Tutorial

5 Fun & Geeky dingen die u kunt doen met de Telnet-client

Het is 2014 en Telnet is niet bepaald 's werelds populairste protocol. Zeer weinig mensen weten ervan en je kunt zonder te zeggen zeggen dat dit protocol bijna dood is. Er is echter een kleine maar actieve community die het om verschillende redenen nog steeds gebruikt, ook voor het plezier. We hebben een beetje onderzoek gedaan en hier zijn vijf leuke dingen die je kunt doen met de Telnet-client in Windows:

OPMERKING: als u niet weet hoe u de Telnet-client in Windows moet installeren of gebruiken, leest u deze zelfstudie: De Telnet-client installeren en gebruiken in Windows 7 en Windows 8.1.

1. Bekijk Star Wars Episode 4 - A New Hope, in ASCII

Ja dat klopt! Je kunt Star Wars kijken!

Iemand heeft Star Wars opnieuw gemaakt in ASCII-tekens, en het is geweldig. Helaas is de film nog niet helemaal af en waarschijnlijk ook nooit. Je krijgt echter ongeveer 20 minuten geweldig entertainment. In volledige tekst!

Om Star Wars Episode 4 - A New Hope te bekijken, typt u o towel.blinkenlights.nl 23 in uw Telnet-client .

2. Controleer de weersvoorspelling

Als je het bekijken van het weerbericht op tv of een goed uitziende app op je smartphone verveelt, kun je het altijd controleren met Telnet . Weather Underground biedt deze gratis service sinds 1995 en het is nog steeds actief.

o rainmaker.wunderground.com om het weerbericht bij Weather Underground te bekijken .

3. Speel Schaak

Heb je echt een fysiek bord of een chique videogame nodig om te schaken? Als je dat niet doet, kan een op tekst gebaseerd schaakspel iets voor jou zijn. Hoe dan ook, schaken is een hersenspel, toch?

Om te schaken op de Free Internet Chess Server, gebruikt u de opdracht: o freechess.org .

4. Praat met Eliza The AI ​​Psychotherapist

Yeap, de toekomst is hier. Wanneer je met iemand wilt praten die je dag opfleurt, aarzel dan niet om met Eliza de AI Psychotherapeut te praten. Vertrouw haar gewoon niet! :)

Om met Eliza te praten, typ o telehack.com en dan eliza .

5. Zoek goede excuses

Wanneer u behoefte heeft aan een geweldig excuus en u kunt er gewoon geen denken aan, Telnet heeft uw rug. De excuus-server van Bastard Operator From Hell deelt elke keer het juiste excuus. Zelfs als het niets gemeen heeft met je werkelijke situatie, zal het vertellen van een van deze excuses aan je baas zeker je lul redden! :)

Om het perfecte excuus te vinden, runt u o towel.blinkenlights.nl 666 of o bofh.jeffballard.us 666 .

Conclusie

Als u een van onze suggesties uitprobeert, zult u zeker lachen. Als je ze allemaal probeert, zul je zeker een goede dag hebben.
Als we je iets nieuws hebben geleerd en je tegelijkertijd aan het lachen hebben gemaakt, deel dit artikel dan met je vrienden en laat ze ook lachen. :)