Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - David Gutierrez

Het drukke stadsleven maakt ons meestal niet bewust van de schoonheid van de architectuur om ons heen. In het artikel van vandaag stellen we u een portret van de stad voor, zoals David Gutierrez het door zijn lens ziet. De foto's van David maken indruk door hun sterke, getrouwe kleuren en hun onverwachte vanghoeken. We raden je ten zeerste aan om dit interview met David Gutierrez te lezen om meer te weten te komen over hem en zijn universum in de stad.

Introductie van David Gutierrez

Onder de miljoenen Flickr-gebruikers kunnen verborgen edelstenen zoals David Gutierrez nog steeds worden gedetecteerd. Hij is gevestigd in Londen (VK) maar oorspronkelijk afkomstig uit Bilbao (Spanje) en is een autodidactische fotograaf met als doel de conventionele kijk op de stad uit te dagen en zijn moderne kant te portretteren.

Het werk van David omvat voornamelijk stadslandschappen, zowel in kleur als in zwart-wit, met een speciale nadruk op architectuur. Soms deelt hij ook betoverende binnenopnamen. Voordat we de fotografie van David Gutierrez onder de loep nemen, laten we via het Windows-thema dat we met jullie delen, meer te weten over hem in een kort interview.

Waarom richt je je aandacht alleen op stadsgezichten?
Ik focus mijn aandacht voornamelijk op stadsgezichten vanwege mijn interesse in architectuur en het stadsleven. Het is fascinerend hoe nieuwe ontwikkelingen of gebouwen mensen en omgeving beïnvloeden.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor je als architecturale fotograaf?
Een van de grootste uitdagingen bij het fotograferen van gebouwen is het kunnen aanpassen aan het bestaande licht. Soms is er te veel kunstmatige fluorescentie, terwijl het op andere momenten te donker is. Ik hou niet van het gebruik van flits, zelfs niet in interieurs.

Ook al ben je autodidact, je moet zeker boeken, tijdschriften, websites lezen. Waar en hoe leer je meer over fotografie?
Ik probeer te leren en mijn vaardigheden te verbeteren door artikelen te lezen op verschillende websites en door online te communiceren met andere fotografen.

Kun je sommige ervan aanbevelen?
Ik kan een paar goede tijdschriften aanbevelen met zeer nuttige artikelen: amateurfotograaf en digitale fotograaf. Het is ook een goed idee om de blogs van gevestigde fotografen te volgen, mijn favoriet is Steve McCurry.

Ben je geneigd om foto's te maken met een specifiek doel in gedachten, of laat je je meevoeren met de stroom en improviseer je?
Normaal gesproken geef ik er de voorkeur aan om de ruimte te inspireren, hoewel ik soms wel een idee heb van sommige composities die ik graag zou willen zien.

Je hebt vrij veel steden over de hele wereld gefotografeerd. Wat vond je het leukst, vanuit een fotografisch perspectief en waarom?
De steden waar ik het meest van heb genoten zijn Tokio en Hong Kong, vanwege mijn passie voor wolkenkrabbers en moderne en futuristisch ogende stedelijke ruimtes. Maar tegenwoordig geniet ik ook erg van het fotograferen van mijn geboortestad Bilbao in Baskenland, met al zijn nieuwe architecturale projecten en het Guggenheim-museum, dat een van mijn favoriete gebouwen in de wereld is.

Zijn er speciale technieken die u vaak gebruikt voor de meeste van uw foto's?
Ik denk niet dat ik speciale technieken gebruik. Ik heb een paar van mijn eigen trucs en ik geniet ook van experimenteren en nieuwe manieren van fotograferen uitproberen, vooral 's nachts.

Welke fotografische uitrusting en applicaties gebruik je?
Op dit moment gebruik ik een Sony Alpha 350 met een standaardlens 18-55 mm en een groothoeklens van 11-18 mm. Als tweede camera heb ik de Fuji S200EXR, die geweldig is voor zware omstandigheden en gedetailleerde opnamen. Voor de kleine bewerkingen die ik op mijn foto's nodig heb, omdat ik liever het beste resultaat in de camera haal, gebruik ik Adobe Photoshop CS5 .

Ben je een Mac of een pc?
Ik ben een pc-gebruiker (met Windows 7 Home Premium) maar als ik er in slaag meer foto's te verkopen, kan ik naar Mac overschakelen. ;-)

Geniet van David Gutierrez's Work Through a Windows Theme - Download links

David heeft enkele van zijn favoriete foto's uit Londen, Bilbao en Madrid met ons gedeeld en we hebben twee thema's gemaakt: een voor Windows 7 en een voor Windows 8. Download en installeer deze om optimaal van David's werk te genieten.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: David Gutierrez. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg David's Work

De foto's uit ons Windows 7- en Windows 8-thema zijn slechts een voorproefje, in vergelijking met wat u op de website van David Gutierrez kunt vinden. Als je op de hoogte wilt blijven van zijn nieuwste werk, moet je het Flickr-account van David volgen.

We danken David voor zijn samenwerking en we zien ernaar uit om stadslandschappen ook vanuit Roemenië of de VS te zien, de thuislanden van de meeste van onze redacteuren.