Beoordeling

Herziening van ASUS RT-AC86U: hoogwaardige prestaties en geweldige hardware!

ASUS RT-AC86U AC2900 is de nieuwste draadloze router die door ASUS wereldwijd wordt gelanceerd. Het is een mooie router, met moderne hardware, ondersteuning voor de nieuwste draadloze technologieën en topprestaties. Als u wilt weten wat u van deze premium-router krijgt, lees dan deze gedetailleerde beoordeling en vergelijking met andere routers in zijn niche:

Waar is de ASUS RT-AC86U AC2900 router goed in?

ASUS RT-AC86U is een perfecte keuze als:

 • U wilt een geweldige online game-ervaring met de minimale latency die mogelijk is
 • U wenst een snel draadloos netwerk op de 5 GHz-band, met ondersteuning voor de nieuwste netwerkstandaarden en -functies
 • U geeft de voorkeur aan geavanceerde firmware die zeer aanpasbaar is en volledige controle biedt
 • U wilt een geavanceerde mobiele app waarmee u bijna alles wat uw router te bieden heeft kunt personaliseren
 • U wenst de beste beveiliging die u kunt krijgen voor uw slimme huis

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Er zijn verschillende geweldige dingen over de ASUS RT-AC86U:

 • Topprestaties op de 5 GHz draadloze frequentie
 • Handige functies voor online gamen die uw latentie minimaliseren
 • Uitstekende beveiligingsfuncties die uw smart home op vele niveaus beveiligen
 • Moderne hardware die veel clients en gelijktijdige verbindingen aankan
 • U krijgt een geavanceerde smartphone-app voor het beheer van uw draadloze router
 • Geweldige meertalige ondersteuning en gemakkelijk toegankelijke Help-documentatie

nadelen:

 • U kunt het niet op muren monteren en het kan slechts in één positie worden gebruikt
 • U kunt de smartphone-app nergens op internet gebruiken
Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS staat bekend om zijn over-the-top draadloze routers, met tal van functies, excentrieke looks, krachtige hardware en hoge prijzen. Een voorbeeld hiervan is de recente ASUS ROG Rapture GT-AC5300, een van de meest geavanceerde draadloze routers ooit gemaakt. ASUS RT-AC86U AC2900 maakt indruk. De looks zijn minder excentriek en de hardware en functies zijn wat meer down to earth. Dus is de prijs. Deze router zal waarschijnlijk de zeer populaire ASUS RT-AC87U vervangen en het is in veel opzichten een belangrijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Als uw budget niet onbeperkt is en u een high-end router wilt, met goede prestaties, uitstekende beveiliging en nuttige gaming-vriendelijke functies, is ASUS RT-AC86U een uitgebalanceerde keuze die u moet overwegen. We bevelen het aan al onze lezers aan.

Unboxing van de ASUS RT-AC86U AC2900 draadloze router

De ASUS RT-AC86U draadloze router wordt geleverd in een grote zwarte doos, gemaakt van karton, met een grote afbeelding van het apparaat op de bovenkant. Op de achterkant ziet u informatie over de unieke functies van dit apparaat, zoals de dual-coreprocessor en commerciële beveiligingsfuncties voor thuisnetwerken.

Wanneer je de box opent, krijg je de router en een grote folder te zien over de WTFast gamers-privénetwerkservice die bij deze router beschikbaar is. Deze draadloze router is bedoeld voor zowel liefhebbers die een uitstekende draadloze dekking en uitstekende beveiliging nodig hebben, als voor gamers die de laagst mogelijke latentie willen tijdens online spelen.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de draadloze router, drie afneembare antennes, de voedingsadapter, een Ethernet-kabel, de garantie, de snelstartgids, technische ondersteuningsinformatie en de eerder genoemde brochure over WTFast.

De unbox-ervaring van de ASUS RT-AC86U AC2900 draadloze router is plezierig. De verpakking bevat alle accessoires die u nodig hebt om het in te stellen.

Hardwarespecificaties en ontwerp

ASUS RT-AC86U is een moderne, dual-band router, met een totale maximale bandbreedte van 2900 Mbps, als volgt verdeeld: 750 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie en 2167 Mbps voor de 5 GHz-frequentie. Aangezien dit een hele nieuwe router is, biedt deze ondersteuning voor alle belangrijke normen voor draadloos netwerken, waaronder 802.11ac Wave 2 en 802.11n. Het heeft drie externe antennes en één interne antenne.

ASUS RT-AC86U heeft een krachtige dual-core Broadcom BCM4906-processor op 1, 8 GHz, 256 MB voor het opslaan van de firmware en 512 MB RAM. Dit is krachtige hardware voor een draadloze router.

Het is een middelgrote router met een breedte van 8, 7 inch of 22, 09 cm, een hoogte van 6, 3 inch of 16, 02 cm en een diepte van 3, 3 inch of 8, 38 cm, zonder de rand. Het weegt ook een totaal van 1.9 lb of 861 gram.

Op de achterkant van de router vindt u de aan / uit - knop, de DC-aansluiting, een USB 2.0-poort, een USB 3.1-poort, de WAN-poort, een knop voor het bedienen van de LED's aan de voorkant van de router en vier Ethernet-poorten op 1 Gbps.

Aan de rechterkant van de router vindt u een knop voor WPS en een voor het in- en uitschakelen van de wifi. Op de voorkant van deze router bevinden zich veel LED's: een voor het weergeven of de router is ingeschakeld, een voor de 2, 4 GHz-band, een andere voor de 5 GHz-band, een voor de status van uw internetverbinding en een voor elk van de de vier Ethernet-poorten, die aangeven of apparaten ermee zijn verbonden of niet.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van deze draadloze router, gaat u naar deze pagina: Specificaties ASUS RT-AC86U AC2900.

De ASUS RT-AC86U draadloze router instellen en gebruiken

ASUS RT-AC86U kan net als elke andere router worden ingesteld. Wanneer u de wizard voor snelle installatie in een webbrowser laadt, wordt u eerst gevraagd om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen, wat u zou moeten doen. Vervolgens detecteert de wizard het type van uw internetverbinding en vraagt ​​om de benodigde gegevens. Als dat is gebeurd, kunt u de naam en het wachtwoord instellen voor de twee draadloze banden die door de router worden uitgezonden.

Wanneer de initiële installatie is voltooid, wordt een samenvatting van uw instellingen weergegeven en kunt u de gebruikersinterface van het beheer laden. Zoals u hieronder kunt zien, ziet de interface van de ASUS RT-AC86U draadloze router er hetzelfde uit als op alle moderne ASUS-routers. Het is heel goed georganiseerd en het vinden van je weg zou zowel voor ervaren gebruikers als voor beginners gemakkelijk moeten zijn. Als u een netwerk met veel apparaten hebt, zult u het tabblad Status op de netwerkkaart waarderen, waarin het verbruik van de processor en het RAM wordt weergegeven, evenals de snelheid van elke Ethernet-poort.

Zoals altijd met ASUS-routers is de helpdocumentatie eenvoudig beschikbaar. Eén manier is om de muis over een instelling te bewegen en, wanneer het een vraagteken wordt, erop te klikken. Dit toont een tooltip met meer informatie over die instelling. Je krijgt ook links naar FAQ-documentatie in verschillende secties met instellingen.

De gebruikersinterface is beschikbaar in negentien talen, die u hieronder kunt zien.

Toen we klaar waren met het configureren van alles op de ASUS RT-AC86U-router, hebben we alle apparaten van ons netwerk aangesloten: desktopcomputers, laptops, tablets, smartphones, smart plugs, slimme lampen, consoles en een draadloze printer. We hadden geen problemen bij het verbinden van een van hen. Ook was het draadloze netwerk uitgezonden door ASUS RT-AC86U snel en stabiel in ons hele testappartement. Het enige nadeel dat we hebben gevonden, is het feit dat je deze router niet op muren kunt monteren. Het kan ook slechts in één positie worden geplaatst.

Over het algemeen zijn we tevreden met de werking, de snelheid, het gebruiksgemak en de configuratie van deze router. We hadden geen stabiliteitsproblemen en het draadloze netwerk was overal snel in ons testappartement.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze router en onze benchmarks, leest u de volgende pagina van deze recensie.