Beoordeling

Herziening van de D-Link DIR-820L dual-band router - Wi-Fi aan de lage kant!

Heeft u een draadloze router nodig die minder dan 40 dollar kost? Wil je dat het dual-band is, met ondersteuning voor moderne standaarden zoals de zeer snelle 802.11ac? Wil je dat het klein is, zonder externe antennes en er goed uitzien? Dan is de herziening van de D-Link DIR-820L B1 een goede keuze. We hebben deze draadloze router een week getest in ons standaard test appartement en dit is wat we erover hebben geleerd:

Unboxing van de D-Link DIR-820L draadloze AC1200 dual-band cloud-router

De verpakking voor de D-Link DIR-820L dual-band draadloze router is eenvoudig en duidelijk: aan de voorzijde van de doos heeft u een afbeelding van het apparaat en een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Aan de zijkanten vindt u de gedetailleerde specificaties van deze draadloze router (die we ook in de volgende sectie zullen bespreken) en een gedetailleerde presentatie van elk van de belangrijkste functies.

In het pakket vindt u de volgende elementen: de router zelf, een Ethernet-netwerkkabel, de stroomadapter, de snelinstallatiegids, de Wi-Fi-configuratiekaart (met details over de standaard draadloze netwerken die worden uitgezonden door D-Link DIR -820L), de garantie en andere folders.

Nu dat u weet over de unboxing-ervaring, laten we eens kijken naar wat de D-Link DIR-820L draadloze router te bieden heeft op het gebied van hardwarespecificaties en ontwerp.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Helaas is het moeilijk om zeer duidelijke hardware-informatie over de D-Link DIR-820L-router te vinden. Het lijkt erop dat het een geïntegreerd Realtek RTL8197D systeem-op-een-chip (SoC) gebruikt, dat een processor met één kern van 500 MHZ tot 660 MHz omvat, het heeft 64 MB RAM-geheugen en 8 MB flash-opslag voor de firmware . We zijn echter niet 100% zeker, omdat we de B1-hardwarerevisie van deze router hebben getest terwijl we op internet waren. De kleine informatie die je kunt vinden gaat over de A1-versie, die een jaar ouder is dan B1. Zoals u kunt zien, heeft de D-Link DIR-820L een unibody-ontwerp, zonder externe antennes. Het heeft een ronde vorm met slechts twee LED's aan de voorkant: een die aangeeft of de router is ingeschakeld en een andere die aangeeft of de internetverbinding werkt. Aan de achterkant vindt u een USB 2.0-poort, de WPS-knop, vier Ethernet-poorten die werken met een maximale snelheid van 100 Mbps (niet 1 Gbps), de poort voor het verbinden van de router met internet, de Power-knop en de Power-poort .

Aan de onderkant van de router heb je drie rubberen voetjes die de router helpen stabiel te blijven op het oppervlak waarop je hem plaatst, de resetknop en twee montagegaten met sleuven waarmee je schroeven kunt gebruiken die in de gaten passen.

Op het gebied van draadloze netwerkstandaarden biedt D-Link DIR-820L ondersteuning voor alle moderne standaarden, waaronder IEEE 802.11ac en IEEE 802.11n. De totale bandbreedte van deze dual-band router is 950 Mbps (de fabrikant rondt deze af tot 1000 Mbps), als volgt verdeeld: maximaal 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie en maximaal 650 Mbps voor de 5 GHz-frequentie.

Als het gaat om de grootte, heeft de router de volgende afmetingen: 4, 37 x 3, 66 x 5, 71 inch of 11, 09 x 9, 2 x 14, 5 centimeter. De router is erg licht en weegt 1, 32 pond of 602 gram. Een functie die belangrijk is voor sommige gebruikers is VPN: D-Link DIR-820L staat VPN-doorgang toe, maar het kan niet werken als een VPN-server. Maar daarover later in deze recensie meer.

Als u geïnteresseerd bent in de officiële specificaties van deze draadloze router, bezoek dan de officiële webpagina: D-Link DIR-820L draadloze AC1200 Dual Band Cloud Router.

Instellen en gebruiken van de D-Link DIR-820L draadloze AC1200 dual-band cloud-router

De installatie van deze draadloze router is vergelijkbaar met die van andere routers, maar het duurt langer om uit te voeren terwijl er meer stappen worden doorlopen. Wanneer u de installatiewizard van D-Link laadt, kunt u de taal voor de gebruikersinterface kiezen: u kunt uit 23 talen kiezen, wat geweldig is.

Vervolgens wordt u gevraagd om het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan te sluiten op de poort met het label INTERNET aan de achterkant van de router en het andere uiteinde op de Ethernet-poort van het modem die wordt geleverd door uw internetprovider (ISP). Het type van uw internetverbinding wordt vervolgens gedetecteerd en u wordt mogelijk gevraagd de benodigde verbindingsdetails in te voeren. Vervolgens kunt u de naam en het wachtwoord configureren voor de draadloze netwerken die door de draadloze router worden uitgezonden. We raden u aan deze te personaliseren en naar de volgende stap te gaan.

Een zeer welkome veiligheidsmaatregel is dat D-Link u vraagt ​​om het beheerderswachtwoord voor uw router in te stellen. Gebruik alstublieft een sterk wachtwoord en niet iets gemakkelijks geraden als "admin". Het is ook een goed idee om de grafische authenticatie in te schakelen, die in feite een captcha is die wordt weergegeven op het inlogscherm. Het beschermt je router tegen bots / scripts die het proberen te hacken.

In de volgende paar stappen van de installatiewizard, selecteert u uw tijdzone, bevestigt u uw wifi-instellingen en registreert u zich of logt u in met uw Mydlink-account. Met dit account kunt u uw netwerk op afstand beheren en beheren via de mydlink.com-website en mobiele app.

Zodra de eerste configuratie is voltooid, meldt u zich aan bij de beheerdersgebruikersinterface met behulp van het wachtwoord dat u eerder hebt ingesteld en gaat u verder met het configureren van uw router.

Als je meer controle wilt over hoe je netwerk werkt, moet je alle beschikbare instellingen gebruiken. In eerste instantie lijkt het erop dat er te veel is qua instellingen. Helaas is dat niet altijd het geval.

Voor sommige dingen, zoals het instellen van poortdoorschakeling, hebt u alles wat u nodig hebt, terwijl voor andere dingen, zoals het in detail configureren van hoe uw draadloze netwerken worden uitgezonden, er niet genoeg instellingen zijn. U kunt bijvoorbeeld niet het kanaal instellen dat voor elk netwerk wordt gebruikt, noch het standaard- of coderingstype.

We hebben geconstateerd dat de gebruikersinterface van de administratie behoorlijk verouderd en omslachtig is. Het voelt overweldigend en sommige instellingen zijn moeilijk te begrijpen als je geen technisch persoon bent. Als u echt alles wilt configureren dat deze router te bieden heeft, moet u de technische documentatie raadplegen die het te bieden heeft. Nadat we erin geslaagd zijn om te configureren hoe de D-Link DIR-820L draadloze router werkt, zijn we begonnen onze computers en apparaten ermee te verbinden: computers, tablets, smartphones, draadloze printers en consoles. We hebben geen verbindingsproblemen en geen stabiliteitsproblemen, behalve in een ruimte waar het signaal erg zwak was. Meer informatie hierover in het volgende gedeelte van deze recensie.

Als u wilt weten hoe goed de D-Link DIR-820L draadloze router presteert, hoe deze zich verhoudt tot andere routers en ons oordeel, gaat u naar de volgende pagina van deze recensie met behulp van de onderstaande knoppen.