Tutorial

Waar kunt u de bestanden vinden die via Bluetooth zijn ontvangen op uw Windows Phone

Een van onze lezers vroeg ons waar hij via Bluetooth de foto's kon vinden die werden overgebracht van een ander apparaat naar zijn Windows Phone. Om zijn vragen te beantwoorden, heb ik een aantal experimenten uitgevoerd en heb ik geleerd dat de aanpak van Microsoft voor het opslaan van de via Bluetooth ontvangen bestanden anders is dan die van andere platforms. Ook is het in het begin niet zo eenvoudig om erachter te komen. Afhankelijk van het type bestanden dat u overbrengt, worden bestanden op een andere plaats opgeslagen. U kunt als volgt zoeken naar de bestanden die u via Bluetooth naar uw Windows Phone overbrengt.

Waar vind ik de afbeeldingen die ik via Bluetooth heb ontvangen?

Enkele van de meest populaire bestanden die via Bluetooth naar allerlei apparaten worden verzonden, zijn de foto's die u met uw smartphone maakt. Zoals je zou verwachten, slaat Windows Phone deze foto's op in de app Foto's . Klik of tik op het item in de Apps- lijst.

Om de nieuw overgedragen afbeeldingen te vinden, tikt u op het album- item in de app Foto's .

In de map albums vindt u een submap met de naam Opgeslagen afbeeldingen . Tik erop.

Dit is de plaats waar je alle foto's kunt vinden die je via Bluetooth hebt ontvangen, inclusief de foto's die je via berichtenapps zoals WhatsApp hebt gedeeld.

Als u op een Windows-pc door uw Windows Phone wilt bladeren en deze foto's handmatig wilt openen, worden ze opgeslagen als Afbeeldingen -> Opgeslagen afbeeldingen, in het interne geheugen van uw telefoon of SD-kaart (als uw smartphone een SD-kaart heeft die is ingesteld als standaardlocatie voor het opslaan van afbeeldingen).

Waar vind ik de video's die ik via Bluetooth heb ontvangen?

Het verzenden van video's via Bluetooth is niet zo populair als het verzenden van afbeeldingen, omdat deze bestanden meestal groot zijn en de overdracht erg lang duurt.

Als u een videobestand via Bluetooth ontvangt, bevindt u zich in dezelfde map als de foto's die via Bluetooth zijn ontvangen: Opgeslagen afbeeldingen . Persoonlijk vond ik dit verwarrend omdat ik verwachtte dat de video's zouden worden opgeslagen in de hub Music + Videos .

Omdat de videobestanden die u via Bluetooth ontvangt op dezelfde manier worden behandeld als de afbeeldingen, worden ze op dezelfde fysieke locatie opgeslagen: ga naar Afbeeldingen en vervolgens naar Opgeslagen afbeeldingen in het interne geheugen of de SD-kaart van uw telefoon.

Waar kunt u de muziekbestanden vinden die via Bluetooth zijn ontvangen

Als u zojuist een muziekbestand via Bluetooth op uw Windows Phone hebt ontvangen, opent u de hub Music + Videos .

Om naar de overgedragen bestand (en) te gaan, gaat u naar muziek in het verzamelscherm.

U zult de daarin vermelde bestanden zien, samen met de andere muziekbestanden die beschikbaar zijn op uw Windows Phone.

Een andere manier om bij uw bestand te komen, is door het scherm naar links te bewegen, totdat u op het nieuwe scherm terechtkomt. Het eerste dat u zult zien, is het album met uw nieuw ontvangen bestand (en). Het enige dat u hoeft te doen, is erop tikken en Windows Phone begint het ontvangen bestand (en) onmiddellijk af te spelen.

Als u vanaf een Windows-computer door het interne geheugen of de SD-kaart van uw Windows Phone wilt bladeren, vindt u de muziekbestanden die u via Bluetooth hebt overgedragen door naar Muziek -> Artiestnaam -> Albumnaam te gaan . De artiest en albumnaam zijn mappen die worden gegenereerd op basis van de meta-informatie die is opgeslagen in de muziekbestanden die u hebt overgebracht.

Waar vindt u de documenten, spreadsheets of presentaties die via Bluetooth zijn ontvangen

U kunt ook documenten via Bluetooth overdragen. Bestanden zoals Word- documenten, Excel- spreadsheets of PowerPoint- presentaties.

Wanneer u een document ontvangt, wordt het beschikbaar gemaakt in de Office- app.

Open de Office- hub en tik op telefoon . Dit is de locatie waar al uw documentbestanden worden opgeslagen, ook die worden overgedragen via Bluetooth.

Fysiek worden alle documenten die u via Bluetooth ontvangt opgeslagen in de map Documenten op het interne geheugen van uw smartphone.

Waar kunt u andere bestanden vinden die via Bluetooth zijn ontvangen

Het kan gebeuren dat u Bluetooth hebt gebruikt voor het overbrengen van andere soorten bestanden, niet gevonden bij bekende bestandstypen van Windows Phone en waaraan geen app is gekoppeld. U kunt bijvoorbeeld een ".pdf" -bestand ontvangen. Als u geen "pdf-reader" -app op uw Windows Phone hebt geïnstalleerd, kunt u dit type bestanden niet openen.

Zodra u een app installeert die een bepaald bestandstype aankan, zou u in staat moeten zijn om de bestanden die u via Bluetooth hebt overgedragen, te openen met die app. In de onderstaande schermafbeelding ziet u een voorbeeld van hoe ".pdf" -bestanden kunnen worden geopend met de PDF Reader- app die ik heb geïnstalleerd vanuit de Store .

BELANGRIJKE OPMERKING: behalve de bestandstypen die in de vorige secties van dit artikel zijn gedeeld, worden alle andere bestanden opgeslagen op tijdelijke en verborgen fysieke locaties. Je kunt geen van deze vinden door simpelweg door het interne geheugen of de SD-kaart van je telefoon te bladeren.

Conclusie

Het overbrengen van bestanden via Bluetooth tussen smartphones of andere apparaten wordt tegenwoordig vaak gedaan. Zoals u in deze handleiding hebt gezien, heeft Windows Phone 8 een andere manier om de bestanden die u overbrengt, te classificeren en op te slaan, afhankelijk van het type en de apps die u hebt geïnstalleerd. Ik hoop dat je deze gids nuttig hebt gevonden en, als je vragen hebt, aarzel niet om het onderstaande opmerkingenformulier in te vullen.