Tutorial

Wat is nieuw in Office 2013 en Office 365? Waar te koop?

Op 29 januari 2013 heeft Microsoft het nieuwe kantoor gelanceerd. In de pers werd dit Office 2013 of Office 365 of beide genoemd. Verwarring is het niet? Om onze lezers te helpen, hebben we besloten dat het het beste is om wat nuttige informatie over deze productlancering te delen. We zullen de verschillen delen tussen Office-edities, de meest interessante nieuwe functies, de prijs- en distributiemethoden die Microsoft gebruikt, waar het nieuwe kantoor te kopen en hoeveel u ervoor moet betalen.

Microsoft Office 2013 of Office 365? Wat is het verschil?

Met deze recente productlancering gaat u over twee producten horen: Microsoft Office 2013 en Office 365. Wat is het verschil? Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Microsoft Office 2013 is de eigenlijke Office-suite, die de standaard Office-toepassingen omvat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, etc. Andere tools en apps zijn niet inbegrepen. Wanneer u Microsoft Office 2013 koopt, vervalt uw licentie nooit en kan het in theorie, voor altijd gebruiken. Wanneer een nieuwe versie van Office beschikbaar wordt gemaakt, moet u deze afzonderlijk aanschaffen.

Office 365 is een service van Microsoft. Het bestond in het verleden, maar het was alleen gericht op zakelijke klanten. Nu is het de eerste keer dat Microsoft consumenten target.

Office 365 biedt de Microsoft Office 2013-suite als een service. U betaalt het op jaarbasis en u krijgt ook andere voordelen. Een daarvan is dat je altijd de nieuwste Office-versie hebt op de apparaten waarop je hem gebruikt. Met het verstrijken van de tijd wanneer Microsoft een nieuwe versie van Office lanceert, geeft Office 365 u daar automatisch toegang toe, zonder iets extra's te betalen. Wanneer u stopt met het betalen van het jaarlijkse abonnement, vervalt uw toegang evenals uw toegang tot Office-toepassingen en de aanvullende services die bij het abonnement zijn geleverd.

Belangrijkste functies in het nieuwe kantoor

Hier zijn enkele van de nieuwe functies in deze nieuwe versie van Office:

 • Integratie met de cloud : gebruikers kunnen eenvoudig documenten opslaan op SkyDrive of op SharePoint van het bedrijf alsof ze op hun lokale pc zijn. Ze kunnen documenten met gemak delen, met anderen samenwerken via deze services en al hun werk automatisch laten synchroniseren.
 • Ondersteuning voor aanraakapparaten - hoewel niet ideaal, is het nieuwe kantoor de eerste die een aantal stappen zet op de aanraakafdeling. Je kunt het gebruiken op tablets met Windows 8 of Windows RT. Dit is ook het eerste Office dat op ARM-systemen werkt.
 • Ondersteuning voor Office-apps - apps kunnen door derden worden ontwikkeld en worden gebruikt om de gegevens in uw documenten beter te visualiseren of te manipuleren.
 • Vernieuwde startscherm voor alle Office-applicaties - geeft gebruikers toegang tot vooraf gemaakte sjablonen, heropen documenten en toegangsinstellingen sneller dan voorheen.
 • Het nieuwe Office maakt het eenvoudig om foto's en media toe te voegen vanuit vrijwel elke bron, of het nu uw computer, uw SkyDrive of online services zoals Flickr of YouTube is.
 • Er zijn grote updates voor Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote. Minder updates zijn gemaakt voor Access en Publisher. Hier zijn er een aantal:
  • De mogelijkheid om terug te keren naar de laatst bekeken of bewerkte locatie in Word en PowerPoint.
  • Word kan nu PDF-documenten openen en bewerken. Het bevat ook een nieuwe leesmodus, ontworpen om zich te concentreren op het lezen van documenten zonder onnodige afleidingen. Word kan video's insluiten en rechtstreeks vanuit uw documenten afspelen. Wanneer u met anderen samenwerkt, kunt u gesprekken voeren met opmerkingen en antwoorden. U kunt ook opmerkingen markeren als voltooid, waarmee wordt aangegeven dat een gesprek is geadresseerd.
  • Excel introduceert Flash Fill - een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat patronen in uw gegevens herkent en de resterende gegevens automatisch aanvult, zonder formules of macro's te gebruiken. Het maakt het ook eenvoudiger dan ooit om draaitabellen te maken, gegevens te visualiseren met de Quick Analysis Lens- of de Recommended Charts-functies. Het bevat ook nieuwe limietmodellen waarmee het nog meer gegevens dan voorheen kan verwerken.
  • PowerPoint introduceert ingebouwde ondersteuning voor de beeldverhouding van 16: 9 breedbeeld. Daarnaast heeft het een groot aantal nieuwe tools, waaronder een nieuwe presentatiemodus met handige functies voor zoomen, informatie bekijken over je volgende dia, presentatie-elementen benadrukken, enz. Ook voegt het veel uitlijngidsen en themavariaties toe die in vorige niet bestonden versies. U kunt nu vormen samenvoegen en presentaties co-auteuren met behulp van de gratis PowerPoint Web App.
  • Outlook krijgt eindelijk een lint-gebaseerde interface en introduceert het concept van snelle inline antwoorden op berichten. Het heeft ook een nieuwe navigatiebalk die de manier verbetert waarop je door je inbox, contacten, agenda, taken enz. Bladert. Met behulp van sociale connectoren kan het gegevens van grote sociale netwerken (Facebook, LinkedIn, Twitter) integreren met je Outlook contacten. Met de Peek-functie kunt u snel e-mails, uw planning of details over een specifieke persoon bekijken, zonder schermen te verplaatsen of de context te verliezen.
  • OneNote is de eerste Office-toepassing die een app met volledige touch voor Windows 8 krijgt. Deze app is gratis beschikbaar in de Windows Store. De nieuwe versie heeft verbeterde tekengereedschappen en integreert met Outlook, zodat u vergadernotities kunt nemen, opslaan en delen. Daarbovenop kunt u audionotities maken en deze vervolgens doorzoeken, net als met geschreven notities.

De functies die beschikbaar zijn in elke editie van Office 2013 en Office 365

Er zijn veel edities van Office 2013 en Office 365. Laten we beginnen met Office 365, omdat het zowel een nieuw product- als servicemodel is:

 • Office 365 Home Premium - kan op 5 pc's en apparaten per huishouden worden geïnstalleerd (meerdere gebruikers kunnen het gebruiken). Het bevat de toepassingen die u zou vinden in Microsoft Office 2013 Professional: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Bovendien biedt het toegang tot Office on Demand vanaf elke computer, 20 GB extra SkyDrive-opslag, 60 minuten Skype wereldminuten per maand en eeuwigdurende upgrades naar de nieuwste Office-versie, voor de hele levensduur van het abonnement.
 • Office 365 University - identiek aan de Office 365 Home Premium behalve de prijs (u betaalt een lagere prijs die u vier jaar toegang geeft tot de service) en het feit dat deze alleen werkt op 2 pc's of Macs.
 • Office 365 Small Business Premium - kan op 5 pc's en apparaten per gebruiker worden geïnstalleerd. Het omvat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, Lync en InfoPath. Bovendien biedt het toegang tot Office on Demand vanaf elke computer, gedeelde agenda's, 25 GB voor een Exchange Online-inbox, 10 GB plus 500 MB per gebruiker in SharePoint online, public-facing en intranet-websitemogelijkheden met aangepaste domeinen en eeuwigdurende upgrades naar de nieuwste Office-versie, voor de levensduur van het abonnement.

Deze producten en functies zijn actief gedurende de levensduur van uw abonnement. Als u nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt wanneer het abonnement verloopt, leest u dit artikel: Microsoft Office 365 Home Premium: wat gebeurt er wanneer abonnementen verlopen?

Laten we nu naar de Office 2013-edities kijken:

 • Office Home & Student 2013 - bevat Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Het kan alleen op één pc worden geïnstalleerd en de licentie verloopt nooit.
 • Office Home & Business 2013 - omvat Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Het kan alleen op één pc worden geïnstalleerd en de licentie verloopt nooit.
 • Office Professional 2013 - omvat Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher. Het kan alleen op één pc worden geïnstalleerd en de licentie verloopt nooit.

Op dit moment draaien alle nieuwe edities van Office op Windows 7, Windows 8, Windows RT en Windows Phone. Office 365-abonnementen geven u ook toegang tot Office voor Mac 2011. De 2013-editie voor Mac wordt bij uw abonnement gevoegd wanneer deze beschikbaar komt.

Aanstaande functie : Wat we nog niet hebben, is ondersteuning voor iOS en Android. Volgens dit artikel van The Verge komt dat binnenkort. Daarom moeten Office 365-klanten standaard toegang hebben tot deze versies zonder extra's te betalen. Lees hier voor meer details: Exclusief: Microsoft Office voor iPhone, iPad en Android onthuld.

Wat anderen te zeggen hadden over het nieuwe kantoor

Ik heb veel recensies doorgenomen en ben uiteindelijk teleurgesteld geraakt. Er zijn veel overbodige recensies, waaronder enkele gepubliceerd door grote namen zoals Gizmodo of CNET.

Ik vond er echter een paar die de moeite van het lezen waard zijn:

 • De meest uitgebreide recensie die ik heb gevonden, werd gepubliceerd door PC Mag. Ze zeggen: "Ik ben diep onder de indruk van de intelligentie en zorg die is besteed aan Office 2013 en de implementatie van Office 365. Het ziet er geweldig uit als je het gaat gebruiken en veel van de verbeteringen zijn zo subtiel en onopvallend dat je misschien niet merk op dat ze er zijn totdat je je realiseert dat veel dingen die je irriteerden - zoals die tekstcursor die aan en uit flitste terwijl je typte - stil zijn verdwenen. "
  Van alle recensies die ik heb gelezen, doet deze het beste werk door zowel positieven als negatieven in het nieuwe kantoor te benadrukken. U kunt het hier lezen: Microsoft Office 365 Home Premium.
 • Ars Technica is wat terughoudender in hun beoordeling: "Net als Windows 8, kan het in deze cloud-tethered versie van Office moeilijk zijn om thuisgebruikers ervan te overtuigen dat het tijd is om te upgraden. Er zijn veel nuttige nieuwe functies in enkele van de meest gebruikte toepassingen van Office, en de nieuwe add-in-apps bieden een handige manier om externe inhoud in documenten en presentaties op te nemen.De echte vraag is of klanten, met name consumenten, zullen kopen in het service-formaat. "
  U kunt het volledige artikel hier lezen: Review: Microsoft Office 365 Home Premium Edition hoopt u van dienst te kunnen zijn.
 • Paul Thurrott is de enige die het Office voor de Mac heeft getest. Hij deelde zijn conclusies hier: Office 365 Home Premium: de Mac-ervaring. Hij publiceerde ook een review van de hele Office-suite hier: Office 365 Home Premium Review. In deze review concludeert hij: "Folks, Office 365 Home Premium is zo goed als geen goed idee voor een gezin met meerdere pc's."
 • Er is ook een nogal zwakke beoordeling van CNET, voornamelijk gebaseerd op de preview-editie van Office en niet de definitieve versie: Microsoft Office 2013 review: ontworpen voor tablets, maar geweldig voor iedereen. Toch zeggen ze dat: "Office 365 Home Premium probeert alle basissen voor persoonlijke productiviteit te dekken en in mijn tests deed het een bewonderenswaardige taak. Met de focus op het beschikbaar maken van de suite op Windows 8-tablets, maakte het bedrijf veel acties gemakkelijker uit de suite uit noodzaak, en dus is het gemakkelijker te gebruiken in het algemeen, ongeacht het type apparaat waaraan u werkt. "

Veel andere recensenten waren oppervlakkig in hun verslaggeving en de meest voorkomende klacht die ze hebben gaat over de prijsstelling van het nieuwe kantoor.

Waar kunt u Office 2013 en Office 365 kopen?

Er zijn veel plaatsen waar u het nieuwe kantoor kunt kopen. Allereerst kunt u het vinden in Microsoft Stores of online op de Office-website.

U zult merken dat Microsoft Office 365 Premium in zijn winkels zwaar promoot. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Microsoft Office 2013-handelsedities tegen een betere prijs, zoekt u dan naar promoties bij uw favoriete verkoper (s). Hoogstwaarschijnlijk krijgt u een betere prijs dan wanneer u rechtstreeks bij Microsoft koopt.

U kunt Office ook online tegen een redelijke prijs online op Amazon vinden. Hier zijn enkele links en prijzen om u te helpen:

 • Aankoopkantoor van Amazon US:
  • Office 365 University 4-jarig abonnement (Student Validation Required) - $ 79, 99
  • Office 365 Home Premium 1yr Abonnement Key Card - $ 99, 99
  • Office Home en Student 2013 (1PC / 1User) - $ 139, 99
  • Office 365 Small Business Premium 1yr-abonnement [Downloaden] - $ 149, 99
  • Office Home & Business 2013 Key Card 1PC / 1Gebruiker - $ 219, 99
  • Office Professional 2013 Key Card 1PC / 1User - $ 399, 99
 • Aankoopkantoor van Amazon UK:
  • Office 365, Home Premium, License Card, 5 gebruikers, 1 jaar abonnement (pc / Mac) - £ 69, 99
  • Office Home en Student 2013, License Card, 1 gebruiker (pc) - £ 97, 00
  • Office voor Thuisgebruik en Zakelijk 2013, License Card, 1 gebruiker (pc) - £ 189, 99
  • Office Professional, 2013, License Card, 1 gebruiker (pc) - £ 339, 99

Waar de nieuwe Office downloaden

Een andere belangrijke verandering in het nieuwe kantoor is dat Microsoft het niet aanbiedt op welke soort schijf dan ook. De verpakking voor alle edities bevat een productsleutelkaart en een snelhandboek, waarin wordt getoond hoe u uw exemplaar van Office kunt downloaden, installeren en registreren.
Gooi die niet weg. U moet ze veilig bewaren, zodat u Office opnieuw kunt installeren wanneer u het nodig hebt. Als u Office 2013 wilt downloaden, gaat u naar de website van Office, meldt u zich aan met uw Microsoft-account en volgt u de instructies in de handleiding.