Beoordeling

Herziening van TP-LINK RE450 AC1750 Wi-Fi bereikvergroter

De TP-LINK RE450 AC1750 range extender is de top-van-de-lijn range extender van TP-LINK. Het is een apparaat dat geweldig lijkt: het is groot, met een ongewone look, veelbelovende specificaties en een vrij hoog prijskaartje. We hebben het ongeveer een week getest, waarbij we de gebruikerservaring van deze range extender en de prestaties van het draadloze netwerk analyseerden. Lees deze review om te zien of deze range extender een goede keuze is wanneer u de dekking van uw draadloze netwerk wilt uitbreiden:

Unboxing van de TP-LINK RE450 AC1750 Wi-Fi Range Extender

De verpakking van de TP-LINK RE450 AC1750 is een apparaat met een meer premium prijs waardig. Aan de voorzijde ziet u een afbeelding van dit apparaat, de modelnaam en de theoretische maximale bandbreedte.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

In het pakket vindt u de range extender, een RJ-45 Ethernet-kabel, de beknopte installatiehandleiding, de garantie en andere folders.

De verpakking die wordt gebruikt voor de TP-LINK RE450 AC1750 range extender ziet er goed uit en de unboxing-ervaring is snel en pijnloos.

Hardwarespecificaties

Helaas is er geen informatie over de processor en de chipset die wordt gebruikt door de TP-LINK RE450 range extender. Wat we weten is dat deze dual-band range extender ondersteuning biedt voor de volgende netwerkstandaarden: IEEE802.11ac, 802.11n, 802.11g en 802.11b. De maximale theoretische bandbreedte is 450 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk en 1300 Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk, wat leidt tot een totaal van 1750 Mbps.

De TP-LINK RE450 range extender is vrij groot en zwaar: hij heeft een afmeting van 6, 4 x 3, 0 x 2, 6 inch of 163 x 76, 4 x 66, 5 mm en een gewicht van 16, 63 ounce of 463 gram.

Alle 3 externe antennes zijn instelbaar. Op de voorkant van het apparaat vindt u verschillende LED's die de status van de werking aangeven. Aan de rechterkant heb je een Reset-knop, een knop voor het aan- / uitzetten van de LED's aan de voorkant van het apparaat en de aan / uit-knop. Aan de linkerkant vindt u de Ethernet-poort voor het aansluiten van andere apparaten op de range extender.

U kunt alle officiële specificaties van deze range extender vinden, hier: Specificaties TP-LINK RE450 AC1750.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK RE450 AC1750 Wi-Fi bereikvergroter

Het instellen van de TP-LINK RE450 AC1750 range extender is heel eenvoudig. U kunt de WPS-knop op de range extender en op de draadloze router gebruiken om de twee apparaten in slechts enkele seconden met elkaar te verbinden. U kunt ook de netwerkkabel gebruiken die is meegeleverd in de verpakking om de bereikvergroter aan te sluiten op een computer in uw netwerk.

Start vervolgens uw favoriete webbrowser en ga naar http://tplinkrepeater.net of het IP-adres van de bereikvergroter (als u deze via WPS hebt aangesloten op het netwerk). Gebruik "admin / admin" voor de gebruikersnaam en het wachtwoord en begin met het configureren van de bereikvergroter. De gebruikersinterface is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en ziet er goed uit.

Om in te stellen hoe de bereikvergroter zijn twee draadloze netwerken uitzendt, moet u eerst de regio instellen waarin u zich bevindt. U zult merken dat de gebruikersinterface niet veel biedt qua configuratie-opties. Je krijgt alleen de basis die nodig is om de klus te klaren en dat is het dan. Ook biedt het geen meertalige ondersteuning. De gebruikersinterface is alleen in het Engels beschikbaar, zoals u kunt zien in onze schermafbeeldingen.

Een aspect dat we erg op prijs stellen, is het feit dat de helpdocumentatie goed is gemaakt en gemakkelijk toegankelijk is. In alle lijst met instellingen ziet u een vraagteken in de rechterbovenhoek. Als u erop klikt, wordt een verklaring weergegeven voor alle instellingen die momenteel op het scherm worden weergegeven. Beginners en informele gebruikers zullen deze functie waarderen.

Nadat u de manier hebt opgezet waarop TP-LINK RE450 werkt, raden wij u aan om het volgende te doen:

  • Wijzig de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee verbinding wordt gemaakt om de bereikvergroter te beheren, om de beveiliging van uw netwerk te vergroten.
  • Werk de firmware bij naar de nieuwste versie, om te profiteren van bugfixes en prestatieverbeteringen. In onze tests hebben we deze bijgewerkt naar versie 1.0.0 Build 20151203, die enkele nuttige oplossingen introduceerde in vergelijking met de oorspronkelijke firmwareversie die op deze bereikvergroter was gebundeld.

Zodra de installatie is voltooid, moet u de bereikvergroter verplaatsen naar de ruimte waar u hem wilt plaatsen, zodat u de dekking van uw draadloze netwerk kunt uitbreiden. De grote cirkel aan de voorkant van de range extender geeft aan of deze een goede verbinding met de router heeft of dat deze te ver weg is. Wanneer de cirkel blauw gekleurd is, is de verbinding goed, wanneer deze rood wordt, kunt u overwegen om de bereikvergroter dichter bij de router te plaatsen.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, is de TP-LINK RE450-range extender groot en omvangrijk. Het heeft nogal wat ruimte nodig en dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn. Een aspect dat we op prijs stelden, is het feit dat het een knop heeft voor het uitschakelen van de LED's. Na de eerste installatie kunnen ze meer hinderlijk zijn dan een nuttige functie.

Nadat we klaar waren met het opzetten van de TP-LINK RE450-range extender en het upgraden van de firmware, zijn we begonnen met het aansluiten van verschillende apparaten: smartphones, laptops, consoles en draadloze printers. We hadden geen connectiviteits- of stabiliteitsproblemen met onze netwerkverbindingen. Een laatste ding dat we willen vermelden is het feit dat TP-LINK reclame maakt voor de aanwezigheid van een Gigabit Ethernet-poort die fungeert als een draadloze adapter om een ​​bedraad apparaat met gigabit-snelheid aan te sluiten op uw netwerk. Hoewel deze poort op gigabit-snelheid werkt, betekent dit niet dat u een 1 Gbps-netwerkverbinding krijgt. Vergeet niet dat de TP-LINK RE450 range extender draadloos toegang heeft gekregen tot het netwerk en dat de draadloze netwerkverbinding verre van 1 Gbps qua snelheid biedt. Daarom kunt u verbinding maken via de Ethernet-poort, maar de maximale snelheid is de snelheid waarmee uw bereikvergroter verbinding maakt met de draadloze router.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK RE450 is snel en pijnloos. Er zijn een paar stappen om door te gaan, maar ze zijn niet erg ingewikkeld, zelfs niet voor beginners. De beheerinterface ziet er geweldig uit en hij is gemakkelijk te gebruiken, maar hij is ook licht in termen van configuratie-opties. Meer geavanceerde gebruikers zullen meer besturingsopties willen.

Ga naar de volgende pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de prestaties die deze bereikvergroter biedt.