Tutorial

Hoe een lied achteruit te spelen, in Windows, met Audacity

Heb je je ooit afgevraagd hoe een bepaald nummer zou klinken als het in omgekeerde volgorde wordt afgespeeld? Of struikelde je ooit over Illuminati-berichten die in het verborgene weggestopt waren, die je alleen kunt horen als je die liedjes achterwaarts luistert? Of wil je controleren of Paul van the Beatles echt dood was of niet? Welke reden u ook zou kunnen hebben om te leren hoe u een nummer in omgekeerde volgorde kunt spelen, wij helpen u graag verder. Lees deze tutorial en je leert hoe je snel nummers kunt terugdraaien op elke computer of apparaat met Windows:

Download en installeer Audacity op uw Windows-pc of apparaat

Het eerste dat u moet doen om een ​​nummer in omgekeerde volgorde af te spelen en op te slaan in zijn nieuwe vorm op uw Windows-computer, is het downloaden en installeren van een programma met de naam Audacity . Je kunt het als een gratis download vinden, hier: Audacity.

Audacity is een gratis programma dat is ontworpen om u te helpen werken met een of meerdere audiobestanden en het bewerken van geluid. Het is een open source-tool, wat betekent dat het voor iedereen gratis is. Er zijn geen verborgen kosten, geen advertenties, geen crapware en geen enkele beperking.

Voordat u doorgaat met de volgende stappen in deze handleiding, downloadt u de nieuwste versie en installeert u deze op uw Windows-computer of -apparaat. Het installatiedeel is heel eenvoudig en duidelijk, dus daar zullen we niet in op details ingaan. Volg gewoon de instructies van de installatiewizard.

Open de song die je wilt omkeren, in Audacity

Zodra je Audacity op je computer hebt geïnstalleerd, start je het programma. Dit is wat u zou moeten zien als u het voor de eerste keer opent:

Sluit de "Welkom bij Audacity!" bericht. Als u van plan bent om vaak Audacity te gebruiken en u wilt niet elke keer dat u het opent het welkomstbericht willen sluiten, zorg er dan voor dat u ook de optie "Do not show this again at startup" aanvinkt voordat u het venster sluit.

Open het menu Bestand in de linkerbovenhoek van het venster en klik of tik op Openen ...

Blader door uw Windows-computer of apparaat en zoek de song die u wilt omkeren. Als je het hebt gevonden, selecteer je het en klik of tik op Openen .

Audacity laadt onmiddellijk de song die je hebt geselecteerd. Je zou iets moeten zien dat lijkt op de onderstaande screenshot:

Merk op dat om een ​​nummer in Audacity te laden, je het ook naar zijn venster kunt slepen en neerzetten, of je kunt de toetsenbordcombinatie "Ctrl + O" gebruiken om het dialoogvenster Open File te openen .

Gebruik Audacity om het omgekeerde effect op je song toe te passen

Nu het nummer in Audacity is geladen, hoeven we alleen nog het effect Omkeren toe te passen om het achterwaarts af te spelen. Om dat te doen, moet u eerst het volledige nummer selecteren. Open het menu Bewerken, ga naar Selecteren en klik of tik op Alles .

Merk op dat u hetzelfde resultaat kunt bereiken door tegelijkertijd op de toetsen "Ctrl + A" op uw toetsenbord te drukken.

Zodra het volledige nummer is geselecteerd, open je het effectmenu vanaf de bovenkant van het Audacity- venster en zoek je de Reverse- optie. Klik of tik erop.

Nadat Audacity klaar is met het omkeren van het nummer, kun je een voorbeeld beluisteren van hoe het klinkt. Om dit te doen, gebruikt u de afspeelknoppen linksboven in het venster en klikt of tikt u op Afspelen .

Als je het resultaat leuk vindt, ga dan naar de volgende stap van deze tutorial en sla je omgekeerde song op.

Sla het omgekeerde nummer op

Je zult waarschijnlijk het omgekeerde nummer willen opslaan, zodat je herhaaldelijk kunt genieten van deze achterwaartse ervaring, elke gewenste mediaspeler kunt gebruiken en Audacity niet elke keer hoeft te gebruiken. Als dat het geval is, is dit het moment om het menu Bestand opnieuw te openen en klik of tik op de optie Audio exporteren ....

Audacity opent een Export Audio dialoogvenster, waarin je kunt selecteren waar je het nummer op je computer wilt opslaan, welke naam en welk type het bestand zal hebben. Kies de locatie en de naam zoals u wilt, maar besteed meer aandacht aan het bestandstype dat u wilt gebruiken. De veiligste gok die u kunt doen, is om te gaan met het standaard "WAV (Microsoft) signed 16 bit PCM" bestandstype. Het gaat op elke Windows-computer werken, ongeacht de versie van het besturingssysteem, maar het nadeel is dat je een bestand krijgt dat behoorlijk groot is. Aan de andere kant, als u een ander bestandsformaat wilt gebruiken, zou u kunnen ontdekken dat u ook de juiste audiocodecs op uw systeem moet installeren, voor het geval dat u die nog niet hebt. Als u eenmaal een beslissing hebt genomen, klikt of tikt u op de knop Opslaan .

Voordat je het eindresultaat van de omgekeerde song opslaat, kun je Audacity de metagegevens ervan laten bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan, als u dat wilt, en klik of tik vervolgens op OK .

Audacity slaat nu je nummer op, waar je het om vroeg, in zijn nieuwe omgekeerde vorm.

Gebruik uw favoriete mediaspeler om het omgekeerde nummer af te spelen

... en zoek naar verborgen berichten :) Gewoon een grapje ... of misschien niet - het is nu allemaal jouw keuze en de redenen waarom je wilde weten hoe je een nummer in omgekeerde volgorde kunt afspelen, zijn geen van onze zaken. :)

Maar je moet weten dat je nu elke mediaspeler kunt gebruiken die je naar het vorige nummer wilt luisteren, en als je inderdaad op zoek bent naar verborgen berichten, volgen hier enkele ideeën: Wikipedia - Lijst met backmasked-berichten.

Conclusie

Dat is alles Mensen! Klinkt als nostalgie, toch? Hoe zou dit klinken als het achterwaarts werd gespeeld? Als je weet of speciale nummers bekend zijn die interessanter zijn wanneer ze worden omgedraaid dan wanneer ze normaal worden afgespeeld, aarzel dan niet om een ​​reactie hieronder achter te laten.