Beoordeling

Herziening van de iPhone SE of de iFrankenstein!

De iPhone 6 kreeg meer dan genoeg kritiek voor zijn formaat en vorm: hij was te groot in vergelijking met de iPhone 5 en de afgeronde hoeken en de gebruikte materialen maakten de smartphone nogal glad. Veel Apple-fans wilden iets conservatiever en dichter bij het ontwerp van de laatste generatie, en jongen, snapten ze het. Op populaire vraag gebruikte Apple de meeste iPhone 6S-hardware in het 5S-pakket, waardoor de iPhone SE de kleinste vlaggenschip-smartphone is die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De krachtige hardware in combinatie met het kleinere scherm heeft de potentie om de concurrentie weg te blazen op het gebied van computer- en multimediaprestaties. Het was begrijpelijk dat we deze geweldige kleine smartphone heel graag wilden testen en dat deden we ongeveer een week. Laten we eens kijken hoe het presteerde, in deze review:

Verpakking, ontwerp en bouwkwaliteit van de iPhone SE

Minimalisme is het handelsmerk van Apple en de verpakking van de iPhone SE is geen uitzondering: een witte, eenvoudige doos, met de inhoud zorgvuldig en strak verpakt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De smartphone is het eerste dat je ziet bij het openen van de doos, met de rest van de accessoires eronder weggestopt. Nee, het is geen iPhone 5S. We beloven.

De inhoud van het pakket is: de oplader, de laadkabel (uiteraard met de Lightning-connector, niet micro-USB), de oortelefoons en een kleiner pakket met de handleidingen. De doos met de handleidingen bevat ook een paar Apple-logostickers en het uitwerpgereedschap voor de SIM-lade.

De traditionele Apple-oortelefoons zijn netjes verpakt in een eigen doos. De hele uitpakervaring voor de Apple iPhone SE toont de aandacht voor details en de filosofie van Apple-producten: het beste gevoel en de beste ervaring die mogelijk is.

Bij de lancering kunnen gebruikers kiezen uit vier kleuren voor hun iPhone SE: Silver, Gold, Space Grey en Rose Gold (de eenheid die we vandaag bespreken).

Zelfs gezien het feit dat het ontwerp al drie jaar bestaat, blijft het feit dat het nog steeds de meest elegante smartphone is die Apple tot nu toe heeft gemaakt. En ja, dat is inclusief de iPhone 6. De voorkant bevat het oortje, de camera, de nabijheid en lichtsensor en, verborgen in de Home- knop, een vingerafdruksensor.

De bovenkant van de telefoon bevat alleen de aan / uit-knop, terwijl de onderkant van links naar rechts een 3, 5 mm koptelefoonaansluiting, de hoofdmicrofoon, de Lightning-connector en de ingebouwde luidspreker bevat. Het is 2016 en de iPhones hebben nog steeds geen dubbele luidsprekers. Ik vermoed dat sommige dingen nooit veranderen met Apple en dat is geen goede zaak om te horen wanneer je over technologie praat.

De linkerkant bevat alleen de SIM-lade, terwijl de rechterkant de Ring / Silent-schakelaar en de volumeknoppen bevat - hetzelfde heldere ontwerp als waar we van hielden in de iPhone 5 en de iPhone 5S.

De SIM-lade kan worden uitgeworpen met behulp van het meegeleverde hulpmiddel en u krijgt een idee van de kwaliteit van het productieproces door de manier waarop alles past en aanvoelt.

Op de achterkant van de telefoon vindt u de hoofdcamera en de True Tone-flitser (dubbele LED, dubbele kleur) en natuurlijk het Apple-logo.

Het pakket is, zoals gebruikelijk bij Apple, schoon, minimalistisch en zeer gebruikersgericht. De buitenkant van de smartphone heeft dezelfde stevige constructie als die van de iPhone 5S en de materialen voelen als premium aan. Ondanks de "old-school" looks, voelt de iPhone SE nog steeds net zo fris en stijlvol als zijn voorganger drie jaar geleden voelde. Op een markt die wordt gedomineerd door schermen van 5, 5 inch en phablets, ziet het apparaat er ongelooflijk klein uit en is het ook zeer comfortabel in gebruik.

Hardwarespecificaties van de iPhone SE

U vraagt ​​zich misschien nu af waarom ik de bijnaam van iFrankenstein heb gekozen. Dat komt omdat de iPhone SE een combinatie is van componenten van drie verschillende smartphones: de iPhone 5S, de iPhone 6 en de iPhone 6S.

Het is duidelijk dat de case is overgenomen van de iPhone 5S. De chipset, Apple A9, met een dual-core 1, 84 GHz Twister-processor, 2 GB geheugen en PowerVR GT7600 zes-aderige grafische kaart, is afkomstig van de iPhone 6S (ook de snelste iPhone tot nu toe). Het Retina-scherm is opnieuw identiek aan dat op de iPhone 5S, dat op het moment van lancering een zeer goed scherm was, met een goede kleurreproductie en kijkhoeken. Het houdt nog steeds zijn eigen, zelfs nu. Dit betekent dat de resolutie niet voldoet aan de huidige normen, met slechts 640 x 1136 pixels (~ 326 ppi pixeldichtheid), maar op een 4 inch scherm, heb je echt een grotere resolutie nodig? Het gebruik van het oudere scherm betekent dat de SE in tegenstelling tot de iPhone 6 geen 3D Touch heeft (een functie waarmee de gebruiker verschillende acties kan uitvoeren, afhankelijk van hoe hard hij of zij het scherm aanraakt).

De camera aan de voorzijde (1, 2 Megapixels, f / 2, 4 diafragmaopening) kan 720p-video's opnemen en wordt overgenomen van de iPhone 5S, terwijl de hoofdcamera de iStight-camera met 12 Megapixels is (f / 2.2 diafragma en 29 mm brandpuntbereik) die wordt gebruikt op de iPhone 6S, maar zonder de optische beeldstabilisatie. De camera heeft autofocus met fasedetectie en een lens met vijf elementen en we zijn erg blij dat de ingenieurs van Apple erin geslaagd zijn om het in de body van een iPhone 5S te persen. Het is geschikt voor het opnemen van 1080p-video's met maximaal 120 frames per seconde en 4K-video's met 30 frames per seconde (hier is een geweldig artikel over schermformaten, geschreven door mijn collega Codruţ: Wat betekenen 720p, 1080p, 1440p, 4K en 8K ?).

De vingerafdruksensor is afkomstig van de iPhone 6, niet van de 6S, en daar is waarschijnlijk een goede reden voor, afhankelijk van de grootte van de hardware of de kosten.

Opslag is een van de zwakke punten van elke iPhone. Niet noodzakelijkerwijs de opslagruimte, maar het gebrek aan upgrade-opties. iPhone SE heeft ook geen SD-kaart en met slechts twee opties beschikbaar (16 GB - degene die we hebben getest - en 64 GB), heeft de smartphone beperkte beschikbare ruimte of een onnodig hoge prijs. Het apparaat is uiteraard geschikt voor LTE (4G) en heeft een 802.11 a / b / g / n / ac draadloze adapter. De iPhone SE heeft ook een Bluetooth 4.2-adapter en NFC-ondersteuning. De batterijcapaciteit is volgens de huidige normen erg klein, met slechts 1620 mAh. Gezien de zuinige verbruik van de A9-chipset, is het misschien genoeg voor de iPhone SE, maar we zullen dat later in onze review testen.

De smartphone heeft een hoogte van 123, 8 mm (4, 87 inch), een breedte van 56, 6 mm (2, 61 inch) en een dikte van 7, 6 mm (0, 3 inch). Dit maakt het een van de kleinste smartphones die tegenwoordig verkrijgbaar is en ook een van de lichtste, met een gewicht van slechts 3.99 ounces (113 gram).

De iPhone SE is, althans op papier, een behoorlijk monster van Frankenstein, met zeer krachtige componenten getransplanteerd van de andere Apple-smartphones. Voordat we dit kleine monster op de proef stellen, laten we de software-omgeving snel bekijken. U kunt de specificaties van de nieuwe iPhone SE op de officiële pagina vinden: iPhone SE-specificaties.

De software en de gebruikersinterface van de iPhone SE

De iPhone SE, op het moment van de beoordeling, wordt geleverd met iOS 9.3.1. De 3D Touch-opties ontbreken, maar behalve dat, het wordt geleverd met alle functies die deze versie te bieden heeft. Wat grafische weergaven betreft, heeft de nieuwe iOS slechts kleine wijzigingen ten opzichte van iOS 8 en zijn de applicaties vrijwel hetzelfde.

Het besturingssysteem neemt 5, 1 GB in beslag. De gebruikelijke toepassingen zijn er, met enkele opmerkelijke toevoegingen. Een daarvan is NightShift, dat de klok en geolocatie gebruikt om de weergavekleuren na zonsondergang automatisch naar het warmere einde van het spectrum te verplaatsen. Studies hebben aangetoond dat dit de belasting van de ogen vermindert en de gebruiker gemakkelijker in slaap laat vallen. Nu zeg ik niet dat je een uur voor je naar je scherm staart, maar dat doe ik. En jij ook. Geef het toe!

Een andere toevoeging is het gezondheidsdashboard, waarmee fitnessapps van derden worden beheerd en de gegevens efficiënter worden georganiseerd. De Notes- app heeft nu een extra beveiligingslaag, waarvoor een Touch ID nodig is om te openen. Ook is Siri zogenaamd slimmer, waardoor je video's en foto's kunt doorzoeken, maar ze is nog lang niet in staat de context in vragen te begrijpen. Let wel, ik vroeg niet naar de zin van het leven, maar ze kan het scherm niet eens vergrendelen, helemaal geen complexe taak.

U krijgt toegang tot het meldingencentrum door vanaf de bovenkant van de telefoon naar beneden te vegen en beschikt over twee gedeelten, Vandaag en Meldingen . Hier is niets veranderd. De iPhone STILL heeft geen snelle zoekoptie (dat is wanneer u het nummer typt in de app Telefoon en het toont u alle contacten die de reeks nummers of de corresponderende letters bevatten), een functie die aanwezig is, zelfs op de meest eenvoudige Android-smartphones, maar het heeft de Spotlight Search . Met een neerwaartse veeg van het scherm kun je er toegang toe krijgen en zal het zoeken naar de gegeven reeks op verschillende locaties zoals het telefoonboek of je e-mails. Het doet zelfs eenvoudige wiskunde!

Als u dubbelklikt op de startknop, krijgt de gebruiker toegang tot de taskwitcher. Een veegbeweging omhoog vanaf de onderkant van het scherm opent het Control Center, dat de volume- en verbindingsinstellingen afhandelt. Als je meer wilt weten over iOS 9.3, kijk dan hier: iOS-updates.

Zoals gebruikelijk voor Apple-besturingssystemen, is de evolutie incrementeel. We zien er hetzelfde uit als in de vorige versie, de gebruikelijke apps en dezelfde probleemloze, hoewel sterk beperkte omgeving.

Laten we nu het vuur aanzetten! Op de volgende pagina vindt u de benchmark-sessie en nog belangrijker, de real-life testen en details over onze gebruikerservaring.