Anders

7 beste locaties waar u veilig gratis lettertypen kunt downloaden

Lettertypen worden vaak onderschat: hoewel ze de manier waarop uw documenten, presentaties of websites eruit zien volledig kunnen herzien, vinden veel mensen ze niet essentieel. Blikken hebben echter meestal een aanzienlijke impact, soms zelfs meer dan uw inhoud, ongeacht of u het leuk vindt of niet. Het goede aan internet is dat je bijna alles kunt krijgen wat je wilt, gratis of tegen een betaalbare prijs. Dat geldt ook voor lettertypen, aangezien veel sites gratis geweldige lettertypen aanbieden. Veel van dergelijke websites zijn echter moeilijk te navigeren, of erger nog, de lettertypen die ze verspreiden zijn vol met adware of malware. Daarom hebben we de meeste websites die gratis lettertypen aanbieden, onderzocht en alleen die gemarkeerd die veilig en schoon zijn tegen virussen of andere dingen die je niet zou willen. Laten we beginnen:

OPMERKING: We hebben tien willekeurige lettertypen gedownload van elke website die deel uitmaakt van deze verzameling en de bestanden gescand die we hebben gedownload met virustotal.com. We hebben dit gedaan om ervoor te zorgen dat de websites die we aanbevelen, geen adware of malware van welke aard dan ook verspreiden.

1. DaFont

DaFont is waarschijnlijk de meest populaire gratis lettertypenwebsite ter wereld. Bovendien is daar een goede reden voor: deze website is eenvoudig te gebruiken. U kunt de zoekfunctie gebruiken, of u kunt naar een lettertype zoeken dat u bevalt door door de verschillende beschikbare categorieën te bladeren. Een ding dat u zeker op prijs zult stellen, is dat u met één klik kunt zien hoe een bepaalde tekst eruitziet in een lettertype dat u mooi vindt.

2. FontSquirrel

FontSquirrel is waarschijnlijk te vinden in de lijst met gratis fontbronnen van een webontwerper. De website is gemakkelijk te navigeren. U krijgt een voorbeeld van een lettertype dat u leuk vindt, snel en pijnloos. De eigenaren van de website beloven dat ze er alles aan doen om lettertypen toe te voegen die 100% gratis zijn, zelfs voor commercieel gebruik, wat uitstekend is. Als u uw website ontwerpt, zult u er met plezier achter komen dat FontSquirrel ook een Webfont Generator aanbiedt die u kunt gebruiken om lettertypen te uploaden en te converteren voor internetinbedding.

3. Google Fonts

Als u liever uw gratis lettertypen krijgt van een gerenommeerde softwareontwikkelaar, kunt u niet fout gaan met Google's gratis gratis Fonts- service. Google Fonts heeft veel gratis lettertypen die u kunt vinden door te zoeken of door verschillende criteria te selecteren. De lettertypen die worden aangeboden door Google zijn open source en kunnen zowel persoonlijk als commercieel worden gebruikt op elke website, in elk document of zelfs op een t-shirt, als dat is wat u zoekt. :)

4. FontSpace

FontSpace is een website waar je letterlijk veel gratis lettertypen kunt vinden die door duizenden ontwerpers over de hele wereld worden gedeeld. Het gewenste lettertype vinden is eenvoudig: gebruik het zoekvak als u al de naam kent van het lettertype dat u zoekt of blader door de verschillende beschikbare lettertypecategorieën.

U kunt ook op de willekeurige link in het bovenste menu klikken en u krijgt een lijst met 10 willekeurige lettertypen. Let echter op en lees de licentie van het lettertype dat u gaat downloaden. Het kan gratis zijn, maar alleen voor persoonlijk gebruik, niet voor commerciële doeleinden.

5. 1001 gratis lettertypen

1001 Gratis lettertypen zijn waarschijnlijk de oudste van het stel als het gaat om gratis lettertypenbronnen. Hoewel er in het begin misschien maar duizend en één gratis lettertypen op de website waren gehost, zijn er waarschijnlijk tienduizenden gratis lettertypen beschikbaar om te downloaden. Net als de meeste andere websites die we in deze round-up hebben genoemd, biedt 1001 gratis lettertypen ook een zoekfunctie en kunt u bladeren door de gratis lettertypen in verschillende categorieën. De meeste lettertypen moeten vrij zijn om te gebruiken zoals je wilt, maar er zijn ook een paar shareware-lettertypen meegeleverd. Het beste wat u kunt doen, is de licentievoorwaarden van elk lettertype dat u downloadt controleren, zodat u geen juridische problemen ondervindt.

6. FontZone

Een andere goede website waarvan u lettertypen gratis kunt downloaden, is FontZone. Het biedt meer dan 50.000 gratis lettertypen die u kunt gebruiken voor alles wat u maar wilt: websites, documenten, afbeeldingen enzovoort. FontZone organiseert zijn lettertypen aan de hand van verschillende criteria: alfabetisch, op populariteit en per categorie. Als u niet weet welk lettertype u wilt, kunnen deze categorieën u helpen alleen die te bladeren die overeenkomen met de stijl die u verkiest. Bovendien, als u de naam van het gewenste lettertype al kent, bevat FontZone ook een zoekfunctie die goed werkt.

7. Abstracte lettertypen

Abstract Fonts heeft bijna 14000 gratis lettertypen op het moment dat dit artikel wordt geschreven. De website is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en het is snel om er een weg door te vinden. De lettertypen zijn ingedeeld in categorieën, nieuw en populair, alfabetisch en door hun ontwerper. Als u al weet welk lettertype u wilt, kunt u ook zoeken gebruiken. Sommige van de gehoste lettertypen zijn gratis voor persoonlijk gebruik en sommige zijn ook gratis voor commercieel gebruik. Het is het beste als u ervoor zorgt dat u hun licentie leest voordat u ze voor uw bedrijf gebruikt.

Welke site voor gratis lettertypen heeft uw voorkeur?

Dit zijn de beste websites die we hebben gevonden voor het downloaden van gratis lettertypen die geen beveiligingsrisico's voor hun gebruikers opleveren. We vinden ze allemaal leuk en we zijn er zeker van dat ze je altijd een helpende hand bieden als je een nieuw lettertype nodig hebt. Probeer ze uit en laat ons weten welke sites u het leukst vindt. Als u denkt dat er andere bronnen voor gratis lettertypen zijn die we aan onze lijst moeten toevoegen, aarzel dan niet om ze met ons te delen. We zullen dit artikel om de paar maanden bijwerken.