Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Miguel Santos

De foto's van Miguel Santos staan ​​vol met de weelderige en soms eenzame fauna van Brazilië, gehuld in nevelen en levendige kleuren, overblijfselen van een donker vergeten wildernis. Oorspronkelijk afkomstig uit Portugal, is Miguel momenteel gevestigd in Santa Catarina, Brazilië. Hij werkt in grafische vormgeving en marketing als freelancer, maar de fotografie is er geleidelijk in doordrongen en zijn geliefde hobby veranderd in een semi-professionele activiteit. Hij houdt van reizen en wandelen en geniet vooral van het bezoeken van minder bekende regio's, waar hij zich kan onderdompelen in de omringende natuur, reizigers zoals hij kan ontmoeten en zijn ervaringen kan vastleggen via de zoeker. Hij waardeert vrienden en familie boven alle dingen en menselijke verbindingen zijn onmisbaar voor hem. Voor meer informatie over Miguel en de spookachtige Braziliaanse landschappen die hij met ons heeft gedeeld via zijn Windows-thema's, bekijk zijn interview hieronder.

Introductie van Miguel Santos

Miguel vertelde ons over de impact van fotojournalistiek en digitale fotografie op zijn werk in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ik herinner me dat ik als kind gefascineerd was door oude familiefoto's en de verhalen in die kaders. In mijn late tienerjaren begon ik alles te leren over fotografie, meestal autodidactisch, door obsessieve trial-and-error. Het is een pad van passie en zeer lonende tot nu toe geweest.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Alles inspireert me echt. Ik ben gepassioneerd door onvoorspelbaarheid. Er zijn zoveel mogelijkheden bij het inkaderen van een moment dat ik mezelf laat genieten van de onvoorspelbare combinatie van het moment en mijn waarneming ervan.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik ben begonnen met filmcamera's, waar ik nog steeds dol op ben, maar ik gebruik nu meestal DSLR's. Toen digitale fotografie meemaakte, was ik er erg enthousiast over en experimenteerde ik met allerlei soorten apparatuur en software. Veel nieuwe technieken kwamen naar voren, ik voelde me sterk bekrachtigd en vrij om me meer te richten op het creatieve proces in plaats van op de beperkingen van de tools. Dus ik gebruik alle middelen die ik me kan veroorloven om mijn handen te krijgen en probeer mezelf verder te duwen dan alle beperkingen of vooroordelen. Dat gezegd hebbende, huur ik vaak apparatuur in een plaatselijke studio, maar ik draag altijd wel mijn Canon 60D, een 50 mm en een 28 mm lens, een set afgestudeerde ND-filters, een statief en alle soorten bescherming tegen weersinvloeden. Ik fotografeer in RAW-indeling en meestal na de verwerking met Adobe Lightroom en Photoshop. Onder de fijne software die ik heb gebruikt, zal ik Photomatix benadrukken, waardoor mijn passie voor HDR een obsessie werd. Ik gebruik het ook vaak voor tonemapping.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Zoals ik al eerder zei, ik heb er altijd van gehouden hoe fotografie in één keer krachtige verhalen kan vastleggen. Ik herinner me dat fotojournalistiek een grote impact op me had, omdat bepaalde foto's mij meer aanspraken dan welke taal dan ook. Ik realiseerde me dat wanneer we iets bijzonders vastleggen, en we eerlijk zijn, we onszelf in feite uitbeelden en ons via dat frame met anderen verbinden. Zodra ik voelde dat ik dat kon doen, was ik verslaafd.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Er is geen goed antwoord. Ze zijn allemaal belast met verschillende gevoelens. Maar ik heb er een paar doorgekeken en er is er een getiteld Jeugd die past in waar ik het eerder over had. Het is een eenvoudig moment in de straten, met een paar kinderen die hun fiets rijden in de schemering. Alles wat ik wilde was de geweldige lucht en het licht vastleggen die dag en eindigde met een groot stuk verhaal, in een tijd dat de jeugd van Brazilië en hun toekomst dagelijks een onderwerp op het nieuws waren. Alles viel gewoon op zijn plaats op zo'n ongedwongen en speciale manier.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Zoveel dingen, zoveel plaatsen. Ik zal op Mongolië wijzen, als een voorbeeld, omdat ik daar voorouders heb en ik altijd al de landschappen en meren wilde fotograferen. Bovendien zou ik graag een verzameling portretten van de mensen willen nemen en de tegenstelling bestuderen tussen wonen in de stad en leven in de grote verlaten vlakten.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Nogmaals, zoveel. Eén ding dat ik zou willen doen is een verzameling werken die laten zien hoe we als soort soms onze beschavingen hebben ontwikkeld in balans met de natuur. Helaas zijn er steeds minder voorbeelden, maar ik wil op de een of andere manier laten zien dat er een balans en harmonie is waar we nog steeds deel van kunnen uitmaken.

Geniet van het werk van Miguel via een Windows-thema - Download koppelingen

Miguel heeft ervoor gekozen om enkele van zijn meest angstaanjagende Braziliaanse landschappen met ons te delen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Miguel Santos. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Miguel Santos en zijn werk

Als je Miguel's foto's leuk vond en de rest van zijn prachtige Braziliaanse en Portugese landschappen wilde zien, kun je hem volgen op Facebook, deviantART en Tumblr of zijn prints en andere producten kopen die zijn werk op Society6 bevatten.

We willen graag Miguel bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten.