Beoordeling

Herziening van ASUS ROG GR8 II - De mini-gaming-pc die uw huis zal veroveren

ASUS ROG GR8 II is een zeer opwindende mini-gaming-pc die belooft veel vermogen te bieden in een kleine centrale eenheid die niet onder doet voor je gameconsole. Deze mini-pc ziet er geweldig uit, is verkrijgbaar in verschillende hardwareconfiguraties, is VR-ready en past overal in uw huis, ook in uw woonkamer. En omdat het is ontworpen voor gamers, beschikt het over een aantal interessante lichteffecten. Als u nieuwsgierig bent naar wat het te bieden heeft, lees dan deze recensie voor de ASUS ROG GR8 II:

De ASUS ROG GR8 II deactiveren

ASUS ROG GR8 II wordt geleverd in een mooie doos met alle visuele elementen die klassiek zijn voor het merk Republic of Gamers. U krijgt echter geen beeld van deze mini-gaming-pc of informatie over de hardwareconfiguratie.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de mini-pc zelf, de stroomadapter (die vrij groot is, typisch voor een gaming-laptop, zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien), de garantie, de gebruikershandleiding en de snelstartgids. In sommige markten kunt u ook een toetsenbord en een muis krijgen. We hadden ze echter niet in onze verpakking.

Alles ontkoppelen gaat heel snel en gemakkelijk. Voor de eerste keer naar de ASUS ROG GR8 II kijken, is een heel leuke ervaring en je zult zeker genieten van hoe deze mini-pc eruitziet.

Als je meer wilt zien over hoe het eruit ziet, dan is hier de rechterkant. Zoals je kunt zien heeft het een glazen driehoek met op de Maya geïnspireerde gravures.

Aan de linkerkant heb je het Republic of Gamers-logo gegraveerd.

De unboxing-ervaring is snel en pijnloos. U kunt de ASUS ROG GR8 II in slechts enkele seconden uit de verpakking halen, zodat u kunt genieten van hoe goed het eruit ziet.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG GR8 II is verkrijgbaar in verschillende configuraties. Allereerst kunnen we kiezen tussen vier processoren: Intel Core i5 6400, Intel Core i5 7400, Intel Core i7 6700 en Intel Core i7 7700. We hebben de versie met de beste beschikbare processor ontvangen: Intel Core i7 7700, wat een vier is -core processor, met acht uitvoeringsdraden, die op een basisfrequentie van 3, 60 GHz werkt en in de turbomodus tot 4, 20 GHz kan stijgen.

Het beschikbare RAM-geheugen varieert tussen 8 GB en 32 GB. De Intel Core i5-versies worden meestal geleverd met 8 GB of 16 GB RAM, terwijl de Intel Core i7 wordt geleverd met 16 of 32 GB. De versie die we ontvingen voor het testen had 16 GB aan DDR4-2400 RAM, gemaakt door Samsung. Je kunt de specificaties bekijken in de schermafdruk hieronder.

De grafische kaart lijkt identiek aan die op de ASUS VivoPC X, die we een paar weken geleden hebben bekeken. Het is een NVIDIA GeForce GTX 1060-videokaart, met 3 GB GDDR5-videogeheugen en ingebouwde ondersteuning voor DirectX 12. U kunt er tegelijkertijd maximaal drie schermen op aansluiten.

Opslag is een andere variabele die u moet overwegen. U kunt een Intel SanDisk M.2 SSD-schijf hebben met een capaciteit die varieert van 128 GB tot 512 GB of een traditionele harde schijf met een grootte die varieert van 500 GB tot 1 TB. De opslag is erg belangrijk voor een spelsysteem, dus zorg ervoor dat je een versie koopt met een SSD-drive voor maximale prestaties. De versie die we ontvingen voor het testen had een 256 GB SSD-schijf. Je kunt enkele van zijn kenmerken in de onderstaande schermafbeelding zien.

Op het gebied van poorten en connectiviteit heeft ASUS het uitstekend gedaan met deze mini-pc: u krijgt twee HDMI-poorten, één DisplayPort, twee USB 3.0-poorten, één USB 3.1 Type A-poort, één USB 3.1 Type C-poort, 1 Ethernet-poort, a Kensington-slot, de voedingsaansluiting, één optische S / PDIF-uitgang en één audio-aansluiting. Sommige poorten bevinden zich ook aan de voorkant van de ASUS ROG GR8 II, voor gemakkelijke toegang.

ASUS schept op over het aanbieden van enkele van de best mogelijke netwerkconnectiviteitsopties. We krijgen de Intel Ethernet (I219-V) -adapter voor snelle 1 Gbps bekabelde netwerkverbindingen en de Intel Dual Band Wireless-AC 8260 draadloze netwerkadapter, met ondersteuning voor de 802.11ac-netwerkstandaard en 2x2 MIMO-overdrachten. Omdat we het hebben over een premium-apparaat, ontworpen voor gamers, hadden we de voorkeur voor ondersteuning voor 3x3 of 4x4 MIMO-overdrachten, in lijn met ASUS beste draadloze routers. Aan de positieve kant bevinden de twee WiFi-antennes van de ROG GR8 II zich boven op het chassis voor een betere signaaloverdracht en worden ze afgeschermd tussen de plastic en metalen behuizingen om interferentie van andere componenten te voorkomen. Het was een aangename verrassing om te zien dat er ook een TPM 2.0-chip beschikbaar is voor systeemversleuteling.

Een van de grote dingen aan dit systeem is de Aura Sync RGB LED-verlichting. Met de juiste software kunt u twaalf perifere synchronisatiemodi en tien verschillende lichteffecten gebruiken voor geweldige aanpasbaarheid.

ASUS ROG GR8 II is een 4-liter mini gaming pc die qua grootte concurreert met consoles zoals de Xbox One en de Playstation 4. Hij heeft een grootte van slechts 3, 46 x 11, 77 x 11, 07 inch of 88 x 299 x 281, 3 mm in Width, Depth en hoogte. Zonder de voedingsadapter weegt dit apparaat in totaal 8, 8 pounds of 4 kilogram, waardoor het eenvoudig naar LAN-partijen kan worden vervoerd.

Ga naar deze pagina: ASUS ROG GR8 II Specificaties als u de officiële specificaties van deze mini-game-pc wilt controleren.

De ASUS ROG GR8 II gebruiken

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de ASUS ROG GR8 II is het Aurora-verlichtingssysteem. Het systeem werkt goed en is over het algemeen interessant. Sommige van de standaard verlichtingsmodi zijn vrij kitscherig en flitsende, terwijl anderen er geweldig uitzien. Een van deze verlichtingsmodi is vooral handig omdat hij oplicht op basis van hoe heet het systeem wordt, waardoor je visuele aanwijzingen krijgt die je te lang hebt gespeeld en je een pauze moet nemen.

Een ander belangrijk punt van zorg voor mensen die mini-pc's kopen, is hun geluidsniveau. ASUS schept op over het lage stationair geluid van slechts 23, 8 dB. We kunnen bevestigen dat dit het geval is. Wanneer u het niet gebruikt, of wanneer u lichte computertaken uitvoert, zoals surfen op het web of standaard Office-werk dat de grafische kaart niet belast, is de ASUS ROG GR8 II een zeer stille pc. Je kunt het nauwelijks horen. De zaken veranderen echter aanzienlijk onder volle belasting. Nadat je ongeveer een uur lang veeleisende games hebt gespeeld, zul je de fans op een zeer hoge kwaliteit horen.

Gelukkig zijn de temperaturen binnen normale intervallen voor spelsystemen, ook al hebben we te maken met een mini-pc die vol zit met krachtige hardware. Om de zaken koel te houden, heeft ASUS twee afzonderlijke kamers gecreëerd voor de processor en de grafische kaart, die u hieronder kunt zien.

In de onderstaande afbeelding ziet u de ventilatieopeningen waardoor de lucht in de grafische kaart wordt gekoeld. Ze bevinden zich aan de onderkant van de ASUS ROG GR8 II, naast de rubberen voetjes waarmee deze op vrijwel elk oppervlak stabiel kan blijven.

Een andere belangrijke factor voor gamers is de mogelijkheid tot upgraden. Om dit zo klein mogelijk te houden, moest ASUS een aangepast moederbord maken en de videokaart erop laten solderen. Daarom kun je dit systeem niet echt upgraden. Het enige dat u kunt doen is het M.2 SSD-station toevoegen of wijzigen. Dit is teleurstellend voor gamers en een opoffering die ze moeten accepteren als ze een kleine vormfactor zoals deze willen.

Het besturingssysteem dat op de ASUS ROG GR8 II is geïnstalleerd, is Windows 10 Home en het werkt prima. Deze pc kan gamen, VR, kantoorwerk en allerlei multimedia-activiteiten aan. We hadden liever de optie gehad om te upgraden naar Windows 10 Pro, zodat we konden profiteren van de voordelen van systeemversleuteling en controle over Windows Updates, maar de meeste gamers zullen blij zijn met Windows 10 Home. We speelden spellen als Doom en The Witcher 3 op hoge kwaliteit, in Full HD-resolutie en we hadden geen problemen. Onze spelsessies waren vloeiend, zonder enige hapering.

ASUS ROG GR8 II heeft indruk op ons gemaakt met zijn kleine formaat, goede uiterlijk, verlichtingssysteem en zeer goede prestaties. Het is een geweldige performer in moderne computergames en VR-ervaringen. Het enige grote nadeel is het geluid dat het maakt als het onder volle belasting zit gedurende lange tijd.

Ga naar de volgende pagina in onze recensie voor meer informatie over de apps die zijn gebundeld met ASUS ROG GR8 II, de prestaties in benchmarks en ons uiteindelijke oordeel.