Beoordeling

Herziening van de TP-Link RE350 AC1200 range extender: verrassend goed!

TP-Link RE350 AC1200 is een netwerkapparaat dat werkt als een range extender of toegangspunt, afhankelijk van uw opstelling. Het heeft een redelijke prijs, moderne specificaties en ziet er goed uit. Als u nieuwsgierig bent en u de dekking van uw draadloze netwerk wilt uitbreiden, lees dan deze recensie en ontdek wat TP-Link RE350 AC1200 te bieden heeft:

Waar is de TP-Link RE350 AC1200 range extender goed in?

De TP-Link RE350 range extender is geschikt voor:

 • Uitbreiding van snelle 5 GHz draadloze netwerken op een groter gebied
 • Mobiel beheer op afstand (alleen wanneer uw smartphone is verbonden met hetzelfde netwerk)
 • Uw wifi-dekking uitbreiden zonder veel geld uit te geven

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Dit zijn de sterke punten van de TP-Link RE350 range extender:

 • Het biedt zeer snelle WiFi op de 5 GHz draadloze band
 • De Ethernet-poort is erg snel als u de 5 GHz-band als bron gebruikt
 • Het heeft een mobiele app voor iOS en Android die u kunt gebruiken om deze bereikvergroter te beheren
 • Eenvoudig te gebruiken interface voor het beheer van dit apparaat
 • Goed gedaan Help- documentatie die gemakkelijk toegankelijk is
 • Geweldige meertalige ondersteuning
 • Hoewel het niet het goedkoopste apparaat in zijn soort is, is zijn prijs redelijk

De nadelen die we hebben geïdentificeerd zijn de volgende:

 • U moet de firmware upgraden als u een geweldige gebruikerservaring wilt. De eerste versie heeft enkele vervelende bugs
 • Zijn prestaties op de 2, 4 GHz draadloze frequentie liggen lager dan wat je krijgt van concurrerende range-extenders
 • Extern beheer kan alleen vanaf uw smartphone worden uitgevoerd wanneer de smartphone is verbonden met hetzelfde netwerk als de bereikvergroter
Product Nominaal 4/5

Vonnis

TP-Link RE350 is een goed gemaakte range extender die ook als accesspoint kan worden gebruikt. Het verraste ons met veel positieve dingen die we niet hadden verwacht: het heeft uitstekende prestaties op de 5 GHz-frequentie, de Ethernet-poort is erg snel voor een range extender, het heeft een mobiele app voor eenvoudig beheer op afstand, geweldige meertalige ondersteuning en een put maakte Help- documentatie. De grootste verrassing is dat het in bijna alle opzichten beter presteerde dan zijn duurdere broer TP-Link RE450. Hoewel het niet perfect is en het heeft enkele zwakke punten (bijv. De snelheid die u krijgt op de 2, 4 GHz frequentie), is de TP-Link RE350 absoluut een van de beste range extenders op de markt.

Unboxing van de TP-Link RE350 AC1200 range extender

De doos waarin de TP-Link RE350 range extender is verpakt, is vrij groot en wit. Hierop ziet u een afbeelding van de apparaten, evenals de totale maximale theoretische bandbreedte van 1200 Mbps.

Aan de zijkanten heb je een gedetailleerde beschrijving van de functies van dit product, evenals een visueel advies over hoe je het bij je thuis kunt plaatsen, voor maximale impact.

Wanneer u de doos opent, ziet u de korte installatiegids en verschillende folders. Onder hen zie je de range extender.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de TP-Link RE350 AC1200 range extender, een korte Ethernet-kabel, de beknopte installatiehandleiding, technische ondersteuningsinformatie, de garantie en documentatie over productlicenties enzovoort.

De unboxing-ervaring is snel en pijnloos. In de doos vindt u alles wat u nodig hebt om de TP-Link RE350 AC1200 range extender in te stellen en binnen een paar minuten te laten werken.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, ziet de rangeerverlenger van de TP-Link RE350 AC1200 er goed uit en is hij behoorlijk groot. Het heeft een afmeting van 4, 86 ​​x 2, 95 x 1, 69 inch of 126 x 75 x 43 mm in breedte x diepte x hoogte. Als gevolg hiervan neemt het veel ruimte in beslag in het stopcontact waar u het plaatst. Het is ook relatief zwaar, bij 25.2 ounce of 714 gram.

Zoals u kunt zien, heeft het ook twee externe antennes die worden gebruikt om het draadloze signaal uit te zenden, op twee frequenties: 2, 4 GHz en 5 GHz. De totale maximale bandbreedte is als volgt verdeeld: maximaal 867 Mbps op de 5 GHz en maximaal 300 Mpbs op de 2, 4 GHz-band.

Deze bereikvergroter kan werken met de volgende normen voor draadloze netwerken: 802.11 ac / n / g / b. Het kan worden gebruikt als een ranger extender of als een toegangspunt.

Aan de bovenkant, onder de twee antennes, vindt u een 1 Gbps Ethernet-poort die kan worden gebruikt om een ​​apparaat op het netwerk aan te sluiten of om de TP-Link RE350 met een Ethernet-bron te voeden, indien ingesteld om te werken als een toegangspunt .

Aan de voorkant zie je een grote cirkel. Het werkt als een WPS-knop, wanneer erop wordt gedrukt, voor het maken van snelle verbindingen met de router. Je hebt ook drie LED's: een Power genaamd, die aangeeft of de bereikvergroter is ingeschakeld en een voor elke draadloze frequentie, met vermelding van hun status.

Aan de rechterkant van de bereikvergroter, heb je een knop om hem in en uit te schakelen, een voor het in- of uitschakelen van de LED's aan de voorkant en een resetknop .

Het vinden van gedetailleerde hardware-informatie over TP-Link RE350 is nogal moeilijk. We hebben echter vastgesteld dat het een dual-coreprocessor gebruikt, MediaTek MT7621A, met 880 MHZ, het heeft 8 MB opslagruimte voor de firmware en 64 MB RAM.

Als u de officiële specificaties van dit product wilt weten, gaat u naar deze pagina: Specificaties TP-Link RE350 AC1200.

Instellen en gebruiken van de TP-Link RE350 AC1200 range extender

Nadat u de uitbreidingsmodule van de TP-Link RE350 uit het vak hebt verwijderd, moet u de snelle installatiegids lezen voor meer informatie over het instellen ervan. Volg de instructies om de wizard Snelle installatie te starten. Bij de allereerste stap moet je admin / admin invoeren voor de gebruikersnaam en het wachtwoord en vervolgens vraagt ​​TP-Link je een nieuwe gebruiker en wachtwoord aan te maken. We raden u aan een andere gebruikersnaam in te stellen dan de beheerder en een veilig, sterk wachtwoord dat niet gemakkelijk te raden is.

Vervolgens moet de TP-Link RE350 scannen naar draadloze netwerken in uw gebied, zodat u degene selecteert die u wilt uitbreiden. Helaas heeft de initiële firmware een aantal bugs bij deze stap en is het niet mogelijk om de netwerken in jouw omgeving te detecteren vanaf de eerste poging. U moet het meerdere keren opnieuw proberen en ook de positie van de bereikvergroter wijzigen, totdat deze uw draadloze netwerk (en) vindt. Gelukkig is deze bug gerepareerd door TP-Link in nieuwe firmware-revisies en, nadat je de firmware hebt bijgewerkt, manifesteert deze zich niet meer.

Nadat u het netwerk (de netwerken) hebt geselecteerd dat u wilt uitbreiden en de benodigde verbindingsdetails verstrekt, kunt u de naam voor het uitgebreide netwerk (en) instellen.

Aan het einde van de snelle installatiewizard krijgt u een samenvatting van uw instellingen te zien en kunt u de gebruikersinterface van het beheer openen.

De gebruikersinterface is vergelijkbaar met die van andere TP-Link-apparaten. Het ziet er goed uit en het is erg goed georganiseerd. Omdat dit een range extender is en geen draadloze router, zijn er veel minder instellingen om te configureren.

De meertalige ondersteuning is uitstekend. TP-Link biedt de gebruikersinterface in twintig talen, een praktijk die het bedrijf ook zou moeten toepassen op hun draadloze routers.

De gebruikersdocumentatie is ook gemakkelijk beschikbaar. In de rechterbovenhoek van elke pagina met instellingen ziet u een vraagteken. Klik of tik erop en je ziet definities en uitleg voor elke instelling op die pagina. Beginners zullen veel van deze aanpak genieten.

We hebben ook de TP-Link RE350 als een toegangspunt gebruikt. Om het goed te laten werken, moet u de functioneringsmodus wijzigen vanuit de gebruikersinterface van het beheer en de stappen volgen die worden aanbevolen door de installatiewizard. Nadat u klaar bent, doet de TP-Link RE350 uitstekend werk en biedt uitstekende draadloze dekking, vooral op de 5GHz-frequentie.

We hebben verschillende draadloze apparaten aangesloten op de TP-Link RE350, zowel bij gebruik als een range extender en access point. We hadden geen problemen bij het maken van verbindingen en we genoten van goede snelheden op de 5 GHz-band. Op de 2, 4 GHz-band was de snelheid lager dan verwacht maar meer details hierover in de volgende secties van deze review.

Op de apparaten die verbonden waren met de TP-Link RE350, deden we bestandsdeling, mediastreaming, surfen op het web, downloaden van bestanden van internet en draadloos printen. Alle netwerkactiviteiten werkten goed, zonder bugs en problemen.

Over het algemeen is de gebruikerservaring van TP-Link RE350 positief, vooral op de 5 GHz draadloze frequentie. We raden u echter ten zeerste aan eerst de firmware naar de nieuwste versie bij te werken. Het lost een aantal vervelende bugs op die de kwaliteit van je ervaring verlagen, als je niet upgradet.

Als u meer wilt weten over de real-life prestaties van deze range extender en over de resultaten die zijn verkregen tijdens onze tests, gaat u naar de tweede pagina van deze recensie.