Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Steve Coleman

"Wauw!" was alles wat we konden zeggen nadat we een aantal foto's van Steve Coleman hadden gezien. Indrukwekkende kleuren en originele perspectieven zijn twee kenmerken van zijn fotografie die ons ertoe aanzetten zijn werk te promoten. We verzamelden een paar foto's van Steve Coleman in een thema voor Windows 7 en Windows 8, om te delen met al onze lezers. We hebben ook een geweldig interview met Steve, zodat je zowel de kunstenaar als zijn werk leert kennen.

Introductie van Steve Coleman

Steve Coleman is geboren in het VK maar heeft zijn vaste verblijfplaats in Tsjechië. Hij is een leraar Engels en vertaler met een prachtige autodidactische passie: fotografie. Steve's werk is verrassend: foto's gemaakt in de metro van Praag die lijken op scènes uit Sci-Fi-films, landschappen met levendige kleuren, straatbeelden genomen vanuit originele invalshoeken, dramatische foto's van bloemen ... Ik zou door kunnen gaan met deze poging om het werk van Steve te beschrijven, maar ik ik ben bang dat ik nooit de juiste woorden zal vinden en ik zou de beelden voor zichzelf moeten laten spreken. Voordat we een deel van Steve's werk delen dat is ingepakt in een Windows-thema, laten we meer over hem te weten komen in een kort interview:

Hoe ben je begonnen met het nemen van foto's?

Ik begon twintig jaar geleden, toen ik mijn vaders filmcamera, een Ricoh, erfde. Ik heb altijd genoten van het maken van foto's, maar pas toen ik mijn eerste digitale kaart kreeg in 2004, werd het een echte passie.

Ook al ben je autodidact, je moet zeker boeken, tijdschriften, websites lezen. Waar en hoe leer je meer over fotografie?

Ik lees eigenlijk niet echt boeken over fotografie, abonneer me op tijdschriften of bezoek geen andere websites dan Flickr. Om eerlijk te zijn, ben ik niet erg geïnteresseerd in de technische kant van de dingen. Ik leer vooral door vallen en opstaan ​​en veel experimenteren. Het is waar dat ik veel inspiratie krijg van andere fotografen - ik zie vaak een foto op Flickr en denk "Wow, ik moet dat proberen!".

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Hmmm, dat is een moeilijke. Over de top misschien. Ik weet niet zeker of ik mijn eigen stijl heb, ik weet gewoon wat ik leuk vind en wat me aanspreekt. Ik probeer over het algemeen beelden te produceren die dramatisch en visueel opvallend zijn, en ik veronderstel dat ik me vaak op bepaalde dingen concentreer: schemascènes, lange belichtingstijden, gebogen lijnen, perspectief en dergelijke. Ik ben een sukkel voor alles wat symmetrisch, glanzend of reflecterend is.

Hoe breng je je dagelijkse baan in balans met je passie voor fotografie?

Best gemakkelijk. Ik werk voor mezelf als freelance docent en vertaler, dus de uren zijn erg flexibel. Als ik stormwolken zie komen, kan ik meestal alles laten vallen en met mijn camera naar buiten gaan. Ik heb veel geluk in dat opzicht.

Zijn er fotografie- of bewerkingstechnieken die u vaak gebruikt?

De meeste van mijn foto's gebruiken de HDR-techniek (hoog dynamisch bereik), waarbij een aantal opnamen worden gelaagd om te proberen de beste balans tussen licht en donker te krijgen. Ik gebruik ook verschillende filters en plug-ins in Photoshop.

Welke foto-apparatuur en applicaties gebruik je?

Ik ben een toegewijde Nikon-man en ik ben er nu ongeveer 10 jaar. Mijn eerste DSLR was de Nikon D50, gevolgd door de D300, en nu gebruik ik de Nikon D700. Mijn favoriete lens is de Sigma 12-24 mm voor die ultrabrede opnamen, hoewel ik ook de Nikon 70-300, de 24-85, en de klassieke 50 mm gebruik om die mooie bokeh te krijgen. Mijn flitser is een Nikon Speedlight SB900. Wat applicaties betreft, gebruik ik Adobe Lightroom voor het importeren en catalogiseren van mijn opnamen en Adobe Photoshop om ze een beetje op te fleuren.

Hoeveel tijd besteedt u aan het nabewerken van foto's versus het nemen van foto's?

Gelukkig breng ik veel meer tijd door met fotograferen dan met het bewerken van de afbeeldingen. Ik maak veel foto's en doorloop vervolgens de beste, net als iedereen. Afhankelijk van de foto, besteed ik in het algemeen ongeveer 10 of 15 minuten aan het bewerken om het gewenste resultaat te krijgen.

Denkt u dat een slechte foto kan worden opgelost met behulp van fotobewerkingssoftware?

Nee, zeker niet. De afbeelding moet op zijn eigen merites staan ​​en bewerken moet alleen worden gebruikt om deze te verfijnen of een bepaalde sfeer te verlenen. Helaas heeft de HDR een slechte naam gekregen van sommige mensen die denken dat felle kleuren en overdreven details een middelmatige opname kunnen besparen.

Geniet van Steve Coleman's werk via een Windows-thema - Download links

We hebben Steve gevraagd om enkele van zijn favoriete foto's met ons te delen en we hebben een thema gemaakt voor Windows 7 en Windows 8 dat enkele van zijn fotografische onderwerpen verzamelt: architectuur, de metro van Praag, bloemen en landschappen. Download en installeer het thema om optimaal van Steve's werk te genieten.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Steve Coleman. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Steve's Work

Als je genoten hebt van het werk dat Steve Coleman met ons heeft gedeeld, kun je meer van zijn foto's vinden op zijn Flickr-account of op Steve's website.

We danken Steve voor de samenwerking met ons! Niet alleen dat hij sommige van zijn beste werk met ons deelde, maar hij was ook zeer snel en vriendelijk in het beantwoorden van al onze vragen en e-mails.