Beoordeling

Herziening van de SteelSeries Apex of hoe te falen bij het bouwen van een toetsenbord

SteelSeries is een bekend merk bij gamers wereldwijd. Ze bieden een breed scala aan producten, van toetsenborden tot muizen, muismatten en zelfs koptelefoons. We hebben een van hun gaming-toetsenborden, de SteelSeries Apex, kunnen bemachtigen en hebben deze een aantal dagen in verschillende scenario's getest. We waren verrast hoe slecht dit toetsenbord werkt en we konden niet geloven dat het was gemaakt door een beroemd merk als SteelSeries. Dit is wat u zult ervaren als u de SteelSeries Apex koopt:

Unboxing The Steelseries Apex Gaming Keyboard

SteelSeries Apex wordt geleverd in een grote zwarte doos met een grote afbeelding van het product op de voorkant.

De achterkant van de doos geeft een aantal details over het toetsenbord weer, maar het biedt geen bruikbare technische specificaties. Het is vooral marketing over de macrosleutels en de verlichting van het toetsenbord, in plaats van gedetailleerde hardwarespecificaties. Zodra je de grote zwarte doos opent, moet je een andere grote zwarte doos tevoorschijn halen. Heel gewoon voor gaming-toetsenborden tegenwoordig!

In de tweede doos vind je het toetsenbord, een paar rubberen voetjes, een SteelSeries-sticker, de snelstartgids en de garantie.

Hardwarespecificaties

Ten eerste, onthoud dat we het niet over een mechanisch toetsenbord hebben. De SteelSeries Apex is slechts een rubberen koepelgebaseerd toetsenbord. Het is ook behoorlijk gigantisch, omdat het 20 macrotoetsen bevat met anti-ghosting-technologie en zes multimediatoetsen. Alle toetsen zijn volledig programmeerbaar met behulp van de SteelSeries Engine- software.

SteelSeries denkt dat het een goed idee is om een ​​USB-hub in het toetsenbord te integreren, dus we hebben dat ook.

SteelSeries bevatte ook verlichte toetsen op het Apex gaming-toetsenbord. Wat interessant is, is dat er vijf verlichtingszones op het toetsenbord zijn en dat je de te mixen lichten kunt configureren en meer dan 16 miljoen kleuren kunt weergeven. Als je om wat voor reden dan ook van dit soort dingen houdt, zul je deze functie waarderen. We denken dat het hebben van verschillende verlichtingszones handig is wanneer je het toetsenbord 's nachts gebruikt, maar de veelheid aan beschikbare kleuren is gewoon overdreven. We hadden niet de behoefte om de verlichting zo gedetailleerd in te stellen.

Dit toetsenbord wordt ook geleverd met twee verwisselbare rubberen voetjes die u kunt gebruiken als u deze onder een andere hoek wilt plaatsen dan de standaard. Probeer ze uit en beslis zelf of ze het waard zijn om te gebruiken of niet.

De SteelSeries Apex weegt 1330 gram en is vrij groot op 560 x 55 x 220 mm (breedte x hoogte x diepte). Dat is 22, 05 x 2, 05 x 8, 66 inch (breedte x hoogte x diepte). Een gevlochten USB-kabel van 2 meter lang verbindt het toetsenbord met de computer via twee USB-aansluitingen.

U vindt de volledige set specificaties van dit toetsenbord hier: SteelSeries Apex - Specificaties. Zoals u zult zien, is de lijst met "echte" hardwarespecificaties vrij kort. De productpagina van SteelSeries Apex gaat meestal over marketingberichten, hoeveel toetsen dit toetsenbord heeft en hoe ze worden verlicht.

De SteelSeries Apex gebruiken

We hebben snel geleerd dat als je gewend bent aan mechanische toetsenborden, je uit de buurt van de SteelSeries Apex moet blijven. Het kan gewoon geen kaars aanhouden voor een mechanisch toetsenbord dat we gebruikten. En we hebben veel toetsenborden gebruikt.

SteelSeries heeft voor gamers een helder (voor de grap bedoeld) en glanzend toetsenbord gebouwd, terwijl het waarschijnlijk gericht is op gebruikers die niet van mechanische toetsenborden houden en die alleen rubberen dome-toetsenborden hebben gebruikt. Helaas beschouwen we dit toetsenbord als een enorme mislukking voor een groot merk als SteelSeries. En hier is waarom:

De meesten van jullie zijn waarschijnlijk bekend met anti-RSI ergonomische toetsenborden. Dat klopt, degenen met de A-vormige lay-out ontworpen om polsblessures te voorkomen. We zullen het nu elegant proberen te stellen: als SteelSeries 20 jaar geleden de Apex had gemaakt, zou dit toetsenbord de reden zijn geweest waarom ergonomische toetsenborden werden uitgevonden. Apex is drukker dan een laptoptoetsenbord met weinig tot geen afstand tussen de toetsen, waardoor het erg ongemakkelijk is om op te typen. Ook zijn de toetsen gemaakt van glad plastic en voelt het vreemd om erop te typen.

Lange typessessies op de SteelSeries Apex zijn letterlijk een pijn. Je handen worden snel erg moe terwijl je het gebruikt en ze zullen zich na een uur of twee aan typen. Dit is zeer zorgwekkend en we denken niet dat dit product goed is voor uw gezondheid. We zijn geen gezondheidsdeskundigen, maar door onze slechte type-ervaring hebben we het gevoel dat, als je dit toetsenbord gedurende langere tijd gebruikt, je jezelf blootstelt aan RSI (Possible Repetitive Strain Insights).

Zelfs als de Apex geen luidruchtig toetsenbord is, geeft het geluid dat de toetsen produceren tijdens het typen, het gevoel dat goedkoop plastic werd gebruikt in het productieproces. Hoewel sommige mensen graag verlichte toetsenborden hebben, kunnen we niet zeggen dat we fans zijn van de meer dan 1 biljoen mogelijke kleurencombinaties die SteelSeries zo trots promoot op de verpakking van dit apparaat. We waarderen toetsenborden met achtergrondverlichting, maar een volle regenboog voor ons hebben tijdens het schrijven of het spelen van een spel is niet precies wat we zoeken. Als gevolg hiervan hebben we de belichting niet te gedetailleerd gedefinieerd en hebben we ons aan de standaardverlichting gehouden.

We hebben verschillende soorten games gespeeld tijdens het testen van SteelSeries Apex, zoals Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3, World of Warcraft, Batman: Arkham Origins of Crysis . De macro-profielen zijn handig in online games zoals MMORPG's en de vier lagen die u kunt gebruiken, staan ​​een zeer groot aantal toetscombinaties toe. Als je een hardcore gamer bent die macro's op prijs stelt, zul je deze functie waarschijnlijk leuk vinden. Het gevoel van vermoeidheid was echter ook duidelijk tijdens onze spelsessies, niet alleen tijdens het typen. Dit toetsenbord is gewoon niet comfortabel om te gebruiken voor langere tijd.

SteelSeries besloot ook om twee extra richtingpijlen toe te voegen, wijzend naar linksboven en rechtsboven. We beschouwen dit als een ander ontwerpprobleem van dit toetsenbord. Gamers houden één hand op de muis en één op de WASD-toetsen. Ze gebruiken de pijltjestoetsen niet voor beweging, dus deze extra toetsen hebben geen zin. Deze toetsen eindigen met meer kwaad dan goed doen, omdat je ze waarschijnlijk zult raken in plaats van de toetsen Links en Rechts.

De indeling van de multimediatoetsen, uiterst rechts op het toetsenbord, is ook jammer. De meeste gebruikers zijn gewend om de toets Enter in de rechterbenedenhoek van het toetsenbord te gebruiken en veel gebruikers gebruiken die toets ook. Als u op deze toets vertrouwt, zult u een slechte tijd hebben met de Apex, omdat die positie wordt ingenomen door de multimediaknop Afspelen / Pauzeren . Enter bevindt zich aan de linkerkant, wat betekent dat u op Play / Pause drukt in plaats van op Enter . We vonden dit erg frustrerend.

Een ander ding dat ons teleur stelde over de Apex is het feit dat het een enorme magneet is voor vingerafdrukken, stof en al het andere dat een toetsenbord vies kan maken.

Onze ervaring met het gebruik van het SteelSeries Apex gaming-toetsenbord was erg slecht. We zijn nooit gefrustreerd geraakt door een toetsenbord totdat we deze hebben gebruikt.

Drivers en software

Het toetsenbord werkte probleemloos nadat het op onze testcomputer was aangesloten, maar om gebruik te maken van de extra's, moet u de SteelSeries Engine-software installeren. Dit is de SteelSeries-software voor het configureren van al hun producten. Het synchroniseert uw instellingen online, zodat u dezelfde instellingen op al uw apparaten en computers kunt gebruiken. Om dit te laten werken, moet je een SteelSeries-ID maken en inloggen.

Zodra u op het APEX- gebied klikt, wordt het bedieningspaneel van het toetsenbord geopend en ziet u de instellingen die u kunt configureren.

Met de software kunt u de achtergrondkleur van het toetsenbord wijzigen. U kunt kiezen uit meerdere intensiteitsniveaus, het gebied van het toetsenbord veranderen en ook de polling-snelheid wijzigen tot een maximum van 1000 Hz.

De Apex heeft veel macrosleutels en hij beschikt ook over vier speciale toetsen die u kunt gebruiken om te schakelen tussen vier aanpasbare configuratiesets, lagen genaamd. Dit is handig als u veel games speelt die verschillende toetscombinaties vereisen en u ze wilt opslaan zonder het toetsenbord telkens opnieuw te hoeven configureren als u een ander spel speelt.

Met SteelSeries-engine kunt u ook applicatiespecifieke configuraties voor het toetsenbord maken. Als een bepaald spel of een bepaalde toepassing wordt gestart, wordt een bepaalde laag instellingen geactiveerd.

Wat interessant is aan deze software, is het feit dat je elke toets op het toetsenbord opnieuw kunt configureren. Je kunt letterlijk elke toets op het toetsenbord iets anders doen dan oorspronkelijk geprogrammeerd. Persoonlijk zijn we niet onder de indruk van deze functie omdat we de waarde van het opnieuw configureren van de hoofdtoetsen op het toetsenbord niet zien, tenzij je plezier wilt hebben op de dag van April Fools.

Over het geheel genomen is de SteelSeries Engine-software vrij solide en biedt deze veel configuratie-opties. Je kunt letterlijk alles veranderen over de manier waarop je toetsenbord werkt. Dit betekent echter niet dat er veel waarde is te behalen door alles opnieuw te configureren. Ja, het is raadzaam om de macrosleutels en uw lagen te configureren. Ja, u wilt misschien de verlichting een beetje wijzigen, maar u hoeft niet echt alles opnieuw te configureren. We konden niet anders dan denken dat SteelSeries zich beter had kunnen richten op het bieden van een beter toetsenbord dan een volledig aanpasbaar toetsenbord dat de basis niet goed doet, zoals ... comfortabel typen.

Product Nominaal 1/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

We houden van veel producten van SteelSeries en we beschouwen het als een van de beste merken als het gaat om gaming-randapparatuur. Het gaming-toetsenbord SteelSeries Apex is echter een echt teleurstellend product. Dit toetsenbord voelt goedkoop aan, de bouwkwaliteit is zijn prijskaartje niet waard, de lay-out is slecht en het biedt een vreselijke ervaring. We hebben nooit getypt op een toetsenbord waardoor onze handen pijn deden totdat we de Apex hadden getypt. Ook is gamen op de Apex niet spectaculair en het is gewoon niet te vergelijken met mechanische toetsenborden. We hebben veel toetsenborden gebruikt die beter zijn dan SteelSeries Apex, waaronder die welke goedkoper zijn. We raden je ten zeerste af om bij SteelSeries Apex weg te blijven en je geld uit te geven aan andere toetsenborden. Zowat elk ander toetsenbord is beter dan dit.