Beoordeling

iClever IC-BTS05 waterdichte Bluetooth-luidspreker - Is het zingen in de douche?

Draagbare muziekspelers hebben een lange weg afgelegd tijdens mijn leven. In het begin waren transistorradio's de nieuwste en beste. De wuivende draagbare cassettespeler verbaasde de wereld en introduceerde het concept van persoonlijke muziek. Je zou helemaal naar je cassettespeler kunnen luisteren, zelfs in het openbaar. Als de speler een luidspreker had, was hij klein en blikkerig. Toen waren er draagbare CD-spelers. Als je je muziek met de wereld om je heen wilde delen, moest je een boom box krijgen. Zodra de draagbare MP3-speler de wereld regeerde, speelde je je muziek zodat anderen het konden horen dat er externe luidsprekers van een of andere soort nodig waren. Vandaag, met de populariteit van Bluetooth-technologie, zijn er tal van luidsprekers om uit te kiezen. Wat biedt de iClever BT505 20W-luidsprekeraanbieding die hem onderscheidt van de massa? Laten we eens kijken, in deze review:

Unboxing van de iClever BT505-luidspreker (IC-BTH05)

De spreker arriveerde in een eenvoudige bruine kartonnen doos die verrassend zwaar was voor zijn formaat. Ik vond dit veelbelovend omdat zware luidsprekers grotere magneten en (meestal) beter geluid betekenen. De doos bevatte alleen de productnaam, een tekening van de luidspreker en het serienummer, de SKU en de website van de fabrikant.

In de doos zat de mooie rode en zwarte luidspreker zelf, een USB-kabel, een audio-in-kabel en een kleine gebruikershandleiding. Het is enigszins afgekort, de productpagina is hier.

Deze draadloze Bluetooth-luidspreker is 7, 6 inch (195 mm) breed, 2, 6 inch (68 mm) hoog en 66 mm diep en weegt 1, 9 pond (0, 86 kg).

De iClever BT505 20W-luidspreker is, afhankelijk van welke beschrijving u leest, spatbestendig of waterbestendig. iClever gaat hier niet uitvoerig op in, noch wordt deze functie zelfs genoemd in de gebruikershandleiding, maar de bedieningselementen zijn bedekt en de poorten aan de achterkant hebben een rubberen deur die ze van de buitenkant afdicht (en vermoedelijk ook van het water) ). Ik zal een beetje meer over de bediening praten. Dit is de achterkant van de luidspreker.

En hier is de top.

De belangrijke dingen over de iClever BTS05-luidspreker (IC-BTH05)

Zien hoe een spreker eruit ziet is prima, maar wat de meeste mensen willen weten, is hoe het klinkt. Ik besloot om het te combineren met mijn 6e generatie iPod Touch, die een behoorlijk eclectische bibliotheek heeft - alles van rock uit de jaren 50 tot klassiek tot modern reggaeton en hiphop. Mijn favoriete afspeellijst zet alle titels in alfabetische volgorde, dus de muziek maakt nogal wat veranderingen door tijdens het spelen.

De Bluetooth-koppeling kon niet eenvoudiger zijn geweest. Ik zette de luidspreker aan en keek in het Bluetooth-gedeelte van de iPod tot de spreker verscheen. Ik tikte op de naam van de spreker en dat was alles wat nodig was. In tegenstelling tot sommige van mijn andere Bluetooth-apparaten lijkt het koppelen te kloppen - het is een week geleden en de verbinding is nog niet eens verbroken.

Het geluid was helder en duidelijk en vervormde niet, zelfs niet op hogere niveaus, wat mijn gevoelige oren op prijs stelde. Een van de eigenaardigheden die ik vond, is dat de plus- en mintekens aan de bovenkant van de luidspreker geen volumeregelaars zijn, zoals ik dacht dat ze waren. Ze waren bedoeld om vooruit of achteruit te gaan in de afspeellijst. De volumeregeling van de iPod verhoogde en verlaagde de niveaus.

Hoewel de productbeschrijving "geavanceerde basverbeteringstechnologie" beloofde, krijgt u geen donderende bas uit een kleine luidspreker, ongeacht hoe zwaar de magneten zijn. Toch was de bas goed genoeg en een aangename afwisseling van de ietwat kleine draagbare luidspreker die ik had gebruikt.

U hebt een aux-in-poort en -kabel om niet-Bluetooth-apparaten aan te sluiten, maar ik heb dat niet getest.

De batterij zou tot 12 uur moeten meegaan, wat geweldig is voor een Bluetooth-luidspreker.

Zingt het onder de douche?

Ik moet toegeven dat ik een beetje aarzelend was om de spreker nat te maken, maar ik besefte dat ik in het belang van grondig testen, moest ik zeggen, de sprong wagen. :) Ik heb de luidspreker op het rek onder de douche gezet, maar ik heb de iPod in de volgende ruimte achtergelaten omdat ik weet dat Apple mijn AppleCare-garantie vrolijk zal uitvoeren via de shredder als ze waterschade opmerken.

De koppeling ging niet verloren, zelfs niet door muren heen, en de spreker speelde vrolijk door, maar onder de douche hinderde het geluid van het water met dat mooie heldere geluid. Toch werkte het zoals beschreven en spatte het op geen enkele manier schade aan die ik kon zien.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu

Er is veel te leuk aan de iClever BTS05 20W waterdichte Bluetooth-luidspreker:

  • Koppelen met uw Bluetooth-apparaat is super eenvoudig
  • Betaalbare prijs
  • De geluidskwaliteit is goed voor een apparaat van dit formaat
  • Het is waterbestendig

Er zijn ook enkele kleine nadelen, zoals:

  • Groter en zwaarder dan veel vergelijkbare luidsprekers, dus niet als draagbaar
  • De bas is niet zo krachtig als geadverteerd. Het is echter plezierig
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De iClever BT505 20W waterdichte Bluetooth-luidspreker ziet er goed uit, is goed gemaakt en presteert goed, vooral voor een product in deze redelijke prijsklasse. Het koppelen met een Bluetooth-apparaat is een fluitje van een cent, en het geluid is goed, zelfs op een laag of hoog niveau. De basversterking produceert geen sterke bas (je kunt er altijd een giekdoos voor kopen, toch?) Maar het klinkt beter dan andere luidsprekers in deze prijsklasse. Het is waterbestendig zoals beloofd, maar alleen jij kunt beslissen of het de moeite waard is om ernaar te luisteren onder de douche of als je gewoon je deuntjes zingt zoals je altijd hebt gedaan. Het is een sterke performer in een druk veld en is zeker de moeite van het kijken waard.