Beoordeling

Beoordeling Fitbit Alta: Een stijlvolle fitness-metgezel!

Fitbit heeft een breed scala aan apparaten voor het bewaken van gezondheids- en fitnessactiviteiten. Met een prijskaartje op het moment van onze beoordeling van iets minder dan $ 100, is de Fitbit Alta een redelijk geprijsde fitnessarmband voor beginners. De belangrijkste verkoopargumenten zijn het aangename ontwerp, de verwisselbare armbanden, het gebruiksgemak en de bouwkwaliteit. In deze review bekijken we het Fitbit Alta- apparaat en de Fitbit- app die daarbij hoort . Is het een waardige investering? Lees verder om erachter te komen:

Waar is de Fitbit Alta goed in?

De Fitbit Alta is een uitstekend apparaat voor:

 • Mensen die het uiterlijk en de maat van hun fitnesstracker waarderen
 • Mensen die een licht, eenvoudig, gebruiksvriendelijk apparaat willen
 • Mensen die een vriendelijke interface willen die de relevante gegevens verzamelt voor hun dagelijkse schema en fitnessactiviteit

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Samenvattend onze bevindingen, vonden we het volgende over de Fitbit Alta :

 • Stijlvolle looks
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Verwijderbare, vervangbare armbanden
 • Uitstekende levensduur van de batterij
 • Zeer goed mobiel ecosysteem
 • Betaalbare prijzen

Er waren echter ook enkele dingen die we niet leuk vonden:

 • Het is niet waterdicht
 • We vonden het moeilijk om aan te trekken en te verwijderen
 • De metingen hebben geen 100% nauwkeurigheid
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Fitbit Alta is gemakkelijk te gebruiken, een eenvoudige tracker die er ook nog eens goed uitziet om je pols. De armbanden zijn afneembaar en vervangbaar, zodat u voor elke gelegenheid een Fitbit Alta kunt hebben. De mobiele applicatie-interface is eenvoudig te gebruiken, compatibel met de meeste besturingssystemen en biedt een grote hoeveelheid gegevens. Hoewel het OLED-scherm er meestal is voor weergave en te klein is om echt te gebruiken, geeft het de basisfuncties weer zonder de levensduur van de batterij te schaden. Voeg hier de telefoon- en berichtmeldingsfunctie aan toe, en je hebt een perfect apparaat voor mensen die hun dagelijkse activiteiten moeten controleren, zonder er professioneel mee om te gaan.

Unboxing van de Fitbit Alta

De Fitbit Alta wordt geleverd in een witte en blauwe doos van het ladetype, die een premium gevoel heeft. Op de voorkant van de doos staat een afbeelding van het product met de gekozen polsbandkleur.

De achterkant van de doos bevat enkele specificaties en marketingtekst met betrekking tot het product, in vijf talen. Wanneer je de "lade" opent, ontdek je een stevige lichtblauwe doos met een magnetische sluiting, een leuke toets die een goede eerste indruk geeft. Binnenin zijn de Fitbit Alta en de accessoiresdoos de eerste dingen die je zult zien. Onze kwam in de combinatie Pruim / Roestvrij staal.

Het pakket bevat het polsbandje, een draadloze synchronisatiedongle, de oplaadkabel, de garantie en een beknopte installatiegids.

De Fitbit Alta uitpakken geeft de gebruiker een goede eerste indruk. De polsband is zorgvuldig verpakt en het scherm wordt beschermd door een verwijderbare plastic strip. Het pakket bevat alle benodigde artikelen en de accessoires zien eruit als een goede kwaliteit.

Ontwerp- en hardwarespecificaties

Het apparaat zelf ziet er futuristisch uit en het is erg licht. Er zijn geen fysieke knoppen op het polsbandje te vinden. Het heeft een tweetandig bevestigingssysteem en een metalen snap-lock mechanisme om de armband van het apparaat te verwijderen.

De achterkant van het apparaat bevat de contacten voor het opladen en niet veel anders. Het ontbreken van een hartslagmeter wordt duidelijk, omdat een dergelijke sensor een onderscheidend ledsysteem heeft en altijd op de achterkant van de Fitbit Alta wordt geplaatst . Er is echter een HR-versie beschikbaar voor de Fitbit Alta, die iets duurder is.

De Fitbit Alta armbanden zijn er in drie maten: klein, groot en extra groot. Om de juiste maat te kiezen, moet u deze gids lezen. Het apparaat heeft een bepaalde mate van waterbestendigheid, maar het kan slechts kleine hoeveelheden water gebruiken, zoals zweet, regen en waterspetters. Je kunt er niet mee zwemmen, douchen of afwassen tijdens het dragen. Je moet het af doen tijdens dergelijke activiteiten.

De Fitbit Alta wordt geleverd in drie kleurencombinaties: zwarte armband / roestvrijstalen behuizing, pruimarmband / roestvrijstalen behuizing of een zwarte armband gecombineerd met een extravagante 22-karaats vergulde body. Je kunt ook twee soorten lederen armbanden kopen (roze en camel) en een slanke metalen armband.

Wat betreft sensoren, past Fitbit Alta alleen een accelerometer met 3 assen in. Er is geen hartslagmeter, hoogtemeter of GPS, waardoor het blijkbaar nuttig is, alleen voor het basale toezicht op uw lichamelijke activiteit. Zoals u later in de review zult lezen, is dit niet het geval.

Fitbit Alta heeft ook een vibratiemotor, die u op de hoogte stelt van inkomende oproepen of berichten op uw smartphone, op voorwaarde dat u deze hebt gekoppeld aan het polsbandje en Bluetooth is ingeschakeld.

De standaard polsband is gemaakt van een flexibel elastomeer materiaal vergelijkbaar met dat van veel sporthorloges. Het trekt stof en vuil aan, maar omdat het verwijderbaar is, kunt u het gemakkelijk schoonmaken. Maak je geen zorgen over roest; de gespen zijn gemaakt van roestvrij staal.

Het apparaat heeft een eenvoudig OLED-display dat u kunt inschakelen door "stoten, meppen of tikken" of door met uw pols te vegen zoals u zou doen bij het controleren van de tijd op een polshorloge. Het scherm kan naast het tijdstip en de informatie over uw activiteit ook het telefoonnummer van inkomende oproepen op uw mobiele apparaat weergeven.

De beloofde levensduur van de batterij van de lithium-polymeerbatterij is maximaal 5 dagen en de oplaadtijd is één tot twee uur. Om het op te laden, moet u de laadkabel gebruiken die bij het pakket is inbegrepen. U kunt niets anders gebruiken om op te laden, omdat dit apparaat een eigen stroomaansluiting heeft en een eenvoudig maar efficiënt klemmechanisme dat de oplader aan het polsbandje bevestigt.

Om gegevens naar andere apparaten te verzenden en te ontvangen, heeft Fitbit Alta een Bluetooth 4.0-radiozendontvanger. Het apparaat kan tot 7 dagen gedetailleerde bewegingsgegevens (van minuut tot minuut) en tot 30 dagen van dagelijkse totalen bijhouden. De applicatie-ondersteuning van de Fitbit Alta omvat Windows, Android en iOS.

De Fitbit Alta is een fantastisch uitziend product. Het heeft meerdere opties wat betreft kleuren en materialen en de bouwkwaliteit is uitstekend. De technische specificaties geven echter aan dat het apparaat alleen basisfuncties voor het volgen van de activiteit heeft en mogelijk niet nuttig is voor mensen die hun dagelijkse routine in detail willen of moeten volgen .

Op de volgende pagina vindt u meer informatie over de Fitbit-software en onze ervaring met Fitbit Alta .