Nieuws

Microsoft Teams is nu gratis, om beter te kunnen concurreren met Slack. Is het beter dan Slack gratis?

Microsoft Teams is een samenwerkingsprogramma, vergelijkbaar met Slack, dat chatrooms in IRC-stijl biedt voor teams. Hiermee kun je chatten, documenten delen of video- en spraakoproepen maken. Het is een uitstekende tool voor teams van elk formaat, vooral voor degenen die niet op dezelfde plek werken. Slack had echter iets dat Microsoft Teams niet deed: een gratis versie voor kleine en middelgrote bedrijven. Als reactie hierop kondigde Microsoft een gratis versie van Microsoft Teams en een aantal fantastische nieuwe functies aan. Dit is wat het te bieden heeft en waarom je het misschien eens wilt proberen:

Wat zit er in de gratis versie van Microsoft Teams?

De nieuwe gratis versie van Microsoft Teams is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het product is gebouwd bovenop de wereldwijde, veilige infrastructuur van Microsoft en bevat chat, vergaderingen, bestanden en apps. Het is ook geïntegreerd met Office-, Skype- en SharePoint-cruciale producten in de portfolio van Microsoft voor zakelijke gebruikers.

De gratis versie bevat de volgende onderscheidende kenmerken:

  • Onbeperkt chatten, zoeken en app-integraties
  • Geïntegreerde audio- en videogesprekken (zowel één op één als groepen)
  • 10 GB opslagruimte voor het hele team en 2 GB aan individuele opslag voor elke persoon
  • Ingebouwde kantoor online. U kunt bestanden online bewerken in web-apps zoals Word, Excel of PowerPoint
  • Het werkt met mensen binnen of buiten uw organisatie
  • Het is wereldwijd beschikbaar, in veertig talen
  • U kunt gratis Microsoft Teams opzetten voor maximaal 300 personen

Het gratis Slack-plan heeft daarentegen een limiet op doorzoekbare berichten (10.000 van de meest recente berichten van uw team) en is beperkt tot slechts tien integraties. Het staat ook niet toe voor groepsgesprekken. Microsoft Teams heeft deze limieten niet. Je kunt de twee gratis services en al hun functies en beperkingen hier vergelijken: Microsoft Teams versus Slack For Teams.

Microsoft promoot ook een aankomende functie in Microsoft Teams, die beschikbaar zal zijn in de gratis en betaalde abonnementen: onscherpe achtergrond voor videogesprekken. Het is een nuttige functie voor mensen die vanuit huis werken of wanneer ze reizen en ze toestaan ​​de rommel om hen heen te maskeren. U kunt een demo van deze functie bekijken in de onderstaande videopresentatie, die u door alle functies van Microsoft Teams heen voert.

Microsoft besloot ook om de vertaaltechnologie die voor het eerst werd gedemonstreerd in Skype te integreren, om de samenwerking in meertalige teams te verbeteren. De functie is nu beschikbaar voor betalende klanten en is later beschikbaar voor de gratis accounts. Betalende klanten genieten nu ook van automatische opname en transcriptie van video-oproepen.

Wat denk je van de gratis service van Microsoft Teams?

We houden van het besluit van Microsoft om een ​​gratis plan voor Microsoft Teams aan te bieden, en het feit dat het meer functies heeft voor de Slack en minder beperkingen. Voordat je dit nieuwsartikel afsluit, laat ons weten wat je ervan vindt, in de reacties hieronder. Houd je van Microsoft's richting met Teams? Overweegt u om deze service te proberen?