Tutorial

Een Windows Easy Transfer-rapport afdrukken

In mijn vorige zelfstudie over Windows Easy Transfer Reports merkte ik op dat ik geen gemakkelijke manier had gevonden om de informatie in deze rapporten te printen. Dankzij onze lezer Cate Eales, die een nuttige link heeft verstrekt, kan ik nu in detail uitleggen hoe het is gebeurd. Geloof het of niet, het blijkt net zo eenvoudig te zijn als 1, 2, 3.

1. Stel Windows Explorer in om verborgen bestanden en mappen weer te geven

Ten eerste, als je nog niet hebt gekozen om verborgen bestanden en mappen te tonen (en Windows 7 is standaard niet zo ingesteld) bekijk onze tutorial in de mapopties van Windows Explorer. Dit is niet alleen een uitstekende zelfstudie, maar bevat ook instructies voor het weergeven van verborgen bestanden en mappen halverwege de pagina.

2. De rapporten vinden

Nadat u Windows Explorer hebt ingeschakeld om verborgen bestanden en mappen weer te geven, bladert u naar deze map: C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows Easy Transfer \ PostMigData . De gemakkelijkste manier om dit te doen, is dit pad knippen en plakken, vanuit dit artikel. U krijgt mogelijk een waarschuwing dat u geen toegang hebt tot deze map. Als u beheerdersrechten op uw computer hebt, klikt u op Doorgaan om gemachtigd te zijn om het te zien.

U zult submappen zien met de datum van uw migratie (s).

Open de map met de gewenste migratiedatum en u ziet een bestand met de naam "AppInfo.html" plus andere html-bestanden, die elk een rapport vertegenwoordigen in Windows Easy Transfer .

3. Openen en afdrukken van de rapporten

Klik op het AppInfo.html- bestand en het wordt geopend in uw standaardbrowser. Mijn standaardbrowser is Google Chrome en het zou dit bestand niet correct openen. Hetzelfde geldt voor Firefox. Dat komt omdat het bestand een aantal ActiveX-besturingselementen bevat die alleen door Internet Explorer correct kunnen worden uitgevoerd.

Klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam, klik op "Openen met" en kies Internet Explorer .

Zodra uw browser het bestand opent, kunt u het rapport afdrukken door uw gebruikelijke opdracht voor het afdrukken van bestanden te volgen. Klik in Internet Explorer op het kleine tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en kies Afdrukken in het menu.

Als u een printer hebt die op beide zijden van de pagina afdrukt, moet u dit instellen om dat te doen, aangezien het rapport vrij lang kan worden.

conclusies

Ik printte mijn Windows Easy Transfer- rapport door schermafbeeldingen te maken, in Paint te plakken en vanaf daar te printen. Ik weet zeker dat iedereen meteen kan zien dat dit een hoop werk is en veel papier heeft opgebruikt. Het was duidelijk niet de beste manier om het te doen, maar op dat moment wist ik niet dat er een andere manier was. Ik dank Cate Eales voor het wijzen van ons allemaal in de goede richting.