Beoordeling

Kingston A400 beoordelen: SSD-opslag met een beperkt budget!

Moet u uw computer of laptop versnellen zonder veel geld te betalen? Een geweldige manier om dat te doen is door een SSD-station te kopen en te installeren. Op Amazon is de Kingston A400 SSD een van de meest populaire budgetkeuzes die je kunt vinden en als je kijkt naar de beoordelingen, zijn gebruikers er dol op. Is de populariteit ervan welverdiend? Hoe snel is deze SSD-drive? Lees deze review en kijk of Kingston A400 een goede keuze voor u is:

Kingston A400 SSD: voor wie is het goed?

Deze SSD-opslagdrive is een geschikte keuze voor:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • Gebruikers die een betaalbare opslagoplossing nodig hebben om hun computers te versnellen
 • Mobiele gebruikers die een SSD-schijf met een laag stroomverbruik nodig hebben

Voors en tegens

Dit zijn de plussen die we hebben geïdentificeerd voor Kingston A400:

 • De prijs maakt het een natuurlijke keuze voor alle budgetgebruikers
 • De prestatie die je krijgt is respectabel, genoeg om je computer op een merkbare manier te versnellen
 • Laag energieverbruik

Het enige nadeel is dat deze SSD-drive gebruik maakt van TLC NAND, waardoor deze minder duurzaam is dan SSD's met andere typen NAND-flashgeheugen. Het wordt niet aanbevolen voor zakelijke omgevingen en gebruikers die behoefte hebben aan duurzame opslagoplossingen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Kingston A400 is een goede keuze voor budgetgebruikers. Als je je pc moet versnellen en de trage HDD-drive die je hebt wilt verwijderen, is Kingston A400 SSD een goede keuze die merkbare snelheidsverbeteringen oplevert. Het is niet de snelste SSD-drive die je kunt krijgen, en het maakt ook niet het meest duurzame type flash-geheugen, maar het heeft wel 3 jaar garantie en het levert je respectabele prestaties voor een lage prijs die moeilijk te verslaan is.

Unboxing en hardwarespecificaties

De verpakking die voor Kingston A400 SSD wordt gebruikt, is klein en eenvoudig. Je krijgt de modelnaam te zien, de capaciteit van de versie die je hebt gekocht en de SSD zelf.

Kingston A400 wordt geleverd in een 7 mm-vormfactor die geschikt is voor zowel laptops als desktopcomputers. Dit model is verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten: 120 GB, 240 GB, 480 GB en 960 GB. De snelheid van gegevensoverdracht varieert tussen deze capaciteiten, als volgt:

 • 120 GB - tot 500 MB / s lezen en 320 MB / sec schrijven
 • 240 GB - tot 500 MB / sec lezen en 350 MB / sec schrijven
 • 480 GB - tot 500 MB / sec lezen en 450 MB / sec schrijven
 • 960 GB - tot 500 MB / s lezen en 450 MB / sec schrijven

We hebben het 240 GB-model getest dat u op de onderstaande afbeelding ziet. De behuizing van de Kingston A400 is gemaakt van licht plastic materiaal en deze SSD-schijf weegt slechts 1, 4 ounce of 41 gram. Ook al beweert Kingston dat de A400 bestand is tegen schokken en trillingen, hij voelt toch wat fragiel aan en we willen zijn verklaarde ruwheid niet testen.

De interface die door dit model wordt gebruikt, is SATA Rev. 3.0. De gebruikte controller heeft de naam 2 Ch² en is niet te vinden op andere modellen van SSD-schijven. Tenminste niet op het moment dat deze recensie werd geschreven. Kingston A400 gebruikt TLC NAND-flashgeheugen voor het opslaan van gegevens. Het is de goedkoopste vorm van flash-geheugen voor opslagstations en het is minder duurzaam dan andere typen die worden gebruikt in duurdere schijven. TLC NAND wordt niet aanbevolen voor zakelijke omgevingen en gebruikers die behoefte hebben aan duurzame opslag die regelmatig intensief wordt gebruikt.

Het geadverteerde stroomverbruik is 0.195W wanneer de schijf inactief is en 0.279W onder gemiddelde gebruiksomstandigheden. Het stroomverbruik ligt aan de lage kant, waardoor deze SSD een goede keuze is voor laptopgebruikers. De bedrijfstemperatuur kan variëren van 32 ° F tot 158 ​​° F of 0 ° C tot 70 ° C.

Als u meer wilt weten over de specificaties van dit product, ga dan naar deze pagina: Kingston A400 SSD DataSheet.

Prestaties in benchmarks en Windows

We hebben de Kingston A400 SSD-schijf aangesloten op een computer met een AMD Ryzen 5 1600-processor, een ASUS ROG STRIX X370-F GAMING moederbord, 16 GB RAM DDR4 met 1600 MHz, gemaakt door Corsair en een MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 OC 6 GB videokaart. Je kunt er meer details over zien in de onderstaande schermafbeelding, die gedetailleerde systeeminformatie deelt.

Op de pc was Windows 10 Pro geïnstalleerd, met de nieuwste updates. Windows 10 herkende de schijf zonder problemen en stelde ons in staat om de schijf te gebruiken. Zoals je hieronder kunt zien, was de werkelijke opslagruimte die beschikbaar was voor onze 240 GB schijf, 223 GB.

Eerst hebben we een bestand met Windows 10 overgezet. We hebben een groot bestand van 4 GB genomen en het naar een andere (duurdere) SSD gekopieerd. Kingston A400 SSD schreef dat bestand met een snelheid van ongeveer 160 MB / seconde.

Vervolgens leest het hetzelfde bestand met een snelheid van ongeveer 373 MB / seconde.

We hebben ook benchmarks gebruikt om Kingston's beloftes voor snelheid te evalueren. De eerste benchmarkapp die we hebben uitgevoerd, was CrystalDiskMark, dat verschillende tests uitvoert voor het lezen en schrijven van gegevens, zowel sequentieel als willekeurig:

 • Seq Q32T1 - Sequentieel (blokgrootte = 128 KB) Lezen / schrijven met meerdere wachtrijen & threads
 • 4K Q8T8 - Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • 4K Q32T1 - Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en discussies
 • 4K Q1T1 - Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen & discussies

De snelheden gemeten met deze app waren iets beter dan die geadverteerd door Kingston, wat geweldig is.

De tweede benchmark die we hebben gebruikt is DiskMark, dat zowel lees- als schrijfprestaties evalueert en automatisch de gemiddelde snelheid berekent die u krijgt tijdens bestandsoverdrachten. Deze app schrijft en leest gegevenspakketten om de prestaties van de schijf te bepalen en laat gebruikers een formaat kiezen voor de pakketten, evenals het aantal uitgevoerde runs. Deze keer behaalden we lagere gemiddelde snelheden dan die geadverteerd door Kingston.

Ten slotte hebben we de AS SSD Benchmark uitgevoerd, die vergelijkbaar is met CrystalDiskMark in de tests die het maakt. Deze benchmark bepaalt de sequentiële en willekeurige lees- en schrijfprestaties van de schijf, waarbij wordt gemeten hoe lang het duurt om een ​​bestand met een grootte van 1 GB te lezen en te schrijven. We hadden goede resultaten, maar ze waren ook verschillend van wat Kingston adverteert, en van andere tests die we hebben uitgevoerd.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Kingston A400 SSD levert een goede waar voor het geld met betrekking tot onbewerkte prestaties. Het is niet de snelste schijf die u kunt gebruiken, maar voor de prijs die u betaalt, is het moeilijk om betere alternatieven te vinden.

Wat is jouw mening over de Kingston A400 SSD?

Nu kent u onze mening over de Kingston A400 SSD-drive en hoe deze heeft plaatsgevonden tijdens onze tests. Als je thuis al over deze SSD-drive beschikt, aarzel dan niet om je ervaring hieronder te delen. Andere lezers willen weten over uw ervaring.