Tutorial

Hoe u de afsluitprocedure kunt stoppen tijdens het voltooien

Komt het voor dat u zich soms herinnert dat u nog een ding moet doen, net zo snel als u op de shut down-knop drukt? Wilt u een manier vinden om te voorkomen dat de afsluitprocedure wordt voltooid? Gelukkig hebben we een aantal oplossingen die kunnen helpen. Dit zijn de manieren waarop u kunt voorkomen dat een Windows-installatie wordt afgesloten.

Stop de Shut Down vanuit een snelkoppeling

Als u op het bureaublad een sneltoets Afsluiten hebt gemaakt (of startscherm in Windows 8), kunt u de snelkoppeling Afsluiten stoppen gebruiken die wij voor u hebben gemaakt.

Wanneer u een aangepaste snelkoppeling voor afsluiten gebruikt, wordt de procedure voor het afsluiten niet onmiddellijk gestart. Enkele seconden duren voordat dat gebeurt, waarbij de gebruiker en alle geopende toepassingen op de hoogte worden gebracht van het begin van deze procedure. Als u een paar seconden later dubbelklikt op de snelkoppeling Stop uitschakelen, krijgt u snel bericht over uw succes bij het stoppen van het proces. Er verschijnt een melding in het systeemvak van uw taakbalk.

Je vindt deze snelkoppeling onderaan dit artikel. We hebben het ook opgenomen in onze Library of Windows 7 Shortcuts. Daar vindt u de snelkoppeling voor het starten van de afsluitprocedure en vele andere nuttige snelkoppelingen.

Stop een shutdown geïnitieerd vanuit het startmenu (of startscherm)

Als u de afsluitprocedure vanuit Windows hebt gestart met behulp van de standaardmenu's en opties voor het afsluiten van uw computer en niet met een aangepaste snelkoppeling, wordt het lastig. Ongeacht hoe snel je bent, de Stop Shut Down- snelkoppeling werkt niet. Uw enige kans is als u meerdere programma's had geopend toen u de procedure startte. Een van de geopende programma's kan langer duren om te reageren op het shutdown-signaal en dit zal Windows activeren om een ​​overzichtsscherm weer te geven over de programma's die nog moeten worden afgesloten.

Daar heb je een knop met de naam Force shut down, waarmee alle openstaande applicaties met geweld worden afgesloten en de shutdown wordt voortgezet, en een met de naam Cancel . Deze knop stopt de afsluitprocedure. Windows 8 geeft een vergelijkbaar scherm weer. De knoppen hebben verschillende namen, maar doen hetzelfde.

Een shutdown stoppen - Heeft dit negatieve gevolgen?

Als het u lukt om de afsluitprocedure te stoppen vlak voordat deze wordt voltooid, werkt Windows met de services en toepassingen die nog niet waren afgesloten. In de meeste gevallen zal het besturingssysteem zonder problemen blijven werken. Het kan echter gebeuren dat sommige services of applicaties slecht werken omdat sommige van hun afhankelijkheden zijn afgesloten. Als u fouten tegenkomt, kunt u zich het beste afmeld- / uitloggen en weer aanmelden bij uw gebruikersaccount. Dit geeft Windows de kans om enkele van de services en processen opnieuw te starten die bij het inloggen worden gestart.

Conclusie

Ik hoop dat deze tutorial nuttig zal zijn voor onze lezers. Voordat je gaat, ben ik benieuwd: hoe vaak gebeurt het dat je de shutdown-procedure moet annuleren? Wat zijn de redenen ervoor?

Downloadlink: stopshutdown.zip