Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG Orion Gaming Headset - een goede koop voor elke gamer

Een paar weken geleden ontvingen we nog een gamingheadset die we van ASUS konden bekijken. De headset heet Orion en het is een van de apparaten die door ASUS zijn gemaakt onder hun eigen gamemerk ROG (Republic of Gamers) . De ROG-apparaten van ASUS zijn meestal gebouwd met hoogwaardige materialen en bieden uitstekende prestaties. Je kunt je voorstellen dat we heel benieuwd waren om te zien of dat ook zo is voor de ASUS ROG Orion Gaming Headset. Lees onze review voor meer informatie over deze gamingheadset en ontdek of het het waard is om te kopen:

Unboxing De ASUS ROG Orion Gaming Headset

De headset is verpakt in een kartonnen doos in een donkere, roodachtige kleur die erg op bloed lijkt. Aan de rechterkant is de doos gedeeltelijk transparant, zodat u kunt zien hoe de hoofdtelefoon eruit ziet voordat u deze uitpakt.

Aan de achterkant van de doos vindt u veel informatie over de kenmerken en specificaties van de headset.

In het pakket vindt u de ASUS ROG Orion Gaming Headset, samen met de gebruikershandleiding.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Orion Gaming Headset maakt gebruik van 50 mm neodymium magneet driver units en grote 100 mm over-ear kussens.

De headsetkabel is 2, 5 meter (8, 2 voet) lang en volledig gevlochten. De drivers hebben een impedantie van 32 Ohm en een frequentieresponsbereik van 20 Hz tot 20 kHz, terwijl de oorschelpen isoleren tegen geluiden van maximaal 30 dB. ASUS ROG Orion weegt 268 gram (9.45 ounces).

De microfoon is intrekbaar, bidirectioneel en heeft een frequentiebereik van 50 ~ 16000 Hz, met een gevoeligheidsniveau van -30dB.

Nadat we alle hardwarespecificaties van de ASUS ROG Orion Gaming Headset hadden gezien, waren we verrast dat deze hoofdtelefoon sterk lijkt op een andere ASUS-gamingheadset, de Echelon Forest Gaming Headset. Hoewel er een paar dingen zijn die verschillen, zoals de verfkleuren en de microfoonspecificaties, zijn deze twee headsets vrijwel hetzelfde.

Als u alle geadverteerde functies en specificaties van deze headset wilt controleren, raadpleegt u de officiële webpagina: ASUS ROG Orion-hoofdtelefoon - Specificaties.

De ASUS ROG Orion Gaming Headset gebruiken

Qua ontwerp is de ASUS ROG Orion Gaming Headset niet iets dat we noemen adembenemend. De headset heeft een klassieke uitstraling, met een zwarte matte afwerking en rode accenten op de luidsprekers en microfoon. Aan de buitenkant van de oorschelpen zijn de hoofdtelefoons ook voorzien van het merk en logo van ASUS Republic of Gamers .

De oorschelpen zijn zeer comfortabel, maar helaas draaien ze niet op een horizontale as. We beschouwen dit echter niet als een grote minpunt, omdat de over-oor kussens groot genoeg zijn om je oren volledig te bedekken. Ze isoleren ook een deel van het achtergrondgeluid om je heen.

We gebruikten deze headset voor meerdere uren gameplay en ze voelden altijd prettig en comfortabel aan. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het lichte gewicht van de headset. Zelfs als de koptelefoon behoorlijk groot is, wegen ze slechts 268 gram (9.45 ounce).

De ASUS ROG Orion Gaming Headset doet het uitstekend als het gaat om de audiokwaliteit in games. Als het echter gaat om het luisteren naar muziek of het bekijken van films, zijn de koptelefoons redelijk gemiddeld. Begrijp ons niet verkeerd, de headset is zelfs in dergelijke situaties meer dan behoorlijk, maar hij imponeert niet.

De koptelefoon doet zijn merk eer aan en doet het erg goed als het gaat om het leveren van luide of hoge geluiden, wat precies is wat je in de meeste games verwacht. De geluidsdetails blijven echter achter en dat is iets dat gemakkelijk opvalt bij het luisteren naar complexe muziekgenres, zoals rock- of symfonische muziektracks. De audio-resolutie is niet zo hoog.

De intrekbare microfoon is redelijk goed en doet zijn werk perfect. Niet alleen doet het het geweldig in games, maar het doet het ook erg goed als het gaat om andere, meer alledaagse taken, zoals chatten op Skype. Wat u ook doet, het microfoongeluid is zowel helder als luid genoeg zodat de anderen u zonder problemen kunnen horen en begrijpen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Een ander aspect dat het vermelden waard is, is dat de headset een volumeknop en een microfoon aan / uit-knop op zijn kabeldraad heeft, die eenvoudig op uw t-shirt of jas kan worden geknipt.

Mier dat is zo ongeveer alles! De ASUS ROG Orion Gaming Headset werkt direct uit de doos, dus er is geen software die u daarvoor moet installeren.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Orion Gaming Headset is een apparaat dat elke gamer zou moeten hebben. We vonden dat het precies biedt wat een gamer nodig heeft: geweldige in-game audio-ervaring, een eenvoudig en klassiek ontwerp en een plug-and-play-ervaring. Als u op zoek bent naar een goede set gaming-koptelefoons, kunt u niet verkeerd gaan met de ASUS ROG Orion Gaming Headset.