Tutorial

Hoe de QR-codes te gebruiken die door Windows 10 BSOD's worden weergegeven om te ontdekken wat er mis is

QR-codes hebben een geschiedenis die zowel goed als slecht is. Sommige mensen en bedrijven houden van ze en gebruiken ze vaak, terwijl anderen ze niet leuk vinden of denken dat ze gevaarlijk zijn. Ongeacht aan welke kant je staat, als je Windows 10 gebruikt en als je het ongeluk hebt om een ​​blauw scherm van de dood (BSOD) te krijgen, zul je zien dat het nu een QR-code biedt die je kunt scannen om te vinden wat heeft het blauwe scherm van de dood veroorzaakt en hoe je je problemen kunt oplossen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de QR-codes van Windows 10 BSOD's gebruikt om nuttige informatie te krijgen die u kan helpen bij het oplossen van dingen:

OPMERKING: De functies die in dit artikel worden gedeeld, zijn alleen van toepassing op Windows 10 met Anniversary Update of Windows 10 Insider Preview Build 14367 of nieuwer. Windows 10-jubileumupdate is vanaf 2 augustus 2016 gratis beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers.

Een beetje een introductie tot blauwe schermen van de dood in Windows 10

Een tijdje geleden kwamen we erachter dat Microsoft een nieuwe "functie" zal introduceren in het blauwe scherm van de dood. Tot nu toe hebben we echter niet goed gekeken naar hoe ze nuttig kunnen zijn, hoewel onze hoofdredacteur een artikel schreef over de slechte dingen die door hen kunnen gebeuren. Je kunt het hier vinden: 3 Redenen waarom het opnemen van QR-codes in Windows 10 BSOD's een slecht idee is.

De BSOD's uit Windows zijn altijd berucht geweest voor hun cryptische berichten en onleesbare fouten. Mensen die in technische ondersteuning werkten konden deze gebruiken om problemen met Windows-computers en -apparaten op te lossen, maar gewone gebruikers hadden problemen om hetzelfde te doen.

Als je ons niet vertrouwt, kijk dan hieronder en zie hoe een blauw scherm van de dood eruit zag in Windows XP:

En zo ziet het eruit in een oudere versie van Windows 10, vóór de Anniversary Update.

In oudere versies van Windows 10 was alles wat je kon doen om meer te weten te komen over de oorzaak van je blauwe scherm van overlijden, het gebruik van internet om te zoeken naar de dubbelzinnige foutcode die je werd getoond.

Als je met Anniversary Update een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd of als je Windows 10 Insider Preview Build 14367 of nieuwer gebruikt, zul je zien dat het nu een QR-code bevat die je met een ongeluk kunt tegenkomen. zou je moeten helpen om sneller je pc op te lossen.

Hoe de QR-codes te gebruiken die worden weergegeven door het blauwe scherm van de dood in Windows 10

Windows 10 toont nu verschillende QR-codes voor verschillende fatale fouten die het hebben geactiveerd. Dat betekent dat het, althans in theorie, gemakkelijker en sneller zal zijn om te ontdekken wat onze problemen in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Wanneer een blauw scherm van de dood voorkomt in Windows 10, zou dit er ongeveer zo uit moeten zien als de afbeelding hieronder.

Zoals u kunt zien, wordt u verteld dat "Uw pc een probleem is tegengekomen en opnieuw moet worden opgestart. We verzamelen alleen wat foutgegevens en dan zullen we opnieuw opstarten" . Het biedt ook een "Stop-code" die u aan de ondersteuningsmedewerker moet geven, zodat u problemen met uw Windows 10-pc kunt oplossen. Helaas is deze code erg dubbelzinnig en, tenzij je iemand echt om hulp zult vragen, zal het niet erg nuttig zijn. Maar naast al deze, krijgt u ook een QR-code in de linkeronderhoek van de BSOD.

Gebruik uw smartphone of tablet en scan deze QR-code. Microsoft zal u doorverwijzen naar een webpagina met meer details over het probleem dat u bent tegengekomen, evenals mogelijke oplossingen.

Houd er echter rekening mee dat op het moment van publicatie van dit artikel, de nieuwste build van Windows 10 - Build 14379 - nog individuele QR-codes biedt voor duidelijke fouten in het blauwe scherm van de dood. Ongeacht welk probleem u ondervindt met uw Windows 10-computer of -apparaat, krijgt u dezelfde QR-code die u doorstuurt naar deze webpagina: Blauwe schermfouten oplossen. Dit zal veranderen met de definitieve versie van Windows 10 Anniversary Update.

Als u niet weet wat QR-codes zijn of hoe u QR-codes met uw smartphone kunt scannen, lees dan de handleiding die geschikt is voor het mobiele platform dat u gebruikt:

  • Simpele vragen: wat zijn QR-codes en waarom zijn ze nuttig?
  • 5 Beste apps voor het scannen van QR-codes op Android-apparaten
  • Top 4 QR-codescanners voor smartphones met Windows 10 Mobile
  • Hoe QR-codes of tekst scannen met uw Windows Phone

Conclusie

De QR-codes weergegeven in het blauwe scherm van de dood zijn een zeer interessante toevoeging aan Windows 10 en ze kunnen het hele probleemoplossingsproces gemakkelijker maken voor gewone gebruikers. Nu u weet hoe u ze moet gebruiken, laat ons weten of ze nuttig voor u zijn of niet. Hebben ze u geholpen uw computerproblemen sneller op te lossen?