Beoordeling

Herziening van de Toshiba Encore 2 met Windows 8.1 - Is het een goede tablet?

Toshiba heeft een nieuwe generatie apparaten aangekondigd met Windows 8.1 en sommige zijn behoorlijk spannend, tenminste qua ontwerp en specificaties. Het eerste apparaat dat werd gelanceerd, is de nieuwe Toshiba Encore 2. Deze tablet ziet er geweldig uit en is verkrijgbaar in twee versies: een 10 "tablet en een 8". Gelukkig hebben we de 10 "-versie in handen gekregen en konden we deze 10 dagen gebruiken en testen. Lees deze recensie voor meer informatie over dit apparaat en wat het te bieden heeft.

De Toshiba Encore 2 ontkoppelen

Helaas is er niets speciaals aan de manier waarop de Toshiba Encore 2 is verpakt. Het gebruikt een vrij eenvoudige doos met heel weinig details over wat erin zit. U vindt de volgende items: de tablet zelf, een micro-USB-kabel, de lader, de handleidingen, de garantie en de productsleutel voor uw Office 365 Personal-abonnement dat een jaar geldig is.

Als je meer wilt weten over de unboxing-ervaring, bekijk dan de onderstaande video.

Gezien zijn betaalbare prijs bevat het pakket geen dockingstandaard of toetsenbord.

Hardwarespecificaties

De Toshiba Encore 2 die we hebben getest, is een 10 "-tablet met een IPS-scherm dat werkt met een resolutie van 1280x800. Het scherm heeft levendige kleuren en een fatsoenlijke kijkhoek. Toshiba biedt ook een 8" -versie van dit apparaat met dezelfde hardware- en softwarespecificaties .

De 10 "-tablet weegt slechts 1, 2 kilo (0, 5 kg) en heeft een Li-Ion-batterij die maximaal 11 uur meegaat Toshiba Encore 2 heeft een quad-core Intel Atom Z3735G, 2 GB RAM DDR3 en 32 GB opslagruimte op een SSD Sommige versies bevatten mogelijk slechts 1 GB RAM, dus let op dit belangrijke detail wanneer u dit apparaat koopt, omdat de hoeveelheid geheugen van invloed is op de prestaties die u krijgt.

Toshiba Encore 2 heeft een micro-HDMI-poort, een micro-USB-poort, een microSD-sleuf, een 1, 2 megapixelcamera aan de voorzijde en een 5 megapixelcamera aan de achterkant.

Helaas is hier ook de grootste ontbrekende functie van de eerste Toshiba Encore aanwezig: er is geen USB-poort. Ja, u kunt een micro-USB-kabel gebruiken en deze aansluiten op allerlei apparaten en adapters, maar een volledige USB-poort zou nuttiger zijn geweest voor het overbrengen van gegevens. U kunt ook geen USB-apparaten gebruiken met de Toshiba Encore 2 terwijl u deze wilt opladen, omdat u slechts één micro-USB-poort hebt.

Het tablet mist draadloze 802.11ac-connectiviteit, maar u kunt verbinding maken met het netwerk en internet via de 802.11n draadloze adapter.

Wat audio betreft, heeft deze twee ingebouwde luidsprekers en een aansluiting voor het aansluiten van uw hoofdtelefoon.

De Toshiba Encore 2 heeft een 32-bits editie van Windows 8.1 met Bing en niet Windows RT. Dit is geweldig, omdat je er ook desktop-applicaties op kunt uitvoeren, maar het betekent ook dat het besturingssysteem iets meer middelen nodig heeft om soepel te werken.

Je kunt de volledige hardwarespecificaties van dit apparaat hier vinden: Encore 2 WT10-A32 Tablet. Als u geïnteresseerd bent in de 8-inch versie, vindt u hier de specificaties: Encore 2 WT8-B32CN Tablet.

De Toshiba Encore 2 gebruiken

We moeten toegeven dat Toshiba Encore 2 er heel stijlvol uitziet en aanvoelt. Het ziet er niet goedkoop uit en de bouwkwaliteit is absoluut boven het gemiddelde.

We hebben erg genoten van hoe dun dit apparaat is, vooral in vergelijking met zijn voorganger.

Qua gewicht is het iets zwaarder dan de 1, 46 kg van de eerste Encore, met een gewicht van 1, 2 lbs (0, 5 kg), maar het is nog steeds gemakkelijk mee te nemen. Het achterdeksel heeft, hoewel het er goed uitziet, geen gestructureerde grip zoals het vorige model en het is nogal een vingerafdrukmagneet. De tablet glijdt echter niet weg als u deze in uw hand houdt, dus dit zou geen groot nadeel mogen zijn.

Met betrekking tot de knoplay-out: alle knoppen bevinden zich aan de bovenzijde van het tablet wanneer u deze ingedrukt houdt in de liggende modus. We misten de Windows-knop aan de voorzijde van het apparaat, net als bij het vorige model. Het hebben van het op de top maakt het moeilijker te bereiken en navigeren Windows 8.1 is daarom niet zo gemakkelijk. Het maken van screenshots is ook een beetje moeilijker.

Toshiba Encore 2 werkt over het algemeen goed. We hebben er geen grote problemen mee gehad, slechts een paar kleine problemen.

Er zijn bijvoorbeeld momenten waarop de Toshiba Encore 2 langzamer gaat werken terwijl u hem gebruikt, vooral als u tussen veel apps multitaskt. Het lijkt alsof het niet genoeg bronnen heeft om met al deze zaken om te gaan en het zorgt ervoor dat je wacht wanneer je een nieuwe app laadt of naar een ander venster overschakelt. Als je met 2 tot 4 apps tegelijkertijd werkt, zijn de prestaties en het reactievermogen goed, maar als je 5 apps of meer probeert te gebruiken en je ook bureaubladtoepassingen aan de mix toevoegt, moet je enige traagheid verwachten.

Voor dit nieuwe model heeft Toshiba hun apps voor de portretmodus geoptimaliseerd, zodat ze er niet raar uitzien als je de tablet op die manier vasthoudt. Bovendien werkt Windows 8.1 beter in deze modus dan Windows 8, wat geweldig is.

Terwijl we de Toshiba Encore 2 gebruikten, merkten we dat het zijn draadloze connectiviteit met willekeurige tussenpozen verloor, hoewel het in dezelfde ruimte als de router werd gebruikt. Hierdoor konden we ook geen tests uitvoeren om te evalueren hoe lang de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Hopelijk kan dit probleem worden opgelost in een toekomstige firmware-update.

De camera aan de voorkant heeft 1, 2 MP en de camera aan de achterkant heeft 5 MP. Je kunt ze gebruiken voor korte videogesprekken en voor het maken van ongedwongen foto's. De kwaliteit van uw foto's zal echter niet geweldig zijn. Dit apparaat is vooral geschikt voor snelle videogesprekken en selfies, niet voor buitenfotografie.

Net als bij de eerste Toshiba Encore is de voedingskabel vrij kort en kun je de tablet niet comfortabel gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Het opladen van de batterij kost minder tijd dan bij het vorige model, wat geweldig is. De eerste Encore duurde ongeveer 5 uur om op te laden terwijl hij was uitgeschakeld. Het nieuwe model laadt in ongeveer 3 uur op, wat een grote verbetering is.

Qua batterijduur biedt de Toshiba Encore behoorlijke resultaten. Ja, Toshiba belooft maximaal 11 uur, maar dat gebeurt alleen als je niet echt veel op deze tablet doet. In onze tests duurde het ergens tussen de 5 en 6 uur tijdens het gebruik van de tablet voor dingen zoals surfen op het web, e-mailen, touch-apps gebruiken, korte video's bekijken en een aantal snelle casual gaming-sessies doen.

Omdat dit apparaat niet met een standaard en een toetsenbord wordt geleverd, kunt u het alleen als een tablet gebruiken. Dit betekent dat het geen productiviteitsapparaat gaat worden, tenzij u bereid bent te investeren in accessoires zoals een Bluetooth-toetsenbord en -muis, plus een hoes die ook als standaard kan worden gebruikt.

De tabletervaring die de Toshiba Encore 2 biedt, is over het algemeen goed. Dit apparaat is gemakkelijk vast te houden, het voelt goed wanneer u het gebruikt en, afgezien van enkele problemen, werkt het in het algemeen goed. Windows 8.1 is ook een beter besturingssysteem voor tablets dan Windows 8. Het enige nadeel is het feit dat het ecosysteem van apps dat door Windows wordt aangeboden, achterblijft in vergelijking met dat van zijn concurrenten, maar dingen zouden in de toekomst moeten verbeteren.

Apps die worden meegeleverd met de Toshiba Encore 2

Over apps gesproken, Toshiba Encore 2 heeft bijna dezelfde software als het eerste model meegeleverd:

U vindt Spotify (dat werkt in slechts enkele landen), sommige Toshiba-handleidingen, het Toshiba-servicestation en andere hulpprogramma's, Symbaloo (een snelkoppeling naar een webportal die u kunt instellen als de startpagina van uw browser), een Office 365 Personal-abonnement ( u moet het activeren met de productsleutel in de verpakking), Google Drive en McAfee LiveSafe - Internet Security. Helaas maakt de McAfee-suite de opstarttijd langer en is het erg moeilijk om op een touchscreen te gebruiken. Bovendien presteerde het in onze reeks beoordelingen voor Internet Security-suites vrij slecht. We raden u aan deze suite te verwijderen en betere beveiligingsproducten te gebruiken. In sommige landen wordt McAfee vervangen door Norton en in Noord-Amerika wordt Hulu Plus ook meegeleverd met Toshiba Encore 2-apparaten.

Er zijn ook een aantal op aanraking gebaseerde apps die worden meegeleverd met de Toshiba Encore: Toshiba Places, SkyScanner, WildTangent Games, Amazon Kindle, Amazon en Toshiba. Toshiba Places kunnen handig zijn als u meer wilt weten over uw tablet en ondersteuning wilt krijgen wanneer dit nodig is, terwijl SkyScanner handig kan zijn voor het vinden van vluchten.

De WildTangent Games-app is een op aanraking gebaseerde app, maar biedt vooral downloadbare klassieke desktopspellen die niet goed werken met aanraking. Hoogstwaarschijnlijk wilt u deze app daarom verwijderen.

We denken dat je apps en programma's zoals Office 365 Personal, Spotify (als je in een land waar deze service beschikbaar is), de Toshiba-hulpprogramma's, Amazon Kindle en de SkyScanner zullen waarderen. De anderen misschien niet. We raden u aan om elk gebundeld programma of elke app snel te testen en de programma's die u niet nodig hebt te verwijderen. Het zal de prestaties van de Toshiba Encore 2 zeker verbeteren.

Prestaties in benchmarks

Nu is het tijd om de Toshiba Encore 2 te vergelijken met de eerste Toshiba Encore, Asus Transformer Book T100 en T200. We hebben verschillende benchmarks uitgevoerd en de resultaten voor al deze apparaten vergeleken.

We hebben eerst gemeten hoe snel dit apparaat start, met behulp van BootRacer. De Toshiba Encore 2 start gemiddeld 34 seconden, hoewel het een aantal meegeleverde programma's bevat die bij het opstarten worden uitgevoerd. Dit is iets langzamer dan het eerste model, dat in 28 seconden begon, maar beter dan de starttijd die Asus Transformer Book T100 en T200 bieden.

We hebben ook de 3DMark-app uit de Windows Store gebruikt om de spelprestaties te meten. In de Ice Storm Unlimited- test (de meest gedetailleerde test die beschikbaar was) had de Toshiba Encore 2 een score van 14436. Dat is 6% lager dan de eerste Encore score van 15386.

Laten we de algehele score bekijken die is verkregen door de Toshiba Encore 2 en die van zijn concurrenten. Zoals je kunt zien was de Asus Transformer T200 de beste in deze test.

Omdat de algehele score niet veel zegt, laten we eens kijken naar de frames per seconde die in elke test zijn verkregen.

Wanneer we de batterijduur evalueren, gebruiken we meestal de Peacekeeper- benchmark die ons vertelt hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Vanwege de draadloze verbindingsproblemen die we hadden, konden we deze benchmark niet gebruiken. In plaats daarvan hebben we Powermark gerund. Bij gebruik van de balanced benchmark, die webbrowsen, tekstverwerking, video en lichte spelworkloads gebruikt, duurde de batterij van de Toshiba Encore 2 precies 5 uur, wat naar onze mening een goed resultaat is.

We hebben eerder in deze recensie vermeld dat Toshiba Encore 2 ongeveer 3 uur nodig had om zichzelf op te laden. Hieronder ziet u een vergelijking met de laadtijden van zijn concurrenten. Zoals je ziet, gaat het heel goed.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Toshiba Encore 2 is een goed uitziende tablet, met een goede bouwkwaliteit, goede prestaties en een betaalbaar prijskaartje. Het werkt geweldig voor gebruikers die het niet als productiviteitsapparaat hoeven te gebruiken, maar alleen als een hulpmiddel voor het consumeren van allerlei soorten inhoud. Als je een tablet wilt waarmee je op internet kunt surfen, controleer dan je e-mail, Facebook, YouTube, enzovoort, dan is Toshiba Encore 2 een goede keuze. Als u meer wilt doen en het als een productiviteitsapparaat wilt gebruiken, kunt u overwegen te investeren in extra accessoires of moet u een duurder hybride apparaat aanschaffen met Windows 8.1.