Anders

7 manieren waarop de 2017-versie van de Nokia 3310 zijn voorganger uit 2000 verraadt

HMD Global, de nieuwe eigenaar van het merk Nokia, heeft een nieuwe versie van de legendarische Nokia 3310-telefoon uitgebracht. De hype rond deze telefoon schoot omhoog en mensen waren enthousiast om te horen over de wederopstanding van deze telefoon. Het is immers niet elke dag dat je een telefoon ziet zoals de Nokia 3310 die legendarisch is geworden als waarschijnlijk de meest duurzame mobiele telefoon. Zeker, een geremasterde versie ervan, een die is ontworpen en in massa geproduceerd in 2017, bijna twintig jaar nadat de originele hit op de markt was, zou ook een hit zijn. Maar, en dat is een hele grote, maar iconen zijn behoorlijk moeilijk omver te werpen, en de nieuwe Nokia 3310 is zeker niet de telefoon die zijn voorloper was. Dit is waarom:

Reden 1: De 2017-versie maakt overal gebruik van goedkope plastic

De originele Nokia 3310, een telefoon die voor het eerst het licht zag in 2000, was bijna onverwoestbaar . Het was een telefoon die zo bestand was dat je je geen zorgen hoefde maken over het laten vallen op een cementen vloer of zelfs op de trap vanaf de tweede verdieping. Het was een telefoon die je niet hoefde te beschrijven in woorden als "het heeft krasbestendig Gorilla Glass". De eerste Nokia 3310 was zwaar en hoefde er niet over op te scheppen. Je kunt een spijker slaan met een Nokia 3310. Bekijk de onderstaande video. :)

De moderne versie van de Nokia 3310 is gemaakt van zeer goedkoop plastic dat aanvoelt alsof het op het punt staat te breken als je er hard op drukt.

Reden 2: Druk op de knoppen van de 2017-versie is niet zo bevredigend als op het oude model

De eerste versie van de Nokia 3310 had klikknoppen: stukjes plastic die net zo klonken als de muisklikken van een computer. De geremasterde versie van 2017 heeft knoppen met een vergelijkbare vorm, maar ze klikken gewoon niet zoals de oude. Als je deze telefoon koopt vanwege nostalgie, zul je dit meteen opmerken.

Reden 3: de 2017-versie heeft een slechtere navigatie

De originele Nokia 3310 had niet zo'n ongelooflijk dunne navigatieknop die zich in het midden van het nieuwe model bevond. De 2017-versie heeft een navigatieknop die zo dun is, dat zelfs een persoon met een kleiner dan gemiddelde vinger er niet in slaagt om hem correct in te drukken.

Reden 4: matige geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken

Het gebeurt zo dat we nog steeds een originele Nokia 3310 rondslingeren. Toen we de beoordeling voor de 2017-versie van de Nokia 3310 maakten, hebben we beide getest op telefoontjes. Ongelooflijk, de originele Nokia 3310 heeft een betere geluidskwaliteit in oproepen dan de geremasterde versie. Niet wat je zou verwachten, toch? De nieuwe Nokia 3310 heeft hoge en echoeeachtige geluiden, terwijl het oude model meer gebalanceerd is qua geluidstonen.

Reden 5: De nieuwe Snake is niet "The Snake"

De originele Snake was een stuk beter dan de nieuwe: hoewel het vrijwel een lijn van pixels op een groenig scherm was, waren de bedieningselementen beter en snooier dan in de nieuwe. Waarom zou je het origineel niet bewaren zoals het was? Iedereen die op de dag een Nokia 3310 had, herinnert zich de slang als een steeds groter wordende rij zwarte stippen. Niemand herinnert zich een gekleurde slang, die langzaam reageert op uw bevelen.

Reden 6: De prijs maakt het een slechte deal

De originele Nokia 3310 was een ongelooflijke telefoon voor zijn dag, verkocht tegen een zeer goede prijs. De moderne versie is een "domme" telefoon die tegen een hoge prijs wordt verkocht voor wat deze te bieden heeft. Als u een paar zoekopdrachten uitvoert op online winkels, vindt u vergelijkbare telefoons tegen een betere prijs. Ook kun je waarschijnlijk een low-end smartphone vinden voor hetzelfde geld dat je zou betalen voor de nieuwe Nokia 3310.

Reden 7: het nieuwe model is beperkt tot mobiele 2G-netwerken

De oude Nokia 3310 was een telefoon van zijn tijd en werkte prima op elke mobiele netwerkprovider die beschikbaar was in de vroege jaren 2000. De nieuwe Nokia 3310 werkt alleen met 2G-netwerken, hetzelfde als twee decennia geleden, maar mobiele operators zijn in deze periode verder gegaan en 2G-netwerken beginnen te verdwijnen ten gunste van nieuwere 3G- en 4G-netwerken. Ik kan de Nokia 3310 niet gebruiken met mijn hoofdcarrier, omdat die aanbieder geen mobiele 2G-verbindingen biedt. Verdwijnt dit niet het doel om deze telefoon toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen?

Wat denk je van de nieuwe Nokia 3310?

We waren enthousiast over het nieuwe ontwerp van de Nokia 3310 en we hoopten dat HMD Global een moderne versie van deze legendarische telefoon zou maken die op betekenisvolle manieren is verbeterd. We hadden gehoopt op een telefoon met dezelfde duurzaamheid als het origineel, een modern ontwerp en ondersteuning voor moderne 3G / 4G-mobiele netwerken. Helaas verraadt de geremasterde versie op veel verschillende manieren zijn legendarische voorouder. Toen we de nieuwe Nokia 3310 naast het originele model gebruikten, ontdekten we dat het origineel op alle manieren superieur is, behalve het uiterlijk. We zijn van mening dat HMD Global alleen probeert te lenen voor de erfenis van deze legendarische telefoon, om snel geld te verdienen aan nostalgische consumenten. Nu u onze mening over de 2017-versie van de Nokia 3310 kent, kunt u uw mening met ons delen in de onderstaande opmerkingen.