Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review 360 Total Security

360 Total Security is een beveiligingspakket dat is ontwikkeld door een Chinees bedrijf met de naam Qihoo 360. Het bedrijf is in 2005 opgericht en het doet het erg goed, aangezien meer dan 496 miljoen gebruikers wereldwijd zijn beveiligingsproducten gebruikten in 2014. Tegenwoordig dat aantal zou nog groter kunnen zijn. Het beste gratis antivirusproduct van het bedrijf wordt 360 Total Security genoemd en belooft op te ruimen, en ook Windows voor zijn gebruikers te versnellen. Natuurlijk waren we nieuwsgierig om te zien of het dat goed kan. Na het een paar dagen te hebben getest, volgt hier onze recensie van 360 Total Security :

Waar is 360 Total Security goed in?

360 Total Security is goede beveiligingssoftware voor gebruikers die:

 • Wil niet betalen voor antivirussoftware
 • Voel je thuis met sleutelen aan fatsoenlijke antivirusbescherming
 • Wilt u een gratis VPN-tool en bent u bereid om genoegen te nemen met beperkt verkeer

Voors en tegens

Dit zijn de goede dingen die we hebben vastgesteld over 360 Total Security :

 • Het is gratis
 • Het heeft een eenvoudige en eenvoudig te gebruiken interface
 • Het biedt een VPN-tool

Er zijn echter veel minpunten:

 • Het kan u niet efficiënt tegen malware beschermen, tenzij u handmatig de antivirusengines van Bitdefender en Avira AntiVir inschakelt
 • Het weerhoudt je er niet van om gevaarlijke websites te bezoeken
 • Het heeft geen firewallmodule, ook al heet het Total Security
 • Er worden veel advertenties weergegeven
 • Het vertraagt ​​de opstarttijd van uw computer en de bestandsoverdracht binnen uw lokale netwerk
 • Veel van de extra gebundelde hulpprogramma's zijn niet nuttig of kunnen niet worden gebruikt, tenzij u een abonnement koopt
Product Nominaal 1/5

Vonnis

360 Total Security is waarschijnlijk de slechtste beveiligingssuite die we ooit hebben beoordeeld. Het ziet er leuk uit op papier, maar de realiteit is lelijk en vol problemen. De antivirus-engine die het standaard gebruikt is zwak en kan niet voorkomen dat malware en ransomware alles vernietigen wat je op je computer hebt en de browserextensie doet niets dat je ervan weerhoudt gevaarlijke websites te bezoeken. Ongewone gebruikers die deze beveiligingssuite downloaden en installeren, worden vrijwel onbeschermd tegen allerlei soorten bedreigingen. 360 Total Security faalt in zijn belangrijkste doel om gebruikers te beschermen tegen cyberbedreigingen. Natuurlijk kun je er aan sleutelen en het gebruik van de Bitdefender- en Avira AntiVir- engines mogelijk maken, maar dat is niet iets dat toevallige gebruikers zullen doen. We kunnen dit product niet aanbevelen aan iedereen. U kunt beter de Windows Defender gebruiken vanuit Windows.

De download- en installatie-ervaring

Om 360 Total Security op uw computer te krijgen, moet u het eerst downloaden. U kunt ervoor kiezen om een ​​klein uitvoerbaar bestand te krijgen dat alle vereiste gegevens downloadt tijdens de installatie, of u kunt het volledige offline installatieprogramma direct downloaden, dat alles heeft wat u nodig hebt om het product te installeren. Hoe dan ook, je gaat ongeveer 71, 7 MB aan gegevens van internet downloaden. Een positief punt dat we moeten vermelden, is dat er geen persoonlijke informatie bij u is opgevraagd.

De installatiewizard is eenvoudig en duidelijk, en u kunt alleen kiezen of u wilt deelnemen aan het programma voor 360-gebruikersverbeteringsverbetering en de veilige en snelle Opera-browser wilt installeren. Beide opties worden standaard gecontroleerd, maar geen van beide is verplicht. We raden u aan om de optie voor het installeren van Opera uit te schakelen, tenzij u deze webbrowser op uw computer wilt hebben. U kunt ook de installatiemap voor de beveiligingssuite selecteren.

Wanneer de installatie is voltooid, vraagt 360 Total Security om uw computer opnieuw op te starten. Om beschermd te worden, zou je dat moeten doen.

Nadat onze computer was opgestart, werden we verwelkomd door 360 Total Security met een venster met de naam 360 Startup Timer, waarin onder een groot aantal advertenties enkele nieuwsitems werden weergegeven. Dit is een verschrikkelijke start.

Vervolgens probeerden we de primaire interface van de beveiligingssuite te openen en in plaats van het te zien, dacht 360 Total Security dat het beter zou zijn 360 Instant Setup te openen. Dat is een extra hulpmiddel dat u helpt om software van derden te installeren "met een enkele klik", op dezelfde manier als Ninite. Het is een handig hulpmiddel, maar niet wat de gebruiker nodig heeft wanneer hij of zij 360 Totale Beveiliging probeert te openen.

Nadat we 360 Instant Setup hadden gesloten, konden we eindelijk de hoofdinterface van 360 Total Security zien . Op het eerste gezicht leek het vrij eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

Downloaden en installeren van 360 Total Security op uw Windows-computer is eenvoudig en ongecompliceerd. We vonden het leuk dat je een offline installatieprogramma kunt gebruiken en dat er geen persoonlijke informatie van de gebruiker nodig is voordat je het installeert. We vinden het echter niet prettig dat het installatieprogramma aanvullende software probeert te installeren die u niet heeft gevraagd, zelfs als die software legitiem is. We stellen ook de aanwezigheid van advertenties op de desktop van de gebruiker niet op prijs en we vinden het niet prettig dat de eerste keer dat je 360 ​​Universe hebt ontmoet, niet de primaire gebruikersinterface is, maar een extra tool.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-apps

360 Total Security schakelt Windows Defender tijdens de installatie uit, en dat is maar goed ook, want als twee antivirusprogramma's gelijktijdig worden uitgevoerd, kan dit conflicten en prestatieproblemen veroorzaken. Het schakelt Windows Firewall echter niet uit, maar dat is OK omdat het zelf geen firewallmodule bevat. Omdat het geen firewallmodule heeft, hadden we geen problemen met de netwerkfuncties in Windows 10. We waren in staat om een ​​thuisgroep te maken en er lid van te worden, we konden netwerkshares en streaming mediabestanden via het netwerk openen en we hadden geen problemen bij het downloaden, universele Windows-apps installeren of gebruiken.

We hebben ook gecontroleerd hoe 360 Total Security ervoor kiest om zijn gebruikers te beschermen tegen online bedreigingen. We ontdekten dat het dat doet door een webbrowser-extensie genaamd "360 Internet Protection" te installeren. Het is beschikbaar voor Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge en de Yandex-browser . Als u geen van deze webbrowsers gebruikt, doet 360 Total Security niets om u tegen online gevaren te beschermen.

We hebben Task Manager gebruikt om te controleren hoeveel RAM nodig is voor 360 Total Security om zijn processen uit te voeren. Op onze testcomputer gebruikte het slechts ongeveer 66 MB RAM, wat een kleine waarde is.

Vervolgens hebben we gecontroleerd hoeveel dit van invloed is op de opstarttijd. Met BootRacer hebben we gemeten dat 360 Totale Beveiliging meer dan 7 seconden is toegevoegd aan de opstart van ons systeem. Dat is 38% meer tijd toegevoegd aan de oorspronkelijke opstarttijd en. In het geval dat je je afvraagt, gebruiken we een snelle NVMe Samsung SSD, dus deze toename is waarschijnlijk nog hoger op een systeem dat een traditionele harde schijf gebruikt.

Om te controleren of de internetsnelheid wordt beïnvloed door 360 Total Security, hebben we een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net . De overdrachtssnelheden waren hetzelfde voor en na het installeren van de beveiligingssuite, en dat is uitstekend. Toen we echter de upload- en downloadsnelheden voor het verplaatsen van bestanden via het lokale netwerk testten, bleek uit de LAN Speed ​​Test dat de beveiligingssuite de upload met 23 procent vertraagde en de downloadsnelheid met 7 procent. Dit zijn aanzienlijk tragere gegevensoverdrachten binnen het lokale netwerk.

360 Total Security biedt geen firewallmodule, maar dat betekent dat u geen problemen ondervindt bij het gebruik van de netwerkfuncties van Windows. Helaas bevat het ook geen filter voor internetverkeer, om u te beschermen tegen gevaarlijke websites. Er is echter een extensie voor de webbrowser die u moet beveiligen wanneer u op internet surft, maar alleen als u een populaire browser gebruikt die hiermee wordt ondersteund. Ten slotte waren we teleurgesteld om te zien dat 360 Total Security de opstarttijden en gegevensoverdrachten van onze testcomputer aanzienlijk vertraagde .

Gebruiksgemak en configuratie

Bij de eerste indruk ziet de gebruikersinterface van 360 Total Security er goed uit en voelt deze gemakkelijk in gebruik. Aan de linkerkant van het venster bevindt zich een menu waarin u toegang krijgt tot de hoofdfuncties van de beveiligingssuite en aan de rechterkant van het venster kunt u hun details bekijken. U kunt een Volledige controle starten voor aanpassingen die kunnen worden aangebracht om uw computer sneller te maken, en om virussen te verwijderen, junk-bestanden te verwijderen of uw WiFi-verbinding veiliger te maken.

De antivirusmodule aangeboden door 360 Total Security maakt gebruik van de antivirus-engine van het bedrijf, maar het kan ook de antivirus-engines Bitdefender en Avira AntiVir gebruiken. Deze zijn veel beter in het doen van hun werk, zoals je later in deze review zult zien. Als u ze echter wilt gebruiken, moet u ze handmatig downloaden door op hun pictogrammen te klikken aan de onderkant van de sectie Virusscan van de gebruikersinterface.

Om ze vervolgens te gebruiken voor malwaredetectie, moet u het beveiligingsgedeelte van de primaire interface openen en de beveiligingsbeveiligingsmodus selecteren.

Als u in detail wilt ingaan, kunt u de gedeelten Virus Scan, Speedup, Cleanup of Toolbox aan de linkerkant selecteren en de controles starten of wijzigingen aanbrengen aan de rechterkant van de interface. Sommige dingen zijn echter toegankelijker of alleen beschikbaar via het menu Instellingen dat je kunt openen in de rechterbovenhoek van het app-venster. Anders dan het lokaliseren van alle beschikbare instellingen, is dit ook de plaats van waaruit u de quarantaine sneller kunt invoeren, de logboeken kunt bekijken, feedback kunt verzenden of op updates kunt controleren .

Als u graag thema's gebruikt op elke app en elk apparaat waarmee u dit kunt doen, vindt u het misschien leuk dat 360 Total Security deze functie biedt. Klik of tik op het t-shirtpictogram in de rechterbovenhoek van de hoofdinterface en selecteer het thema dat u verkiest. Dat is niet iets dat je vaak ziet in beveiligingssoftware.

Het is ook vermeldenswaard dat de gebruikersinterface en alle instellingen erin gemakkelijk te gebruiken moeten zijn op elk apparaat, zelfs op apparaten met een touchscreen. De meeste dingen worden bestuurd door een grote knop, een schakelaar of een vinkje, en dat is goed vanuit ergonomisch oogpunt.

De meeste functies en instellingen die beschikbaar zijn in 360 Total Security zijn gemakkelijk te begrijpen. Er is echter geen hulpinformatie beschikbaar in de beveiligingssuite. Als u zichzelf wilt informeren over dit product, moet u online gaan en de website bezoeken. Aan de andere kant biedt de beveiligingssuite een eenvoudige manier om om ondersteuning te vragen, die u kunt openen door het menu Instellingen te openen en vervolgens op de optie Feedback te klikken.

Wat rapporten betreft, geeft 360 Total Security haar gebruikers logboeken van de beveiligingsgebeurtenissen die ermee zijn geregistreerd. De logs zijn gedetailleerd, maar ze zijn alleen tekst, dus als je meer visueel wilt, heb je pech.

Vanuit het oogpunt van gebruikersinteractie moeten we u vertellen dat we meldingen hebben gezien wanneer malware werd geïdentificeerd, maar ook veel advertenties die voortdurend uit het niets kwamen. Dat is de reden waarom het gebruik van 360 Total Security voor ons een vervelende ervaring was.

360 Total Security biedt een gebruikersinterface die eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, zowel op computers met een muis en een toetsenbord, als op apparaten met touchscreens. De gebruikerservaring is echter onaangenaam, omdat de gebruikersinterface vol is met advertenties die in alle hoeken van dit product worden weergegeven, en ook op uw bureaublad.

Lees de volgende pagina van de recensie om te zien hoe efficiënt 360 Total Security u beschermt tegen malware en online bedreigingen. Je kunt ook uitvinden welke aanvullende tools ermee worden meegeleverd en welke instellingen je zou moeten aanpassen.