 5 minuten.

Afbeelding: PhoneSoap

Kyocera heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld die een smartphone heeft gemaakt die je eenvoudig met zeep kunt wassen op dezelfde manier waarop je je handen wast. Meer informatie hier.

Hoeveel maak je je smartphone schoon?

Op de een of andere manier moeten we onze smartphones beter schoonmaken. Nadat we onszelf generaties lang hebben opgeleid om regelmatig onze handen te wassen, kunnen we het ons niet veroorloven zulke biologische wapens massaal te dragen.

Hoe vaak maak je je smartphone schoon? Wat gebruik je? Laat het ons weten in de comments hieronder.