Beoordeling

Microsoft Lumia 435 Review - Ongelooflijk Betaalbaar!

Onlangs lanceerde Microsoft een nieuwe budget smartphone: de Lumia 435. Het is de "eerste van zijn naam", want er is nog nooit een andere Lumia 400-serie geweest. Microsoft Lumia 435 is een goedkope smartphone die belooft geen compromis te sluiten en die tegelijkertijd een complete Windows Phone 8.1-ervaring biedt. Bovendien belooft Microsoft zelfs de Windows 10-upgrade later dit jaar gratis te leveren voor alle Lumia 435-bezitters. Zoals je je kunt voorstellen, toen we deze smartphone ontvingen, wilden we graag zien wat minder dan honderd dollar kan kopen. Als je dat ook bent, aarzel dan niet om deze recensie te lezen:

Hardwarespecificaties & verpakking

Nokia heeft ons gewend om kleine en kleurrijke pakketten te zien voor hun Lumia-apparaten. Microsoft zet deze traditie ook voort, hoewel ze besloten hebben om de verpakking te veranderen in vergelijking met andere Lumias. Zoals u op de volgende afbeelding kunt zien, wordt Microsoft Lumia 435 geleverd in een zeer kleine en kleurrijke doos.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In het pakket vindt u de smartphone, de batterij, een oplader en een gebruikershandleiding. Er is geen USB-kabel of hoofdtelefoon inbegrepen, maar dat is te verwachten. We hebben tenslotte het over een zeer goedkope smartphone.

De Microsoft Lumia 435 is beschikbaar in twee versies: Single SIM of Dual SIM. Het model dat we in tests ontvingen, is de Dual SIM-variant. Naast het bieden van ondersteuning voor een of twee simkaarten, zijn de twee varianten verder identiek. De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 200-processor van 1, 2 GHz en 1 GB RAM. Het biedt ook 8 GB interne opslagruimte die u kunt uitbreiden door een microSD-kaart van maximaal 128 GB toe te voegen. Het scherm gebruikt een 4-inch LCD-scherm met een resolutie van 480x800 pixels, maar geen IPS-technologie. Een leuke bijkomstigheid is dat Microsoft een omgevingslichtsensor heeft opgenomen, zodat u niet hoeft te stoeien met de helderheid van het scherm wanneer u naar buiten loopt of wanneer u weer op kantoor bent. Deze smartphone biedt een 2 megapixels achtercamera met vaste focus en een 0, 3 megapixels camera aan de voorkant. Er is geen zoomfactor, geen flits en geen speciale hardware cameraknop. Ook kan het video's opnemen met een maximale resolutie van 800x448 pixels bij 30 frames per seconde. Zowel de hoofd- als de secundaire camera's zijn van lage kwaliteit en zullen niet veel helpen als je van plan was om deze smartphone te gebruiken voor het maken van foto's of het maken van video's. De 1560 mAh-batterij lijkt misschien niet veel, maar het zou wel degelijk moeten zijn gezien de hardware in de Lumia 435. Zware gebruikers zullen blij zijn om te horen dat de batterij vervangbaar is. Als dat nodig is, kunt u dit wijzigen met een reservebatterij om de autonomie van de smartphone te vergroten. Lumia 435 bevat ook een FM-radio-chip die u kunt gebruiken om naar radiostations te luisteren zonder werkende internetverbinding. U hebt echter een koptelefoonset nodig om als antenne te werken. Omdat het standaardpakket geen bevat, moet u er een kopen. De Lumia 435 is 118, 1 mm (4, 65 inch) lang, 64, 7 mm (2, 55 inch breed), 11, 7 mm (0, 46 inch) dik en weegt 134, 1 g (7, 73 oz). Over het algemeen maken deze afmetingen deze smartphone nogal omvangrijk. U kunt alle specificaties van de Microsoft Lumia 435 hier vinden: Microsoft Lumia 435 - Gedetailleerde specificaties.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

De Lumia 435 wordt geleverd in een behuizing van polycarbonaat. Op maat van Microsoft is de behuizing verkrijgbaar in meerdere kleuren: zwart, wit, groen en oranje. U zult zeker merken dat het Microsoft-logo op de achterkant is afgedrukt. Op de onderstaande afbeelding kunt u zien hoe de oranje versie die we hebben getest eruit ziet.

De achterklep en de batterij zijn beide afneembaar. Dat betekent dat u de hoes gemakkelijk kunt vervangen als u de kleur niet langer mooi vindt of de batterij vervangt als deze defect zou raken. En als u een zware smartphone-gebruiker bent, kunt u een reservebatterij in de buurt houden en, indien nodig, van batterij wisselen.

Door de achtercover en de batterij te verwijderen, krijgt u toegang tot de microSD-sleuf en de micro-simkaartsleuf (of slots als u een Dual Sim-variant hebt).

De knoppen bevinden zich allemaal aan de rechterkant. Je vindt de aan / uit-knop en de volumeknop. Er is geen speciale cameraknop beschikbaar, maar de Lumia 435 met zijn 2 MP-camera was niet gemaakt voor het maken van foto's. De audio-aansluiting bevindt zich aan de bovenrand en de USB-connector is beschikbaar aan de onderkant van deze smartphone.

Microsoft Lumia 435 gebruikt een LCD-scherm van slechte kwaliteit. Het is geen IPS-paneel en er is geen ClearBlack-technologie. De kijkhoeken zijn slecht en de kleurweergave is erg slecht. Het enige goede aspect aan het scherm is dat Microsoft een omgevingslichtsensor heeft opgenomen. Met deze sensor kan het scherm automatisch de helderheid aanpassen, afhankelijk van de bliksem in uw omgeving. Een andere slechte kant van het scherm is echter de hoge lichtreflectiviteit. Zelfs als u het profiel met hoge helderheid gebruikt, is het scherm buiten bijna onbruikbaar in direct zonlicht.

Hoewel het scherm niet goed is, waren we tevreden met de ontwerp- en bouwkwaliteit Lumia 435, gezien de zeer lage prijs.

De telefoonervaring op de Microsoft Lumia 435

Tijdens telefoongesprekken werkt de Lumia 435 behoorlijk: de geluidskwaliteit is in orde en het volume is hoog. We hebben ook geen signaaldruppels opgemerkt. De geluidskwaliteit tijdens het luisteren naar muziek of het bekijken van video's is ook behoorlijk, maar alleen als je een koptelefoonset gebruikt. Natuurlijk moet je je eigen hoofdtelefoon kopen, omdat deze niet in het pakket zit. De luidspreker is van lage kwaliteit en, zelfs als deze behoorlijk luid is bij het maximale volumeniveau, is het geluid vervormd en hoog. De Lumia 435 wordt geleverd met de Lumia Denim-update, die enkele audioverbeteringen en een equalizer biedt. U kunt deze functies gebruiken om een ​​beetje te compenseren voor de slechte audiokwaliteit van deze smartphone. Wat de opslag betreft, biedt Microsoft Lumia 435 8 ​​GB interne opslagruimte, die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart van maximaal 128 GB. Het besturingssysteem en de standaard-apps nemen een deel van die interne opslagruimte in, maar je hebt nog steeds 4, 50 GB gratis opslagruimte tot je beschikking. Dat zou genoeg moeten zijn om al je favoriete apps geïnstalleerd te hebben. Als je echter een muziekverslaafde bent of veel games wilt spelen, moet je een microSD-kaart toevoegen.

De Lumia 435 is uitgerust met zowel een achteruitrijcamera als een camera aan de voorzijde. De camera met een diameter van 0, 3 megapixels biedt een VGA-resolutie en is alleen handig voor telefoongesprekken met de telefoon. Zelfs als de telefoon wordt meegeleverd met de Lumia Selfie- app vooraf geïnstalleerd, gebruik deze dan niet omdat de camera geen flatterende foto's van jezelf maakt. Het is gewoon slecht! :) De achteruitrijcamera is een 2 megapixels camera met vaste focus en geen flits. Je kunt foto's maken met 1600x1200 pixels en video's opnemen met 480p en 30 fps. De lage resolutie en de vaste focus vertalen zich in foto's die details missen, hebben wazige randen en vervaagde kleuren. Het enige dat het waard is om te waarderen, is dat zo'n betaalbare smartphone een camera heeft. Sterker nog, het heeft er twee. :) Het onderstaande album bevat enkele voorbeelden van wat u van deze smartphone zult krijgen op het gebied van fotokwaliteit.

We hebben ook de Lumia 435 gebruikt om twee video's op te nemen. We hebben de Auto- instellingen gebruikt. Wanneer u video's opneemt, kunt u alleen de witbalans instellen. U krijgt niet de gedetailleerde configuratie-opties die u kunt vinden op duurdere Lumias. De eerste video is bedoeld om u te laten zien hoe de camera omgaat met beweging. Zoals je kunt zien, helpen de lage resolutie (480p) en de vaste focus helemaal niet. Deze video is wazig en mist details.

De tweede video die we hebben opgenomen, is iets statischer. Zelfs wanneer je een panorama op video probeert vast te leggen, heb je goede hardware nodig om een ​​goed resultaat te krijgen. Een camera met 2 megapixels en geen autofocus kan je geen goede opname geven, zoals je zelf kunt zien.

Over het algemeen heeft de Lumia 435 de slechtste camera's gevonden op elke Windows Phone die we hebben getest. Houd er echter rekening mee dat de Lumia 435 ook de minst dure Windows Phone is die ooit is gelanceerd. De levensduur van de batterij op Lumia 435 is goed en boven het gemiddelde. De accucapaciteit van 1560 mAh lijkt niet veel, maar we hebben deze smartphone 1 tot 2 dagen kunnen gebruiken in normale gebruiksscenario's. Als je echter energie-hongerige apps zoals games of GPS-navigatie-apps gebruikt, zal de autonomie veel dalen en zal de batterij je geen hele dag uithouden.