Tutorial

Het Action Center gebruiken in Windows 8 om de pc vloeiend te houden

In een vorig artikel hadden we het over Action Center in Windows 8, de algemene kenmerken en verbeteringen ervan en we hebben ook de veiligheidscontroles uitgevoerd die het heeft gemaakt om Windows 8 veilig te houden. Vandaag gaan we uitgebreid in op de rol van onderhoud van de tool en alle nieuwe elementen en functies op dit gebied.

Welke onderhoudsaspecten worden gecontroleerd door Windows 8?

Laten we eerst eens bekijken wat voor soort controles het actiecentrum vanuit het oogpunt van onderhoud uitvoert: Windows-back-up, automatisch onderhoud, schijfstatus, apparaatsoftware, opstart-apps, Windows-probleemoplossing, thuisgroep, bestandsgeschiedenis en opslagruimte.

Laten we in de volgende secties naar elk item kijken.

Automatisch onderhoud

Automatisch onderhoud is een nieuwe functie in Windows 8. In principe voert Windows 8 volgens een vast schema verschillende taken uit, waaronder: updates voor uw systeem, antivirusscans of systeemdiagnostiek. Als er problemen worden gevonden, wordt u op de hoogte gebracht.

U kunt het onderhoudsproces ook handmatig starten, met een klik of tik op "Start onderhoud" . Zodra uw bevestiging is ontvangen, ziet u een bericht met de melding "Bezig met onderhoud" . Om een ​​reeds uitgevoerde onderhoudsactiviteit te stoppen, klikt of tikt u op "Stop onderhoud".

Alle onderhoudstaken worden dagelijks uitgevoerd, op een tijdstip naar keuze. De standaardwaarde is 3:00 AM, maar u kunt deze wijzigen door te klikken of te tikken op de link 'Onderhoudsinstellingen wijzigen' . Selecteer vervolgens een beter uur, wanneer uw computer waarschijnlijker wordt ingeschakeld.

U kunt ook kiezen of u onderhoud wilt toestaan ​​om uw computer op het geselecteerde tijdstip te activeren. Als uw apparaat echter in de batterijmodus werkt (bijv. Een laptop of tablet), zal het automatische onderhoud uw computer niet wakker maken, zodat de energie behouden blijft.

HomeGroup

Als u deze netwerkfunctie gebruikt, zal het actiecentrum laten zien of u verbonden bent met een HomeGroup . Als u klikt of tikt op "Instellingen thuisgroep weergeven", gaat u naar het deelvenster HomeGroup, waar u de instellingen kunt wijzigen.

Als uw computer niet tot een thuisgroep behoort, krijgt u de mogelijkheid om lid te worden van een bestaande thuisgroep of een nieuwe thuisgroep te maken.

Bestandsgeschiedenis

Bestandsgeschiedenis is een andere nieuwe functie in Windows 8. Het actiecentrum informeert u of het is ingeschakeld of niet. Standaard is het uitgeschakeld.

Vanwege het feit dat het een belangrijke functie is en er zijn nogal wat dingen om te leren, zullen we er in een toekomstige tutorial uitgebreid over praten.

Drive-status

De status van de schijf laat u weten of uw schijfstations goed werken of niet. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows, controleert Windows 8 of het bestandssysteem correct werkt en vrij is van fouten. Als er problemen worden gevonden, zal het actiecentrum u hierover informeren.

Apparaatsoftware

Hier vindt u informatie over apparaten met ontbrekende stuurprogramma's of stuurprogramma's die niet naar behoren functioneren.

Als alles in orde is, is de status "Geen actie nodig" . Anders staat er "Actie nodig" . U krijgt ook links te zien over mogelijke acties die moeten worden ondernomen.

Bovendien wordt boven aan het gedeelte Onderhoud een meer gedetailleerd waarschuwingsbericht weergegeven.

Hoe zit het met de andere items gecontroleerd?

Als je tot nu toe opletten, merk je vast dat sommige items worden gecontroleerd door het Action Center, die geen eigen categorie hebben in het gedeelte Onderhoud : Windows Back-up, Windows Problemen oplossen en opslagruimten.
Als er problemen zijn met deze items, wordt u op de hoogte gesteld via gedetailleerde berichten bovenaan het gedeelte Onderhoud .

U ziet ook gedetailleerde gegevens in het eerste item van het gedeelte Onderhoud : "Controleren op oplossingen voor probleemrapporten" .

Dit is de plaats waar u de betrouwbaarheid en probleemgeschiedenis van uw computer kunt bekijken. U kunt ook zoeken naar nieuwe oplossingen voor problemen die worden gemeld door uw Windows 8-computer.

Om te beginnen met het controleren op oplossingen, klik of tik op "Naar oplossingen zoeken" . Afhankelijk van het probleem kan Windows 8 u vervolgens vragen om extra informatie te sturen over wat er mis is gegaan. Nadat u dit hebt bevestigd, wordt het proces gestart.

De volgende beschikbare link brengt u online om de privacyverklaring van Windows 8 te bekijken. Als je het wilt lezen, klik of tik erop.

Vervolgens is er de koppeling Instellingen . Klik of tik erop en een paneel met de naam Probleemrapportage-instellingen wordt geopend. Hier kunt u instellen hoe en hoeveel informatie naar Microsoft wordt verzonden. Kies wat je wilt en druk op OK .

De laatst beschikbare optie heeft de naam "Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven" . Hiermee wordt de Reliability Monitor geopend, die een grafische weergave van de problemen en problemen op uw computer weergeeft.

Omdat dit een behoorlijk complete tool is, zullen we het in een aparte tutorial in detail bespreken.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is het Action Center in Windows 8 behoorlijk indrukwekkend. Het helpt echt om uw systeem soepel en veilig te laten werken. Als u hier vragen over heeft, aarzel dan niet om dit te stellen, door het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken. Voor meer coole tips en trucs, aarzel niet om onze aanbevelingen hieronder te lezen.