Anders

8 dingen die verschillen tussen iPhones en Android-smartphones

Mensen hebben voortdurend ruzie gemaakt over wat beter is: de iPhone of de Android-smartphone? Het debat eindigt nooit en de meeste mensen kiezen ervoor om fans van iOS of Android te zijn, wat er ook gebeurt. Een paar weken geleden heb ik een iPhone SE in handen gekregen die ik sindsdien heb gebruikt, als een experiment om iOS beter te leren kennen. Het is de eerste iPhone die ik ooit heb gebruikt en al mijn vorige smartphones waren met Android. Ik sprong van een oudere Motorola Nexus 6 met Android 7.1.2 Nougat naar de iPhone SE met iOS 11.2.6. Hier zijn de belangrijkste verschillen die ik heb opgemerkt over de gebruikerservaring:

1. iPhone-apps crashen niet zo vaak als hun Android-tegenhangers

Zolang ik de iPhone SE heb gebruikt, is er geen app op gecrasht. Hoewel de vorige Nexus 6 een capabele smartphone was, had ik zoveel problemen met apps die erop crashten dat ik het normaal vond. Een positief verschil is dat apps niet zo vaak op de iPhone crashen als op Android. Er zijn echter momenten waarop sommige van hen een seconde of twee kunnen achterblijven voordat ze reageren op mijn tikken.

2. Het startscherm op iOS is niet zo aanpasbaar als dat op Android

Afkomstig van het Android-ecosysteem, ben ik eraan gewend om alles aan te passen. Het eerste grote verschil is het feit dat het startscherm op iOS veel beperkter is in personalisatieopties dan die op Android.

Op mijn iPhone zijn de enige dingen die ik kan veranderen over het startscherm:

  • Een andere afbeelding kiezen voor de achtergrond
  • De volgorde van de app-pictogrammen wijzigen
  • Mappen maken waarin ik meerdere app-pictogrammen kan plaatsen

Dat is niet veel vergeleken met wat je in Android kunt doen. Dit zijn de functies die ik het meest mis:

  • Ik kan de pictogrammen van de app niet verplaatsen en plaatsen waar ik wil op het startscherm
  • Ik kan geen widgets gebruiken. De enige plek waar u widgets kunt hebben in iOS is het meldingenscherm .
  • Er is geen apps-lade zoals in Android. Alle apps worden weergegeven op het startscherm, dus je moet app-mappen maken om alle rommel georganiseerd te krijgen.

3. De App Store voelt beter georganiseerd dan de Play Store

De Play Store op Android is in de loop van de jaren aanzienlijk verbeterd en het is gemakkelijk om te navigeren. Mijn eerste kennismaking met Apple's App Store was nog gunstiger. Het ziet er eenvoudiger uit, hoewel het ook is opgesplitst in categorieën en topgrafieken, net als de Play Store . Dit is echter een persoonlijke mening en andere mensen kunnen zich anders voelen over de App Store versus de Play Store .

4. Sommige apps uit de App Store zijn beter dan hun Android-tegenhangers

Apple staat bekend om zijn hoge normen met betrekking tot de apps die het via de App Store halen . Dat betekent dat ontwikkelaars apps moeten maken die voldoen aan specifieke bruikbaarheid- en kwaliteitscriteria die door het bedrijf zijn vastgesteld. Als een rechtstreeks gevolg daarvan zijn veel apps van derden meer gepolijst dan wat u in de Play Store voor Android vindt.

5. Er zijn meer betaalde apps voor iPhones dan voor Android, maar er zijn ook minder advertenties

Hoewel de essentiële apps die iedereen gebruikt gratis zijn op beide platforms, kom je erachter dat er meer apps in de App Store worden betaald in vergelijking met Android. Dat komt waarschijnlijk omdat het publiek van Apple wordt beschouwd als meer bereid om geld aan apps uit te geven dan aan het publiek van Google. Maar dat betekent ook dat de apps voor iOS meestal minder vol staan ​​met advertenties. Op mijn nieuwe iPhone SE moet ik me aanpassen om wat geld te betalen voor ten minste een paar van de apps die ik gewend was om gratis te krijgen op Android.

6. De standaard iPhone-apps die bij het besturingssysteem worden geleverd, zijn minder geavanceerd dan de Google-apps op Android

Ik hou niet van enkele van de standaard-apps die bij de iPhone horen. Safari, Apple Maps, Foto's en Mail zijn bijvoorbeeld niet zo goed als Google Chrome, Google Maps, Google Foto's of Gmail . De standaard apps die Google op Android aanbiedt, zijn over het algemeen geavanceerder. Deze indruk hangt waarschijnlijk af van hoeveel je bent verschanst in het ecosysteem van Apple of Google, en ik moet toegeven dat ik een zware gebruiker van Google-services ben.

7. Mediabestanden kunnen niet zo gemakkelijk worden overgebracht naar een Windows-pc, wanneer een iPhone wordt gebruikt

Als u een Mac-gebruiker bent, is het overdragen van uw bestanden geen probleem. Als u echter een Windows-pc-gebruiker bent, kan het verplaatsen van mediabestanden op en vanaf een iPhone in het begin een hele opgave zijn. Met een Android-apparaat hoeft u alleen maar op een USB-poort op uw Windows-computer aan te sluiten. Dingen zijn anders met iPhones. Als u muziek- of videobestanden wilt overbrengen, moet u iTunes downloaden en installeren en deze app gebruiken in plaats van Verkenner . Ook toen ik wat foto's van mijn iPhone naar mijn Windows 10-pc wilde kopiëren, moest ik op zoek naar een manier om het te doen. Tot nu toe was de beste methode die ik hiervoor vond om de Microsoft Photos-app te gebruiken om foto's van de iPhone te importeren.

8. Er is geen knop Terug op de iPhone (en ik mis het)

Na een paar weken gebruik van de iPhone SE, mis ik de knop Terug die ik op alle Android-apparaten heb gevonden. iPhones hebben het niet, en dat is vreemd voor iemand die eraan gewend was het te gebruiken. Natuurlijk zijn er knoppen in apps en gebaren die je op een iPhone kunt gebruiken om terug te gaan. Maar de knop Terug van Android is veel nuttiger. Ik kon er herhaaldelijk op tikken om uit elke app te komen, en het was er altijd, op dezelfde plek, wat er ook gebeurde. Op een iPhone kan elke app de knop Terug hebben in elke positie die de ontwikkelaars willen. Dat vergt wat aanpassingen.

Ben je gemigreerd van een Android-smartphone naar een iPhone? Hoe was je ervaring?

Als u van Android naar iOS migreerde, wat waren de dingen die u leuk vond en welke waren uw frustraties? Ben je blij met de overstap, of wil je op elk moment teruggaan naar Android? Aarzel niet om uw mening te delen in de comments hieronder en vertel ons over uw ervaringen.