Tutorial

3 manieren waarop Bitdefender Mobile Security & Antivirus u beschermt tegen malware

Zoals elk populair ecosysteem trekt Android niet alleen geweldige apps en mensen met goede bedoelingen. De meeste malware is ontworpen met het doel om geld te verdienen en, met Android als de onbetwistbare leider van de mobiele wereld, was het slechts een kwestie van tijd voordat malware zijn weg naar dit platform zou vinden. Helaas betekent elke nieuwe dag dat er veel nieuwe typen malware worden gemaakt die specifiek gericht zijn op Android-apparaten en -gebruikers. Naarmate het aantal Android-malware exponentieel groeit, nemen ook de slachtoffers ervan, die elke Android-gebruiker kunnen zijn. Om onze smartphones en tablets te beschermen, hebben we goede beveiligingsproducten nodig die in realtime zijn geïnstalleerd en actief zijn. Gelukkig kwamen de grote namen van de IT-beveiligingsmarkt binnen om beveiligingssoftware voor Android te leveren. Een daarvan is Bitdefender, dat een complete beveiligingsoplossing biedt, genaamd Bitdefender Mobile Security & Antivirus . Hier zijn drie manieren waarop dit product je Android-apparaten kan beschermen tegen malware:

Heb je echt anti-malware bescherming nodig voor Android?

Het korte en eenvoudige antwoord is Ja! Helaas neemt de hoeveelheid malware die is ontwikkeld voor Android-apparaten elke dag toe. En de virussen waarmee je geïnfecteerd kunt raken op een Android-apparaat worden steeds complexer en efficiënter. Volgens een studie uitgevoerd door een gerenommeerd beveiligingsbedrijf in 2015, richten de gevaarlijkste vormen van mobiele malware zich op één ding: geld verdienen! Dit type malware betekent meestal bank-Trojaanse paarden en sms-trojaanse paarden die als doel hebben persoonlijke gegevens te stelen, zoals uw naam, uw thuisadres en, indien mogelijk, uw financiële gegevens (creditcards, bankrekeningen, enz.).

Het is duidelijk dat u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens door malware worden gestolen. En dit is waar een goede mobiele antivirus- en webbeschermingsoplossing u kan helpen om veilig te blijven. Helaas zijn er veel mensen die denken dat hun mobiele Android-apparaten niet geïnfecteerd kunnen raken en dat ze veilig zijn. Het is nog erger als mensen smartphones gebruiken voor het online uitvoeren van betalingen of voor toegang tot hun bankrekeningen, zonder enige vorm van anti-malware bescherming op hun apparaten.

In de afgelopen jaren begonnen veel beveiligingsleveranciers beveiligingsoplossingen te ontwikkelen die waren gericht op mobiele Android-apparaten. Een van de beste is Bitdefender Mobile Security & Antivirus, die we hier hebben besproken.

Hoe Bitdefender Mobile Security & Antivirus u beschermt tegen Android-malware

Hier leest u hoe dit product u beschermt tegen malware op uw Android-apparaten:

1. Scans bij toegang

Bitdefender Mobile Security & Antivirus scant automatisch elke app die u installeert en elk bestand dat u kopieert naar uw Android-apparaat. Dit is vergelijkbaar met de real-time malwaredetectie die we gewend zijn op onze Windows-pc's en het helpt bij het blokkeren van malware voordat deze op uw Android-apparaat terechtkomt.

Als Bitdefender Mobile Security & Antivirus detecteert dat u een app probeert te installeren die kwaadaardige code bevat, biedt dit u twee keuzes: verwijder het of verwijder de waarschuwing van Bitdefender. Het is duidelijk dat als die app malware bevat, je deze moet verwijderen.

2. Scans op aanvraag

Als je een dubbele controle wilt uitvoeren op je Android-apparaat, kun je een handmatige malwarescan uitvoeren van alles wat op je apparaat staat.

Open Bitdefender Mobile Security & Antivirus op uw Android-smartphone of -tablet. Na de lancering laadt de beveiligingssuite zijn Dashboard . Dit is de plaats waar u de acties ziet die de beveiligingssuite onlangs heeft genomen en waar u snel toegang hebt tot enkele van de beveiligingsmodules en functies van de suite.

Als u de handmatige malwarescan op uw Android-apparaat wilt starten, tikt u op de knop Scan starten op het Dashboard .

Standaard scant Bitdefender Mobile Security & Antivirus ook de opslagruimte vanaf uw Android-apparaat. Als u dat echter niet wilt, kunt u er altijd voor kiezen om de schakelaar Scanopslag uit te schakelen. Merk op dat deze optie automatisch wordt ingeschakeld in Android-versies vóór Android 6 Marshmallow. Als uw apparaat wordt uitgevoerd op Android 6, moet u aanvullende machtigingen aan Bitdefender bieden zodat het ook de opslagruimte kan scannen.

Als u niet het hele dashboard wilt zien, kunt u navigeren naar de Malware Scanner- module. Open het hoofdmenu met een tik op de knop in de linkerbovenhoek - die eruit ziet als drie lijnen die op elkaar zijn gestapeld.

Tik vervolgens op het menu-item Malware Scanner .

Tik vervolgens op de knop Scan starten om de antimalware-scan uit te voeren.

Afhankelijk van de hardwareconfiguratie van uw Android-apparaat, het aantal apps dat u hebt geïnstalleerd en het aantal bestanden dat u op het apparaat hebt opgeslagen, duurt het scannen van de antimalware mogelijk enige tijd. Op mijn Motorola Nexus 6 heb ik niet minder dan 76 apps geïnstalleerd. Het uitvoeren van een malwarescan met Bitdefender Mobile Security & Antivirus duurde ongeveer één minuut.

Als er niets gevaarlijks is gevonden op uw Android-apparaat, vertelt Bitdefender Mobile Security & Antivirus u dat "Uw apparaat veilig is" of dat "Geen malware is gedetecteerd" .

Als een gevaarlijke app wordt gedetecteerd op uw Android-apparaat, wordt Bitdefender Mobile Security & Antivirus rood om u te waarschuwen dat "Malware is gedetecteerd" of dat "Uw apparaat onveilig is" .

Handig zijn alle gevaarlijke apps die door Bitdefender zijn gedetecteerd onder de grote rode waarschuwing staan, allemaal met een knop Verwijderen aan hun rechterzijde.

Als Bitdefender Mobile Security & Antivirus schadelijke apps op uw Android-apparaat heeft gedetecteerd, raden we u ten zeerste aan om deze zo snel mogelijk te de-installeren.

3. Real-time webbeveiliging

Een heel belangrijk beveiligingsaspect is hoe goed u bent beschermd tijdens het surfen op het web. Gelukkig is Bitdefender Mobile Security & Antivirus klaar om hier ook te helpen, met zijn Web Security- module. Deze module is ontworpen om de websites die u bezoekt op uw Android-apparaat te controleren en de websites te blokkeren die bekend staan ​​als kwaadaardig.

Bitdefender Web Security werkt met de standaard internetwebbrowser en beschermt u tegen websites die malware, phishing of andere soorten frauduleuze inhoud bevatten.

Een positief aspect dat de moeite waard is om te vermelden over de webbeveiligingsbeschermingsmodule is het feit dat het werkt door Bitdefender Cloud Services te bevragen, wat betekent dat u altijd up-to-date bescherming krijgt wanneer u op internet surft met de internetbrowser voorraad voor Android.

Conclusie

Of u dit nu waar acht of niet, malware is een echt probleem op Android-apparaten en u moet uw apparaten beschermen met een goed antivirusproduct, zoals Bitdefender Mobile Security & Antivirus. Als u vragen heeft over dit product en hoe het u beschermt tegen malware, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier in te vullen.