Beoordeling

ASUS Transformer Book T300 Chi Review - Good Looks Maak kennis met de Intel Core M CPU

ASUS heeft onlangs drie nieuwe apparaten gelanceerd die hun Transformer-serie compleet maken. Het vlaggenschip van deze productlijn is de T300 Chi: een 2-in-1-apparaat met Windows 8.1 geïnstalleerd en de nieuwe Intel Core M-processor. Zodra we het hoorden, wilden we het testen. Na meer dan een week te hebben gebruikt, zijn we klaar om ons oordeel te delen. Lees verder om te leren of de ASUS T300 Chi de moeite waard is om te kopen of niet.

Unboxing De Asus Transformer Book T300

Het apparaat wordt geleverd in een plastic beschermhoes, in een zwarte doos. Naast de tablet en het toetsenbord vindt u ook de oplader, een USB-naar-mini-USB-dongle, een micro-USB-kabel, een riem voor klittenbandkabelbeheer en een schoonmaakdoekje.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Samen met de accessoires krijgt u ook het gebruikelijke papierwerk: de garantie en gebruikershandleidingen voor zowel het dock als de tablet.

De T300 Chi die we hebben getest, kwam niet in het traditionele retailpakket, dus helaas hadden we alleen het apparaat en de oplader om mee te spelen.

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties van het door ons beoordeelde model zijn de volgende: een 12, 5-inch WQHD-scherm met een resolutie van 2560x1440 en fatsoenlijke kijkhoeken, een dual-core Intel M 5Y71-processor geklokt op 1, 2 GHz met Intel HD Graphics, 4 GB RAM-geheugen (LPDDR3), geklokt op 1600 MHz en een SanDisk SSD van 128 GB. U kunt de opslagruimte uitbreiden via de geïntegreerde SD-kaartlezer.

De tablet zelf heeft twee naar de zijkant gerichte luidsprekers en een microfoon. De afmeting is 317, 8 x 191, 6 x 16, 5 mm (Width x Depth x Height), inclusief het toetsenbord. Dat is 12, 5 x 7, 5 x 0, 6 inch. Het gewicht van het hele apparaat, inclusief het toetsenbord, is 1, 43 kg (3, 45 pond).

Het apparaat wordt gevoed door een 32-wkn-batterij en er zit een andere batterij in het toetsenbord, omdat we het hebben over een bluetooth-toetsenbord.

Op het gebied van connectiviteit heeft de ASUS Transformer Book T300 Chi twee micro-USB-poorten aan de rechterkant van de tablet, een 802.11ac-compatibele draadloze netwerkadapter en een Bluetooth 4.0-chip.

Voor multimediadoeleinden bevatte ASUS ook een micro-HDMI-poort aan de rechterkant van het tablet in de buurt van de 3, 5-mm combo-audioaansluiting.

Aan de linkerkant van de tablet vindt u de Start- knop en de volumeknop, samen met de voedingsaansluiting. Aan de bovenkant van de lei vind je de aan / uit-schakelaar, die ook dienst doet als een vergrendelknop.

Het besturingssysteem dat vooraf is geïnstalleerd op het apparaat dat we hebben getest, is Windows 8.1 Pro 64 bit. Andere versies van dit apparaat worden geleverd met Windows 8.1.

ASUS Transformer Book T300 Chi is beschikbaar in twee opslagconfiguraties, één met een 64 GB SSD en één met een 128 GB SSD. U vindt hier de officiële hardwarespecificaties: ASUS Transformer Book T300 Chi-specificaties.

Het gebruik van de ASUS Transformer Book T300 Chi

We hebben de ASUS Transformer Book T300 Chi gebruikt voor een relatief breed scala aan taken, waaronder het lezen en verzenden van e-mails, het verbinden met sociale netwerken, surfen op internet, het streamen van video's, het bekijken van HD-video's, het schrijven van artikelen en zelfs enkele lichte gamesessies.

Het Transformer Book T300 Chi stelt niet teleur op het gebied van prestaties, maar maakt ook niet echt indruk. De Core M CPU gecombineerd met de 4GB LPDDR3 RAM had geen enkel probleem bij het uitvoeren van Windows-apps, maar veeleisender desktop-applicaties, zoals foto- of videobewerkingssoftware, zijn misschien iets te veel voor.

Desondanks draaiden desktop-versies van Skype, Office 2013, Steam, Winamp, meerdere webbrowsers, IrfanView of SnagIt allemaal probleemloos.

Het eerste nadeel dat je tegenkomt bij het gebruik van dit apparaat is dat het vrijwel onmogelijk is om het met één hand te openen. De tablet is zwaarder dan de dock en veel dikker, waardoor het verplicht is om de dock op zijn plaats te houden tijdens het optillen van het deksel.

Het scherm is helder en helder, maar het ziet er oververzadigd uit, dus afhankelijk van hoeveel fan je bent van dit aspect, zul je er van houden of het haten.

De resolutie is vrij groot voor een 12, 5-inch scherm. Met 2560x1440 op een scherm is deze kleine zowel goed als slecht. Hoewel de details er veel duidelijker en natuurlijker uitzien, zijn desktoptoepassingen er ook slecht uitzien. Dit gebeurt vanwege het schaalproces dat het besturingssysteem gebruikt. Helaas, zelfs als Windows 8.1 goed schaalt, zijn er maar een paar desktop-applicaties die dit op de juiste manier kunnen doen. Daarom raden we aan om de resolutie van 1920x1080 te gebruiken met een lager schaalniveau als u bijvoorbeeld software zoals Adobe Photoshop moet gebruiken.

ASUS koos ervoor om de nieuwe Intel Core M-processor voor de T300 Chi te gebruiken. Wat u moet onthouden, is dat Core M is ontworpen voor mobiliteit ten koste van de prestaties. Het is een fatsoenlijke CPU voor kantoorwerk, maar verwacht niet dat het wonderen doet in elk mogelijk scenario. Het wordt ook behoorlijk heet, omdat het geen ventilator gebruikt. Dit is ook de reden waarom we het gebruik van de T300 Chi in zijn tabletmodus gedurende lange tijd niet aanbevelen: het wordt nogal ongemakkelijk om vast te houden.

Het Bluetooth-toetsenbord is een erg leuke toevoeging, omdat je het voor meerdere apparaten kunt gebruiken als je wilt. Hij heeft ook een micro-USB-oplaadpoort die u kunt gebruiken om hem op te laden wanneer hij geen sap meer bevat. Een ding dat we zouden hebben gewaardeerd was het gebruik van een toetsenbord met achtergrondverlichting.

Het toetsenborddocksysteem maakt gebruik van een paar magnetische scharnieren die, op het model dat we hebben getest, een beetje wiebelig waren. Hierdoor leek het hele apparaat iets minder stevig dan wat we wilden.

Het touchpad werkt goed, maar gezien zijn grootte raden we aan een Bluetooth-muis te gebruiken.

De ASUS Transformer Book T300 Chi is een vrij elegant hybride apparaat. Zolang je geen high-end prestaties verwacht, zal het zeker de klus klaren.