Beoordeling

Herziening van de TP-Link Archer C1200: de nieuwe koning van betaalbare routers?

Op de markt van betaalbare draadloze routers zijn de afgelopen tijd veel apparaten gelanceerd. Hoewel ze niet de snelste en ook niet de meest complexe zijn, bieden ze de basisbehoeften die mensen nodig hebben, tegen onverslaanbare prijzen. Een van de nieuwste routers in deze niche is TP-Link Archer C1200. Deze WiFi-router heeft een lage prijs die iedereen zich kan veroorloven en biedt moderne hardware en ondersteuning voor de nieuwste reguliere draadloze technologieën. Is het een geschikte keuze om je huis te netwerken? Lees deze recensie en ontdek:

Waar is de TP-Link Archer C1200 goed in?

TP-Link Archer C1200 is een instapmodel draadloze router die een zeer geschikte keuze is voor kleine en middelgrote appartementen en gebruikers die niet veel geavanceerde functies willen.

Het biedt moderne draadloze netwerken, met goede snelheid en kwaliteit, en een zeer betaalbare prijs.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn verschillende geweldige dingen over de TP-Link Archer C1200:

  • Zeer betaalbare prijs
  • Het bevat alle basisbehoeften die mensen nodig hebben, inclusief een app voor smartphones
  • Moderne hardware die WiFi van goede kwaliteit biedt
  • De snelheid die u krijgt op het 5 GHz draadloze netwerk is een van de beste voor een router in zijn prijsklasse
  • Het kan op muren worden gemonteerd

Er zijn ook een paar nadelen:

  • De smartphone-app kan alleen worden gebruikt wanneer u bent verbonden met de WiFi die door de router wordt uitgezonden
  • Deze router is een vingerafdruk en een stofmagneet
Product Nominaal 5/5

Vonnis

TP-Link Archer C1200 is de opvolger van de TP-Link Archer C7 en verslaat zijn voorganger in alle opzichten. Het is een moderne router op instapniveau, met up-to-date hardware en WiFi-technologie. De prijs is zeer betaalbaar en biedt alle basisbehoeften die mensen nodig hebben om hun appartementen te netwerken. Zolang u geen groot huis of appartement en veel apparaten heeft, is de TP-Link Archer C1200 een van de best betaalbare routers die u kunt kopen.

Unboxing van de TP-Link Archer C1200

TP-Link Archer C1200 wordt geleverd in een grote kartonnen doos met kalmerende witte en groene kleuren. Bovenaan ziet u een afbeelding van deze AC1200 draadloze router, evenals de belangrijkste kenmerken.

Op de achterkant van de doos geeft TP-LINK gedetailleerde informatie weer over de belangrijkste functies van de TP-Link Archer C1200 en een vergelijking met andere routers in de portfolio van het bedrijf. We kunnen zien dat deze router de opvolger is van de oude TP-Link Archer C7. Het deelt ook zijn uiterlijk met dit oudere model, zoals je zelf kunt zien wanneer je het uitpakt.

In de doos vindt u de volgende items: de router, de voedingsadapter, een netwerkkabel, de snelle installatiehandleidingen, technische ondersteuningsinformatie, de garantie en een folder over de Neffos-line-up van TP-LINK van smartphones. Als u nieuwsgierig bent naar hun smartphones, lees dan deze recensie: TP-Link Neffos X1.

De unboxing-ervaring van TP-Link Archer C1200 is snel en pijnloos. In de verpakking van deze draadloze router vindt u alle gebruikelijke accessoires en geen extra's.

Hardwarespecificaties en ontwerp

TP-Link Archer C1200 wordt geleverd met een Broadcom BCM47189-processor, draaiend op 900 MHz, 128 MB RAM en 16 MB opslagruimte voor de firmware. Het biedt ondersteuning voor 2x2 MU-MIMO, wat ideaal is voor een betaalbare router. Het is een dual-band draadloze router met een totale maximale bandbreedte van 867 Mbps op de 5 GHz-band en 300 Mbps op de 2, 4 GHz-band, wat leidt tot een totale maximale bandbreedte van 1167 Mbps. Het biedt ondersteuning voor de volgende netwerkstandaarden: IEEE 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac.

Op de achterkant van de router vindt u de volgende elementen: de stroomaansluiting, de aan / uit-knop, een reset-aansluiting, een USB 2.0-poort, de internetpoort, vier Ethernet-poorten die werken met 1 Gbps en de WPS-knop. Er zijn ook drie externe antennes die niet kunnen worden losgekoppeld van de body van de router.

Aan de onderkant van de router vindt u enkele sleuven voor montage op muren, wat erg handig is.

Wat de afmetingen betreft, is de TP-Link Archer C1200 niet erg groot: hij is 9, 6 inch of 243 mm breed, 6, 4 inch of 160, 6 mm diep en 1, 3 inch of 32, 5 mm hoog. Ook weegt het 1045 gram of 2, 3 pond.

Als u de officiële specificaties van deze WiFi-router wilt leren kennen, gaat u naar deze pagina: Specificaties TP-Link Archer C1200.

Instellen en gebruiken van de TP-Link Archer C1200

Het instellen van de TP-Link Archer C1200 is geen moeilijke taak. Als u de snelstartgids volgt, bent u binnen enkele minuten klaar. De wizard voor snelle installatie begint met het aanbevelen om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen. We raden u ten zeerste aan om geen admin / admin te gebruiken en ook de naam van de beheerder te wijzigen, niet alleen het wachtwoord.

De wizard voor snelle setup vraagt ​​eerst naar de tijdzone waarin u zich bevindt. Vervolgens wordt het type internetverbinding gedetecteerd en wordt om de benodigde verbindingsdetails gevraagd. Voor de volgende stap wordt u gevraagd om basis WiFi-instellingen zoals de netwerknaam en het wachtwoord in te stellen en vervolgens een samenvatting van uw initiële instellingen te bekijken en uw verbinding met internet te testen.

Als je klaar bent, krijg je de beheerdersinterface te zien. Het gebruikt kalmerende kleuren zoals blauw, wit en groen en het is logisch ingedeeld, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. De firmware geeft eerst de basisinstellingen weer, en dit is waar de meeste gebruikers mee te maken hebben. Als u echter echte personalisatie wilt, moet u naar het tabblad Geavanceerd gaan .

Hier vindt u alle instellingen die beschikbaar zijn voor TP-Link Archer C1200. Ook is de interface veel drukker met details. Goed geïnformeerde gebruikers hebben geen problemen om hun weg en instellingen te vinden zoals ze willen.

Beginners en minder ervaren gebruikers hebben echter toegang tot de helpdocumentatie. Gelukkig is het gemakkelijk beschikbaar, met een klik op het vraagteken dat te vinden is in de rechterbovenhoek van elke pagina met instellingen. Klik erop en u ziet een gedetailleerde beschrijving van alle instellingen die u op de pagina vindt.

De gebruikersinterface is beschikbaar in een aantal talen, die u hieronder kunt zien. Het is niet zo geweldig als op de routers van andere merken, maar het is beter dan alles alleen in het Engels beschikbaar te hebben.

Voor het beheer van uw router heeft u ook toegang tot de TP-Link Tether- app voor Android en iOS. We hebben alleen de Android-versie getest. Met deze app kun je de basisinstellingen wijzigen, zoals je hieronder ziet. U kunt dit ook alleen doen als uw smartphone is verbonden met WiFi die wordt uitgezonden door TP-Link Archer C1200.

Ook kun je hiermee snel de status van de werking van je router controleren: hoeveel apparaten zijn verbonden, bekijk de WiFi-wachtwoorden enzovoort.

We wensten dat de TP-Link Tether- app ook bruikbaar was als je niet thuis bent. Deze functie lijkt echter alleen te worden gereserveerd voor premium-routers uit de portfolio van TP-Link.

Nadat we alles hadden geconfigureerd, verbonden we al onze apparaten met het netwerk: desktopcomputers, tablets, laptops, smart plugs, slimme lampen, draadloze printers, consoles en smartphones. We hadden geen problemen om ze te verbinden en we genoten van stabiele verbindingen in de meeste kamers. Op twee plaatsen in ons testappartement, waar ook andere betaalbare routers het moeilijk hebben, ondervonden we enkele willekeurige verbroken verbindingen of perioden met langzame wifi, meestal op de 2, 4 GHz-band.

Een ander klein probleem dat we hebben geïdentificeerd, is dat TP-Link Archer C1200 een magneet is voor stof en vingerafdrukken. Als je het er goed uit wilt laten zien, moet je het mogelijk vaker schoonmaken dan andere routers.

Als u de real-world prestaties wilt zien die TP-Link Archer C1200 biedt en vergelijkingen met andere AC1200-routers, gaat u naar de volgende pagina van deze recensie.