Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Herziening van ESET Mobile Security & Antivirus voor Android

ESET is een van de belangrijkste spelers op de wereldwijde beveiligingsmarkt, een bedrijf dat bekend staat om zijn efficiënte antivirussoftware. Omdat mobiele apparaten enorm populair zijn geworden, hebben ook mobiele malware-bedreigingen, die nu steeds vaker voorkomen, dus ESET moest ook een entree maken op de Android-markt. Hun beveiligingsapp voor Android-smartphones en -tablets wordt ESET Mobile Security & Antivirus genoemd en deze belooft u te beschermen tegen malwarebedreigingen en phishing-websites en helpt u ook bij verlies of diefstal van uw Android-smartphone. We hebben deze beveiligings-app voor Android gebruikt en getest en nu willen we onze mening hierover delen, samen met u, in deze review:

Wat kan ESET Mobile Security & Antivirus voor u doen?

ESET Mobile Security & Antivirus is meer dan een eenvoudige antivirus-app voor uw Android-smartphone en andere apparaten. Het is een complete beveiligingssuite, met veel verschillende tools die allemaal zijn ontworpen om je mobiele Android-apparaten te beschermen. ESET Mobile Security & Antivirus kan gratis worden gedownload en gebruikt in de Google Play Store. Als u echter alle tools en functies wilt gebruiken die het biedt, moet u een licentie van ESET kopen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Als u de gratis versie van ESET Mobile Security & Antivirus installeert, krijgt u deze dingen:

 • Antivirus
 • Realtime scannen
 • Externe sirene
 • GPS-lokalisatie
 • Tablet ondersteuning

Als u een licentie koopt voor de volledige ESET Mobile Security & Antivirus, krijgt u ook toegang tot de volgende beveiligingsfuncties en beveiligingshulpmiddelen:

 • Fotomomentopnamen
 • Batterijwaarschuwingen
 • SIM-kaart controleert
 • Remote Wipe
 • Proactieve anti-diefstal
 • Anti-phishing
 • Aangepaste berichten weergegeven op het scherm van het apparaat

Voors en tegens

Hier zijn enkele van de belangrijkste positieve dingen om over ESET Mobile Security & Antivirus te overwegen:

 • De gebruikersinterface heeft een prachtig ontwerp, dat gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is
 • Het biedt goede anti-malware bescherming
 • De anti-diefstalbeveiliging die u krijgt in Google Chrome is uitstekend
 • De antidiefstalfuncties werken goed
 • Het filter voor telefoongesprekken is ook geweldig in zijn werk en het is eenvoudig te configureren
 • De vergrendelingsfunctie van de app werkt goed

Het enige negatieve wat we hebben gezien in ESET Mobile Security & Antivirus is dat het geen sms-berichten kan filteren.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

ESET Mobile Security & Antivirus is een beveiligings-app voor Android waarvan we hopen dat deze goed werkt als het gaat om malware die op je apparaat terecht kan komen via een onbetrouwbare app of een bestand dat je hebt gedownload. We vertrouwen ook ESET als het gaat om de bescherming die het biedt tegen phishing-websites, en we houden van de antidiefstalopties die u krijgt van deze app. Gezien al deze voordelen, maar ook het feit dat het jaarlijkse abonnement op deze app redelijk is, bevelen we ESET Mobile Security & Antivirus aan aan al onze lezers die Android-apparaten bezitten. Het is een uitstekende keuze, die volledige bescherming biedt op al uw Android-smartphones en tablets.

ESET Mobile Security & Antivirus voor Android instellen

Om deze beoordeling te testen en te schrijven hebben we de Motorola Nexus 6-smartphone gebruikt die draait op Android 7.1.2 Nougat. Zoals voor alle andere Android-apps, moet je ESET Mobile Security & Antivirus downloaden van de Google Play Store.

ESET Mobile Security & Antivirus vraagt ​​u om een ​​paar instellingsstappen te doorlopen. Eerst moet je vertellen in welk land je woont en in welke taal je de app wilt gebruiken. U kunt er ook voor kiezen om speciale aanbiedingen van ESET te ontvangen. We stellen het op prijs dat deze optie standaard is uitgeschakeld. Nadat u uw keuzes hebt gemaakt, wordt u gevraagd of u ermee instemt om informatie met ESET te delen over de locatie van uw apparaat en de websites die u bezoekt. Als u de anti-diefstal- en antiphishing- functies van de app wilt gebruiken, moet u akkoord gaan met het delen van deze informatie. ESET verzekert ons dat de gedeelde informatie vertrouwelijk is en dat het bedrijf dit nooit verder zal delen met derden.

Vervolgens vraagt ​​ESET of u zich wilt abonneren op ESET Live Grid . We raden u aan dit te doen omdat de beveiligingsproducten die door ESET zijn ontwikkeld, met haar hulp sneller kunnen reageren op nieuwe bedreigingen. Bij de volgende stap kunt u ook ESET Mobile Security & Antivirus vragen om mogelijk ongewenste apps te detecteren, naast schadelijke apps. Als u deze optie inschakelt, kunt u een beter niveau van bescherming tegen moderne bedreigingen bereiken, dus onze aanbeveling is om deze functie ook in te schakelen.

Bij de volgende stap van de eerste installatie moet u de app toegang geven tot de apparaatidentificatie-informatie en er bestanden van lezen. Deze machtigingen zijn vereist door ESET Mobile Security & Antivirus zodat het uw licentie kan activeren en de bestanden kan scannen op malware.

Uiteindelijk vraagt ​​de app je om het Google-account te kiezen dat je wilt gebruiken om je te registreren, waarna je even moet wachten tot de app communiceert met de servers van ESET.

Nadat u alle initiële instellingen hebt doorlopen, laadt ESET Mobile Security & Antivirus de gebruikersinterface en wordt een automatische scan van het apparaat gestart.

ESET Mobile Security & Antivirus is eenvoudig te downloaden en te installeren. Met de wizard voor eerste installatie kunt u de basis van de beveiligingsapp configureren. We waarderen het ook dat ESET de gebruiker vertelt dat hij of zij een aantal aanvullende instellingen op het apparaat moet maken als hij of zij de functies Antiphishing en Antidiefstal wilt inschakelen.

Bescherming tegen malware

Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, fungeert de startpagina van de ESET Mobile Security & Antivirus- app als een dashboard waarin u meldingen ontvangt over de manier waarop u de beveiliging van uw apparaat kunt verbeteren, kunt zien welke activiteiten onlangs zijn uitgevoerd en ook toegang heeft de beschikbare beveiligingsmodules. Dit dashboard heeft veel informatie en knoppen, en het zal waarschijnlijk niet op één scherm passen, dus je zult waarschijnlijk moeten scrollen om alles erop te zien.

Misschien heb je gemerkt dat ESET Mobile Security & Antivirus op onze smartphone niet alle functies en hulpmiddelen had ingeschakeld. Degenen die zijn gemarkeerd met een groen vinkje, zijn actief en OK, de blauwe zijn informatief en wat geel is, vereist de tussenkomst van de gebruiker. Op onze smartphone moesten we bijvoorbeeld de antiphishing- bescherming configureren en de installaties van apps van onbekende bronnen blokkeren, behalve de Play Store . Nadat we alles hadden geconfigureerd, veranderde ESET Mobile Security & Antivirus zijn "houding" en vertelde ons dat alles in orde was, in een kalme groene tint.

ESET Mobile Security & Antivirus heeft twee verschillende antivirus-scanmodi, het biedt u de mogelijkheid om automatische scans in te plannen en het bevat ook een real-time antivirus-scanengine.

Wanneer u de antivirus opent vanuit ESET Mobile Security & Antivirus, wordt u begroet door een grote knop Scanapparaat. Door op deze knop te tikken, wordt standaard een slimme antivirusscan gestart. Als u dat wilt, kunt u ook een In depth- scan uitvoeren. Om ESET Mobile Security & Antivirus hiervoor te configureren, moet u de instelling Scanniveau direct onder Scanapparaat gebruiken .

Het scannen van onze Android-testsmartphone met ESET's antivirus duurde slechts 13 seconden toen we het Smart - scanprofiel gebruikten, en 26 seconden wanneer we de In depth- scan gebruikten. Dat is snel, en u moet opmerken dat we deze resultaten hebben gekregen op een Nexus 6-smartphone, met 102 apps erop geïnstalleerd (inclusief de standaard Android-apps) en 20 GB gebruikt van de 30 GB die beschikbaar is. Op uw Android-apparaten is het waarschijnlijk dat de antivirusscans sneller zijn dan op onze smartphone als u minder apps heeft geïnstalleerd.

Een functie die we in ESET Mobile Security & Antivirus op prijs stellen, is dat deze u de mogelijkheid biedt om automatische scans volgens een schema uit te voeren, evenals wanneer u uw Android-apparaat oplaadt.

Hoewel zowel on-demand als geplande antivirusscans goed werken, zijn ze niet voldoende om volledige antivirusbescherming voor uw Android-apparaten te bieden. Om dat te kunnen zeggen, heb je ook een realtime-functie nodig en gelukkig heeft ESET Mobile Security & Antivirus dat ook. Het is standaard ingeschakeld en de real-time scanner wordt gestart wanneer het systeem start en scant alle bestanden waarmee u communiceert, samen met elk bestand dat u opslaat in de downloadmap en alle bestanden van uw SD-kaart.

Antivirus-scans op aanvraag uitvoeren met ESET Mobile Security & Antivirus is eenvoudig en de real-time scanner beschermt u permanent. We houden van het feit dat ESET Mobile Security & Antivirus geplande antivirus-scans kan uitvoeren. Hoewel het niet verplicht is om te hebben, is het enige dat ontbreekt een optie om een ​​aangepaste antivirusscan uit te voeren in een specifieke map van onze keuze.

Antiphishing-bescherming

Een van de essentiële functies die een beveiligingssuite voor mobiele apparaten moet bieden, is de module voor webbeveiliging en antiphishing. ESET Mobile Security & Antivirus voor Android heeft zo'n module en wordt gewoon anti-phishing genoemd .

De populairste webbrowser voor Android is degene die standaard door Google wordt aangeboden, Chrome. Daarom hebben we ervoor gekozen om het ook te gebruiken voor het testen van de efficiëntie van de anti-phishing- beveiliging die wordt aangeboden door ESET Mobile Security & Antivirus . We hebben geprobeerd een reeks websites te bezoeken waarvan onlangs is gemeld dat deze kwaadaardig zijn, maar de beveiligings-app van ESET heeft ons niet belet ze elke keer te laden wanneer we het probeerden. Dit is een uitstekend resultaat dat bewijst dat ESET Mobile Security & Antivirus een kwaliteitsproduct is en dat de online gevarendatabase permanent wordt bijgewerkt.

ESET Mobile Security & Antivirus bevat een antiphishingmodule die een efficiënte bescherming biedt tegen websites die zijn gespecialiseerd in phishing-zwendel.

Diefstalbeveiliging

Standaard zijn de antidiefstalfuncties van ESET Mobile Security & Antivirus uitgeschakeld. Om ze in te schakelen en dingen te kunnen doen zoals het vinden of wissen van de gegevens op uw Android-apparaat, moet u enkele instellingen wijzigen.

Als u een account registreert op my.eset.com, dat u in elke webbrowser kunt openen, kunt u meer informatie over de activiteit van uw Android-apparaat bekijken. U kunt bijvoorbeeld de locatie volgen en camerapopshots, ook wel bekend als mugshots, maken van de persoon die uw apparaat heeft gevonden of heeft gestolen. U kunt uw apparaat ook automatisch vergrendelen als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd, gepersonaliseerde berichten verzenden naar degene die uw Android-apparaat heeft gevonden of heeft gestolen of alle gegevens op afstand wissen als u de hoop hebt verloren uw apparaat terug te krijgen.

Om ervoor te zorgen dat de Anti-Diefstal- module correct werkt, moet u ook een beveiligingswachtwoord maken dat u vervolgens kunt gebruiken als u uw Android-apparaat moet vergrendelen of ontgrendelen. Als u ook de beveiliging tegen ongewenste verwijdering inschakelt, moet u ESET Mobile Security & Antivirus activeren als beheerder op uw apparaat, zodat de app uw Android-smartphone of -tablet kan beschermen als deze wordt gestolen en de dief probeert de installatie ongedaan te maken. bescherming op het.

Als uw smartphone een simkaart gebruikt, kan ESET Mobile Security & Antivirus deze opslaan als een 'vertrouwde simkaart'. Als die SIM wordt verwijderd of een andere SIM-kaart in je Android-smartphone wordt geplaatst, wordt deze vergrendeld. U moet ook aan ESET Mobile Security & Antivirus vertellen welke vrienden u vertrouwt, zodat de app ze via een sms-bericht kan waarschuwen als een ongeautoriseerde simkaart is gedetecteerd op uw Android-smartphone.

Het is goed om ook op goed nieuws voorbereid te zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand je verloren smartphone vindt en hem naar je terug wil sturen. Voor dergelijke situaties vraagt Anti-Theft u ook om uw contactgegevens in te voeren: naam, e-mailadres, alternatief telefoonnummer. Met deze informatie kunt u worden gevonden.

Als u ook de SMS-tekstopdrachten inschakelt, die bestaan ​​uit een reeks vooraf gedefinieerde tekstberichten die u naar uw kwijtgeraakte of gestolen Android-apparaat kunt verzenden, kunt u ESET Mobile Security & Antivirus vragen uw apparaat te vergrendelen, een geluid te vergrendelen en af ​​te spelen. via GPS of veeg al uw gegevens van dat Android-apparaat.

De antidiefstalfuncties en -hulpmiddelen van ESET Mobile Security & Antivirus zijn uitgebreid. Ze werken goed, en ze zullen handig zijn als je je Android-smartphone of -tablet kwijtraakt. Om maar te zwijgen of iemand het steelt - in dat geval zult u blij zijn te weten dat geen van uw persoonlijke informatie in verkeerde handen valt.

Lees de tweede pagina van deze recensie voor meer informatie over de blokkeerfunctie van telefoongesprekken aangeboden door ESET's app, over de beveiligingscontrolemodule, de app-blokkeringstool en het effect dat ESET Mobile Security & Antivirus heeft op de prestaties van uw Android-apparaat.