Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG Strix Fusion 500 RGB 7.1-gamingheadset

We hebben een gamingheadset getest die er indrukwekkend uitziet en veel functies belooft. Het wordt ASUS ROG Strix Fusion 500 genoemd en het is een gamingheadset vervaardigd door ASUS onder de Republic Of Gamers- reeks, met RGB-verlichting, aanraakbedieningen en, het allerbelangrijkste, een digitaal-naar-analoog omzetter. Dat is niet iets dat je vaak ziet in een gamingheadset, dus we waren nieuwsgierig om te horen hoe ze klinken. Na het spelen van een paar games en het luisteren naar veel muziek, hier is onze mening over de ASUS ROG Strix Fusion 500- headset:

ASUS ROG Strix Fusion 500: voor wie is het goed?

De ASUS ROG Strix Fusion 500- headset is goed voor:

 • Gebruikers die een uitstekende geluidskwaliteit en 7.1 surround sound wensen
 • Mensen die dol zijn op de RGB-verlichting en vooral degenen die ook andere Aura-compatibele apparaten van ASUS bezitten
 • Gamers die spelen in teams en graag naar LAN-party's gaan en de lichteffecten van hun headsets willen synchroniseren

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de ASUS ROG Strix Fusion 500 :

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • De geluiden worden goed weergegeven, ongeacht of u het hebt over bas, middentonen of hoge tonen;
 • De audio is van hoge kwaliteit, zowel in games als bij het luisteren naar muziek;
 • Je krijgt twee verschillende paar oorkappen: een gemaakt van synthetisch leer en de andere gemaakt van stof, en ze zijn zelfs vele uren comfortabel te gebruiken;
 • De headset is gemaakt van eersteklas materialen en lijkt robuust te zijn;
 • Ze hebben RGB-verlichting en de effecten kunnen worden gesynchroniseerd met andere Aura-compatibele apparaten en ook met andere ASUS ROG Strix Fusion 500- headsets.

De minder positieve aspecten zijn:

 • De ASUS ROG Strix Fusion 500 is prijzig, dus niet iedereen kan het betalen;
 • De aanraakbedieningen zijn een beetje zacht;
 • De headset kan niet worden gebruikt met een standaard 3, 5 mm audio-aansluiting, aangezien deze alleen via USB kan worden aangesloten.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Strix Fusion 500 is een uitstekende headset voor iedereen met een passie voor gamen. We houden van het geluid dat ze bieden en van hun hoogwaardige bouwkwaliteit. We houden ook erg van hun ontwerp, en we zijn er zeker van dat ze het hoofd van je vrienden zullen worden. Het verlichtingssysteem is een uitstekende keuze voor professionele gamingteams die hun uiterlijk willen personaliseren wanneer ze naar toernooien gaan. Als u hun prijs kunt betalen, kunt u niet verkeerd gaan met het kopen van de ASUS ROG Strix Fusion 500 .

De ASUS ROG Strix Fusion 500-headset loskoppelen

De ASUS ROG Strix Fusion 500- headset wordt geleverd in een grote doos van premium glanzend karton. De bovenkant van de doos heeft een grote afbeelding van de headset, de naam en het Republic of Gamers- logo in reliëf in zilveren lettertype.

Op de achterkant van de doos heeft ASUS gedetailleerdere foto's van de headset en enkele van de belangrijkste functies en specificaties afgedrukt. U kunt bijvoorbeeld zien dat de koptelefoon beschikt over RGB-verlichtingsgebieden op de oorschelpen, aanraakbedieningen, 50 mm drivers en een Hi-Fi DAC voor een uitstekende geluidskwaliteit.

Om bij de inhoud te komen, moet je de doos openen door de linker en rechter helften uit elkaar te schuiven. Dit is een leuke touch en geeft je het gevoel dat je een geavanceerd apparaat aanraakt.

In het pakket vindt u de headset, een USB-naar-micro-USB-kabel, twee extra oorkussentjes van textiel, de snelstartgids en de garantiedocumenten.

De unbox-ervaring die je krijgt van de ASUS ROG Strix 500-gamingheadset is uitstekend. U merkt meteen dat u te maken hebt met een premium apparaat.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Strix Fusion 500- gamingheadset maakt gebruik van drivers gemaakt van neodymiummagneten en heeft een grote diameter van 50 mm. De hoofdtelefoon heeft een impedantie van 32 Ohm en een frequentierespons tussen 20 en 20000 Hz.

Waarschijnlijk het belangrijkste detail over de ASUS ROG Strix Fusion 500 is het feit dat het een gamingheadset is met een Hi-Fi klasse ESS DAC en versterker en 7.1 virtueel surround-geluid. De hoofdtelefoon maakt gebruik van een krachtige ESS 9018 digitaal-naar-analoog omzetter en ESS 9601 versterker. Gaming headsets hebben meestal geen DAC (digitaal-naar-analoog omzetter).

De headset heeft ook RGB-verlichting, die kan worden gesynchroniseerd met andere ASUS Aura-compatibele apparaten, inclusief met andere Strix Fusion 500s . Om de lichteffecten met andere Strix Fusion 500- headsets te synchroniseren, moet u Bluetooth en de Aura-app voor smartphones gebruiken.

De headset ondersteunt pc's met Windows, Macs en de PlayStation 4 officieel, maar zou ook moeten werken met andere besturingssystemen en apparaten, zolang ze maar een USB-poort hebben. De ASUS ROG Strix Fusion 500 maakt verbinding met uw computer of gameconsole via een afneembare USB naar micro USB gevlochten kabel met een lengte van 6, 56 voet of 2 meter.

De microfoon is intrekbaar en kan worden afgesteld op de positie die u verkiest. Wat betreft de kwaliteitskenmerken, moet u weten dat het unidirectioneel is, het heeft een frequentierespons van 50 ~ 10000 Hz en een gevoeligheid van -39 dB ± 3 dB.

Wat het gewicht betreft, weegt de ASUS ROG Strix Fusion 500 12, 7 ounce of 360 gram, wat niet veel is. Als je alle specificaties en functies van deze gamingheadset wilt controleren, ga dan naar deze webpagina: ASUS ROG Strix Fusion 500.

De ASUS ROG Strix Fusion 500 gebruiken

De ASUS ROG Strix Fusion 500 is een apparaat dat er geweldig uitziet en aanvoelt als een hoge kwaliteit. Als de verlichting is uitgeschakeld, zou je kunnen zeggen dat het gewoon een nieuwe gaming-headset is, maar wanneer je de lichteffecten aanzet, wordt alles nog beter. Het ontwerp van de verlichte gebieden en de vorm van de glanzende platen aan de zijkant maken het eruit als een high-tech apparaat, en dat is geweldig.

Tijdens het gebruik van deze headset waren we, naast het ontwerp, onder de indruk van de kwaliteit van de materialen die werden gebruikt voor de productie ervan. Het heeft plastic delen, maar het plastic is van premium kwaliteit. De hoofdband is gemaakt van metaal en is bedekt met een pluche textiel die comfortabel aanvoelt en je niet laat zweten, ook al heeft je haar je verlaten voor een betere wereld. :)

ASUS 'aandacht voor details is bijna overal zichtbaar op deze headset. Wanneer je bijvoorbeeld de koptelefoon verlengt om op je hoofd te passen, kun je zien dat ASUS de hoofdband heeft gegraveerd met een patroon geïnspireerd op de Maya-cultuur.

Om er zeker van te zijn dat uw ervaring met het gebruik van de ASUS ROG Strix Fusion 500 fantastisch is, heeft ASUS een extra set oorkussens meegeleverd. De standaard die op de koptelefoon zijn gemonteerd, zijn gemaakt van synthetisch leer en mesh. Waarschijnlijk omdat het leer je hoofd en oren kan laten zweten als je de hoofdtelefoon lange tijd gebruikt, zijn de extra oorkussens alleen gemaakt van textiel. Ze zijn net zo comfortabel als de leren, maar ze zijn een stuk beter als het erom gaat je hoofd en oren te laten ademen. Dus, als je weet dat je het universum van je favoriete game langer dan een paar uur zult betreden, moet je waarschijnlijk overstappen op het gebruik van de kussens van textiel.

Er zijn slechts één poort en één fysieke knop op de ASUS ROG Strix Fusion 500 . Je krijgt een micro-USB-poort voor het aansluiten van de USB-kabel en een fysieke knop die het 7.1 surround-soundsysteem in- of uitschakelt. In de buurt van de 7.1-geluidsknop is er ook een kleine LED-pen die gaat branden wanneer het surround-geluid is ingeschakeld.

Op de linker oorschelp is de plaat aanraakgevoelig en kunt u de headset bedienen. Er zijn geen aanwijzingen voor wat u moet doen om media te spelen / pauzeren, om het volume over te slaan of aan te passen. Het gebeurt allemaal via aanraakbewegingen. Om de media te spelen / pauzeren, moet u op het midden van de linkeroorplaat tikken. Om het volume aan te passen, moet je omhoog of omlaag vegen en om naar het volgende of vorige nummer te gaan, veeg je naar voren of naar achteren. Het voelt als een professionele manier om dingen te doen, en het kan een tijdje indrukwekkend zijn. Maar nadat het ontzag verdwenen is, zult u waarschijnlijk hetzelfde voelen als wij: het is geen handige manier om dingen te doen. Wanneer de koptelefoon op uw oren zit en u uw favoriete spel speelt, is vegen en kloppen op de oorplaat niet correct. We merkten bijvoorbeeld vaak dat we het volume te hoog of te laag, te snel of te langzaam draaiden.

De kwaliteit van het geluid van de ASUS ROG Strix Fusion 500 is uitstekend, en de Hi-Fi digitaal-naar-analoog-omzetter doet uitstekend werk. Voor zover onze oren kunnen getuigen, zijn we blij met de kwaliteit en resolutie die de hoofdtelefoon biedt tijdens het spelen van zowel muziek als games. Het voelt alsof er geen geluid wordt verloren en elk geluid is zo hard als het zou moeten zijn. Er zijn tal van basgeluiden, middentonen en hoge tonen die iedereen kan waarderen.

OPMERKING: als u uw hoofdtelefoon wilt testen en vergelijken met anderen, raden wij u aan naar deze afspeellijst te luisteren op Spotify: Songs om hoofdtelefoons te testen met. De nummers erin zijn geweldig om te controleren hoe geluiden worden geproduceerd op je hoofdtelefoon.

Wanneer u echter 7.1-surroundgeluid inschakelt, is de audiokwaliteit volgens ons niet zo rijk. De mids zijn minder goed vertegenwoordigd; er zijn meer bass en meer treble geluiden. Het goede aan het 7.1-geluid is echter dat het geweldig is in games, waar de onderdompeling beter is. Terwijl we deze headset in tests hadden, gebruikten we het om een ​​paar games te spelen: Skyrim, Dishonored 2, Styx: Shards of Darkness, Resident Evil 7 en Mass Effect: Andromeda. De koptelefoon deed het uitstekend in al deze games. Je kunt stappen horen maar ook wapens beter, en je kunt bedreigingen en vijanden een stuk eenvoudiger vinden als je het 7.1-surroundgeluid hebt ingeschakeld.

Met andere woorden, u moet waarschijnlijk de standaard stereomodus voor muziek en films gebruiken en overschakelen naar 7.1-geluid bij het spelen van games.

We hebben ook de ASUS ROG Strix Fusion 500 op Skype gebruikt tijdens het spelen van League of Legends . De microfoon deed het goed, omdat onze teamgenoten niet klagen dat ze ons niet goed hebben gehoord. We maken echter gebruik van mechanische toetsenborden en hun schakelaars maken veel lawaai. Hoewel de microfoon unidirectioneel is en voor enige ruisonderdrukking kan zorgen, kan deze de Cherry MX Blue-schakelaars op het toetsenbord niet dempen.

Er is één ding dat we leuk vonden aan de microfoon: het schuift mooi weg op de rechter oorschelp en wanneer het zo is ingetrokken, wordt het ook automatisch gedempt.

De ASUS ROG Strix Fusion 500 is een topwedstrijd in de wereld van gamingheadsets. Het biedt een eersteklas geluidskwaliteit, zowel in games als tijdens het luisteren naar muziek. Het ontwerp is op een goede manier indrukwekkend en de bouwkwaliteit is hoog. De aanraakbedieningen zijn echter niet gemakkelijk te gebruiken.

De Aura-software gebruiken

De lichteffecten op de ASUS ROG Strix Fusion 500- gamingheadset kunnen op twee manieren worden aangepast. U kunt de Aura-toepassing op uw computer gebruiken of deze gebruiken op uw Android-smartphone. We gebruikten het op een Windows 10-laptop en een Nexus 6-smartphone met Android 7. Het lijkt er echter op dat er geen Aura-app is voor iOS.

In Windows kunt u met de Aura- app drie verschillende lichteffecten aanpassen - Statisch, Ademhaling en Kleurcyclus - en een speciaal effect met de naam Muziek inschakelen of uitschakelen. Dit effect zorgt ervoor dat de verlichtingsgebieden van de hoofdtelefoon op het ritme van het geluid worden in- en uitgeschakeld.

De Aura- app voor Android wordt gebruikt om de smartphone via Bluetooth met de headset te verbinden. Om de headset in de Bluetooth-koppelingsmodus te laten gaan, tikt u op het afspeel- / pauzeervlak op de linker oorschelpplaat en houdt u deze gedurende 5 seconden of langer vast. Vervolgens moet u Bluetooth op uw Android-smartphone inschakelen en de Aura- app openen, die de headset zou moeten detecteren. Zodra het koppelen is voltooid, kunnen de lichteffecten van de headset worden aangepast met behulp van de app en kunnen ze ook worden gesynchroniseerd met andere ASUS ROG Strix Fusion 500- gamingheadsets.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Deze functie maakt de ASUS ROG Strix Fusion 500- headset tot een uitstekend apparaat voor gameteams die samen spelen, omdat de gesynchroniseerde verlichting een uitstekende manier is om uw team te onderscheiden van de anderen. De branding van je team, met behulp van deze headset, zal indruk maken op anderen.

De beschikbare apps voor de ASUS ROG Strix Fusion 500 zijn eenvoudig en efficiënt. Hiermee kunt u de lichteffecten synchroniseren met andere Aura-compatibele apparaten en ook met andere ASUS ROG Strix Fusion 500-headsets.

Wat is jouw mening over de ASUS ROG Strix Fusion 500?

We houden van de ASUS ROG Strix Fusion 500- headset: hij biedt een uitstekende geluidskwaliteit, hij heeft een prachtig ontwerp en een hoogwaardige bouwkwaliteit. Het kost echter ook heel wat. Voordat we deze beoordeling beëindigen, willen we graag horen wat uw mening erover is. Gebruik de onderstaande opmerkingen om uw mening erover te delen.