Beoordeling

Herziening van de Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis - Eenvoudig en mooi

Razer is een bedrijf met een naam die een synoniem is geworden voor hoogwaardige spelcomputers en accessoires. Een van hun meest populaire apparaten is de Razer DeathAdder Chroma . Het is een gamingmuis met een ongelooflijke optische sensor van 10.000 DPI, die zich vertaalt in een perfecte precisie op de meeste oppervlakken. We hebben deze muis zowel op kantoorwerk als op langdurige gaming-sessies getest en we willen graag onze mening geven over dit apparaat, in deze gedetailleerde beoordeling:

Unboxing van de Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis

De Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis wordt geleverd in een doos die er erg goed uitziet, die is gemaakt van hoogwaardig karton en die all-in zwart is afgedrukt. De voorkant wordt gedomineerd door een groot beeld van de muis. De accentkleur die je overal op de doos ziet, is groen, de kleur die Razer gebruikt voor zijn merk. In het geval van de DeathAdder Chroma-muis ziet u echter ook de verschillende Chromatienaam die in meerdere kleuren is afgedrukt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Alle andere kanten van de doos zijn gevuld met informatie over het apparaat, de ergonomische vorm, de uiterst nauwkeurige optische sensor, de chroma aanpasbare verlichting en andere.

Als gamingbedrijf, aan de ene kant van de doos, heeft Razer ook twee aanbevelingen voor de DeathAdder-muis geschreven door 2 spelers van de CLG en de Evil Geniuses esports-teams.

Open de doos en je struikelt op een transparante plastic steun. Schuif het en je komt bij de DeathAdder Chroma. Daaronder vind je ook een paar documenten en Razer-stickers.

Hardwarespecificaties

De Razer DeathAdder Chroma-muis is speciaal gemaakt voor gamers en biedt daarom een ​​aantal technische topspecificaties. Allereerst, zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, is de DeathAdder Chroma een muis met een ergonomisch ontwerp, gericht op rechtshandige gamers.

Hoewel de verpakking vol is met tekst en visuele informatie, is de Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis eigenlijk een eenvoudig apparaat met een minimalistisch ontwerp. Het eerste dat opvalt bij het unboxen, is dat het maar een paar knoppen heeft: naast de linker en rechter klikknoppen, krijg je een scrollwiel en slechts twee zijknoppen. In de spelwereld is dit het minimumaantal knoppen dat geaccepteerd wordt voor een muis om geschikt te worden geacht voor gamen.

De prestaties van de Razer DeathAdder Chroma worden gevoed door een top-tienduizend DPI optische sensor, 1000 Hz ultrapolling snelheid voor directe respons en een acceleratie tot 300 inches per seconde of 50 g. Dit zijn specs die meer dan voldoende bewijs moeten zijn dat de DeathAdder Chroma een geweldige accessoire kan zijn voor elke gamer.

De DeathAdder Chroma wordt niet voor niets Chroma genoemd: hij heeft ook twee verlichte delen, het Razer-triskele-logo en het scrollwiel, die beide kunnen oplichten in elke gewenste kleur.

Als je je zorgen maakt over duurzaamheid, zou je vanaf het begin moeten weten dat de Razer DeathAdder Chroma een gevlochten vezelkabel heeft die hem moet beschermen tegen te snel verslijten.

Grootte en gewicht zijn ook belangrijke aspecten voor elke gamingmuis, maar niet voor de Razer DeathAdder Chroma, een muis die waarschijnlijk goed in elke hand past, en hij is ook zowel zwaar als licht genoeg om hem goed te laten voelen, maar niet om te vermoeien je na een paar uur gamen. De DeathAdder Chroma heeft een lengte van 5 inch of 127 mm, een breedte van 2, 76 inch of 70 mm en een hoogte van 1, 73 inch of 44 mm. Het weegt ook 3.7oz of 105 gram.

Als je meer wilt weten over alle technische specificaties en details van de Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis, bezoek dan de officiële webpagina, die je hier kunt vinden: Razer DeathAdder Chroma.

Gebruiken en gamen met de Razer DeathAdder Chroma

Het is nu twee weken geleden dat ik begon te gebruiken en (meestal) gamen met de Razer DeathAdder Chroma-muis, en ik kan beginnen met deze beoordelingssectie door te zeggen dat ik erg geniet van hoe deze muis werkt.

Op het moment dat je de DeathAdder Chroma gaat gebruiken, merk je hoe goed hij in je hand zit. Het ontwerp en de vorm maken het heel aangenaam om vast te houden, zelfs voor lange periodes, zoals bij het spelen van je favoriete spel voor drie dagen op een rij, van zonsopgang tot zonsondergang. Vertrouw me, dat deed ik de afgelopen drie dagen sinds ik Skyrim herontdekte en niet kon stoppen om het opnieuw te spelen. :)

Ik weet niet of dit het geval zal zijn voor iedereen, maar een ding dat ik leuk vind aan de vorm van de Razer DeathAdder Chroma is dat ik het zowel met een klauwgreep als met een palmgreep kan gebruiken. Als je het van een afstand bekijkt, zul je zeggen dat deze gamingmuis absoluut is gebouwd voor een klauwgreep. Maar wat ik heb gevonden is dat als ik een palmgreep wil gebruiken, ik alleen maar mijn hand een beetje naar voren moet richten, en voila ... geen ruimte tussen mijn handpalm en de achterkant van de DeathAdder Chroma. Daardoor was ik in staat om het net zo gemakkelijk te gebruiken in snelle wedstrijden zoals League of Legends, waarin een klauw grip beter is, en in low-paced endurance-spellen zoals Skyrim, waarin ik de voorkeur geef aan een palmgreep na 8 uur van gamen. En ik weet zeker dat je dat ook zult doen! :)

Als je het leuk vindt om snelle games te spelen en je vaak merkt dat je handen zo zweterig zijn dat je het gevoel hebt dat je je muis weggooit, is dit een goed nieuws: de Razer DeathAdder Chroma is gemaakt van een plastic dat bedekt is met een rubberen coating en het heeft twee grote greepgebieden aan de zijkanten. Deze functies helpen je om je hand droog te houden, zelfs als je adrenalinekick krijgt door Teemo te spelen in League of Legends. En de twee rubberen delen vanaf de zijkanten houden de muis in uw hand, zelfs tijdens de snelste game-actie.

De linker- en rechterklikknoppen van de Razer DeathAdder Chroma hebben holle vormen, dus ze hebben een natuurlijke neiging om je vingers te laten aanvoelen als in hun eigen aparte hangmatten. Het klinkt misschien belachelijk, maar dat is het gevoel dat je krijgt. :)

Wat de zijknoppen betreft, je kunt alleen maar blij zijn als Razer ze heeft gepositioneerd. Hoewel ze behoorlijk groot zijn - en heel gemakkelijk te vinden en te drukken - zul je er niet per ongeluk op drukken, want je duim heeft zijn eigen rustplaats eronder.

Laten we ook eens kijken naar de weinige negatieve dingen die je zou kunnen zeggen over de Razer DeathAdder Chroma-gamingmuis. De eerste is dat de knoppen waarschijnlijk een beetje luidruchtiger zijn dan die op andere muizen. Maar voor iemand zoals ik, die een mechanisch toetsenbord gebruikt, is een iets clickier muis niets bijzonders, en het is absoluut niet vervelend.

Oh, en het tweede dat ik als een negatief detail beschouw in de DeathAdder Chroma van Razer: er is geen speciale DPI-switch op. Mijn oude muis had er een en, eerlijk gezegd, ik mis het. De optische sensor op de DeathAdder Chroma werkt met maximaal 10.000 DPI, wat voor de meeste mensen een enorm gevoeligheidsniveau is. Maar er zijn situaties en zelfs games waarin je waarschijnlijk een veel lagere resolutie wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, in Windows, tenzij je een scherm hebt met een extreem grote resolutie - 4K of hoger - is het gebruik van de muis op de hoogste DPI-instelling overdreven. Op mijn 1080p-monitor is de muiscursor te snel om te volgen als ik de DeathAdder Chroma op 10.000DPI stel. Natuurlijk is er de mogelijkheid om profielen te configureren in Razer's Synapse-software of een aantal wijzigingen aan te brengen in de muisinstellingen voor snelheden vanuit Windows, maar het zou een stuk eenvoudiger zijn om op een DPI-schakelaar op de muis te drukken. Dit zou vooral handig zijn tijdens games waarbij je de DPI-gevoeligheid wilt variëren, afhankelijk van wat je in de game doet. Voor sommige acties, zoals het gebruik van een sluipschuttersgeweer in een schutter, wilt u misschien de maximale gevoeligheid terwijl u dingen als bewegen doet, u wilt misschien een lagere gevoeligheid. Het hebben van een DPI-switch zou dergelijke overgangen snel en pijnloos maken.

De andere optie die je zou kunnen kiezen, en degene die ik kies, is om de Synapse-software van Razer te gebruiken om DPI-podia toe te wijzen aan een of twee knoppen op de muis of op je toetsenbord (het werkt als je ook een Razer-toetsenbord hebt). Ik heb bijvoorbeeld een Razer BlackWidow-toetsenbord, dat een paar macrotoetsen heeft. Ik gebruikte Synapse om twee van deze toetsen toe te wijzen voor het op- of afnemen van de DPI-schaal van de muis. Een andere keuze die je hebt is om de zijknoppen of het scrollwiel op je DeathAdder Chroma-muis toe te wijzen om de DPI-instelling te wijzigen.

Laten we het Chroma-gedeelte van de Razer DeathAdder Chroma-muis niet vergeten: alle apparaten die door Razer zijn gemaakt en die deze achternaam dragen, hebben volledige spectrumverlichting die u kunt aanpassen. De DeathAdder Chroma heeft twee verlichte gebieden: een ervan is het scrollwiel en een ander is het logo. Door de Razer Synapse-software te gebruiken, kunt u beide gebieden helderder of zwakker laten oplichten, in elke gewenste kleur. Je kunt ze door het kleurenspectrum laten lopen en je kunt zelfs ademhalingseffecten toepassen op het logo. Je zult zeker iets vinden dat je leuk vindt, er bestaat geen twijfel over. En ik ben er vrij zeker van dat je het leuk zult vinden hoe het er 's nachts uitziet - het is best gaaf! :)

Stuurprogramma's en software

De Razer DeathAdder Chroma werkt vanaf het moment dat u hem op uw Windows-computer aansluit. Maar als u het wilt kunnen aanpassen, moet u het Synapse-stuurprogramma en de software installeren. Je kunt het hier vandaan krijgen: Razer Synapse.

Als je het eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je alles wat er is over de DeathAdder Chroma bekijken en configureren, te beginnen met zijn prestatieaspecten en eindigend met de lichteffecten die je leuk vindt.

Het eerste tabblad heet Aanpassen en het draait allemaal om de muisknoppen en wat gaan ze doen als je erop drukt.

Op het tabblad Prestaties kunt u de DPI- gevoeligheid configureren, Acceleratie instellen en de Polling-snelheid van uw Razer DeathAdder Chroma wijzigen. Het is de moeite waard te vermelden dat je in detail kunt gaan en je kunt zelfs verschillende gevoeligheden instellen voor de verticale en horizontale as.

Op het tabblad Verlichting kunt u de kleuren en effecten kiezen die u met uw Razer DeathAdder Chroma-muis wilt gebruiken voor het scrollwiel en het logo-gebied. We zijn er vrij zeker van dat je meer dan tevreden zult zijn met de opties die je krijgt. Je kunt immers elke gewenste kleur kiezen, wat betekent dat je 16, 8 miljoen opties hebt.

Met de DeathAdder Chroma kun je er ook oppervlakkalibratie voor uitvoeren. Als je een Razer-muismat gebruikt, hoef je alleen maar degene te kiezen die je hebt en de muis zal zichzelf automatisch aanpassen. Als u een mat of pad van een andere fabrikant gebruikt, kunt u uw DeathAdder Chroma ook handmatig kalibreren zodat deze zo goed mogelijk presteert.

Razer's Synapse-software staat bekend om de rijkdom aan personalisatiemogelijkheden waarmee je te maken krijgt, en een van de beste onderdelen in elk van hun muizen is dat je allerlei soorten macro's kunt opnemen en gebruiken. Je neemt ze op in Synapse en vervolgens wijs je ze toe aan een knop op je muis, of zelfs een toets op je toetsenbord als het een Razer-toetsenbord is. Dat is best gaaf en handig.

Een ding dat een bijzonder kenmerk is van de Chroma-opstelling van Razer is dat game- en apps-ontwikkelaars de lichten op je apparaten kunnen bedienen. Dat is een leuke manier om games nog meer meeslepend te maken. Als je bijvoorbeeld Rise of the Tomb Raider speelt en Chroma Apps activeert in Synapse, lichten de lichten op de DeathAdder Chroma rood op elke keer dat je schade oploopt. Je kunt zoiets niet 'niet leuk' vinden.

Eindelijk, als je een echte gamer bent en je besteedt er veel tijd aan, is het weten van je gewoonten en neigingen iets dat je wilt bijhouden en meten tijdens het spelen van games, gewoon omdat je altijd beter wilt presteren. Dit is waar de statistieken en heatmaps van Synapse hun intrede zullen doen. Ze kunnen u precies laten zien hoeveel klikken u hebt gemaakt en hoe u uw muis hebt verplaatst, in alle games die u hebt gespeeld. Hier is wat een van mijn League of Legends-spellen eruit ziet:

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

De Razer DeathAdder Chroma is een geweldige gaming-muis, en dit is wat we leuk vonden:

  • Razer DeathAdder Chroma is een eenvoudige en goed uitziende muis
  • Het heeft een geweldig ergonomisch ontwerp dat je helpt om heel lang door te gaan, zonder moe te worden
  • De optische sensor heeft een gevoeligheid van 10.000 DPI, wat indrukwekkend is voor elke soort game en gamer
  • De lichteffecten zijn geweldig en zeer eenvoudig te configureren
  • De Razer Synapse-software is eenvoudig in gebruik en ook in de cloud, wat betekent dat u nooit uw personalisatie verliest
  • Het heeft een goede prijs, gezien alles wat het te bieden heeft

Het enige negatieve dat we vonden over de Razer DeathAdder Chroma is het feit dat het geen speciale DPI-knop heeft. Niet alle mensen willen dat, maar er zijn een paar gamers die misschien de DPI-gevoeligheid willen veranderen op basis van wat ze in elk spel doen, niet alleen op basis van de games die ze spelen. Dit probleem kan echter worden opgelost door uw muis of toetsenbord aan te passen in de Razer Synapse-software.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

De Razer DeathAdder Chroma is een geweldige muis en een goed voorbeeld van wat je krijgt van een eersteklas high-end gamingapparaat. Je wordt niet moe tijdens het gebruik, het maakt niet uit of je 2 uur of 10 uur per dag speelt. U zult de zeer hoge gevoeligheid, de gedetailleerde personaliseringsopties, de kwaliteit van de stuurprogramma's en het gebruiksgemak op prijs stellen. Het feit dat de Razer Synapse-software op de cloud is gebaseerd, betekent dat je nooit je personalisatie zult verliezen en dat je eenvoudig je muis op meerdere computers kunt aansluiten en elke keer op dezelfde manier kunt laten werken, zonder alles opnieuw te hoeven configureren. De verlichtingsfuncties zijn ook geweldig en kunnen bijdragen aan je meeslependheid tijdens het spelen van games. We bevelen de Razer DeathAdder Chroma ten zeerste aan aan alle gebruikers die precisie en ongelooflijke gevoeligheid van hun muis nodig hebben. Dit kunnen gamers, grafische ontwerpers of gebruikers zijn die met schermen met een zeer hoge resolutie werken.