Tutorial

Stop autocorrectie & toetsenbordgeluiden tijdens het typen op een Windows 8.1-tablet

Gebruikt u een Windows 8.1-tablet zoals de Surface 2 of een hybride apparaat met een aanraakscherm? Tijdens het typen hebt u mogelijk enkele problemen opgemerkt met de manier waarop het aanraaktoetsenbord werkt in Windows 8.1. Als dat het geval is, lees dan deze handleiding over het instellen van het aanraaktoetsenbord, zodat het werkt zoals u dat wilt.

Ga naar pc-instellingen

De eerste stap is om PC-instellingen te openen en tik op "PC en apparaten" .

Hier vindt u veel subcategorieën met instellingen voor hoe uw Windows 8.1-apparaat werkt.

Alles wat te maken heeft met het gebruik van het aanraaktoetsenbord, vindt u in de subcategorie Typen . Tik erop.

Instellingen voor typen en spelling voor het aanraaktoetsenbord

Alle typegerelateerde instellingen zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • Spelling - biedt schakelaars voor het in- of uitschakelen van de autocorrectie-functie en het markeren van verkeerd gespelde woorden.
  • Typen - hiermee kunt u instellen of u wilt dat Windows 8.1 tekstsuggesties weergeeft terwijl u typt, spaties toevoegt nadat u een tekstsuggestie heeft gekozen of een punt nadat u dubbeltikt op de spatiebalk op het aanraaktoetsenbord.
  • Touch-toetsenbord - heeft instellingen om het afspelen van geluiden tijdens het typen in of uit te schakelen, de hoofdletter van elke zin te kapitaliseren, alle hoofdletters te gebruiken wanneer u dubbelklikt op de Shift-toets en de standaard toetsenbordindeling toe te voegen als een toetsenbordtoetsenbordoptie.

Aarzel niet om met deze instellingen te experimenteren, te zien wat ze doen en hoe het het beste is om dingen in te stellen, zodat u zo productief mogelijk bent wanneer u typt op het aanraaktoetsenbord.

Autocorrectie uitschakelen bij typen op het aanraaktoetsenbord

Persoonlijk denk ik niet dat de Autocorrectie- functie heel goed werkt, vooral wanneer het om andere talen dan Engels gaat. Daarom was het uitschakelen van een van de eerste dingen die ik moest doen om productief te zijn tijdens het typen op mijn Surface Pro 2.

Neem in het gedeelte Spelling de schakelaar "Autocorrectie verkeerd gespelde woorden" en zet deze op Uit .

De geluiden uitschakelen tijdens het typen op het aanraaktoetsenbord

Een andere ergernis die ik ontdekte was het feit dat Windows 8.1 elke keer dat ik iets typte klinkt. Als u uw tablet of hybride apparaat in een stille omgeving gebruikt, wilt u niet dat er geluiden worden afgespeeld.

Om ze uit te schakelen, ga je naar het Touch-toetsenbordgedeelte en draai je de "Speeltoets klinkt terwijl ik typt" naar Uit .

Dat is het! Geen vervelende geluiden meer.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het instellen van de werking van het aanraaktoetsenbord in Windows 8.1 eenvoudig. Veel van de geboden opties zijn hetzelfde als in Windows Phone. Als u bekend bent met dit besturingssysteem, zult u geen problemen ondervinden bij het begrijpen van de aanraaktoetsenbordinstellingen in Windows 8.1.

Voordat je dit artikel afsluit, deel je met ons of je andere ergernissen hebt gevonden met betrekking tot typen op het aanraaktoetsenbord. Is er een probleem waar je hulp bij nodig hebt?