Tutorial

Internet Explorer 9 - Hoe u de laad- en navigatiesnelheid kunt verbeteren

Als je op mij lijkt, installeerde je best wel een paar add-ons voor Internet Explorer 9, simpelweg om de functionaliteit ervan uit te breiden en er meer uit te halen. Door dit te doen, beïnvloedt u echter ook de prestaties. Afhankelijk van hoeveel en welke add-ons u installeert, kunnen de laad- en navigatiesnelheid aanzienlijk toenemen. Gelukkig heeft Internet Explorer 9 een hele gave functionaliteit waarmee je de impact van uitbreidingen van add-ons kunt evalueren en problemen kunt oplossen. Laten we kijken hoe dit werkt.

Internet Explorer 9 vraagt ​​over het uitschakelen van invoegtoepassingen

Soms, nadat u nogal wat add-ons hebt geïnstalleerd, vraagt Internet Explorer 9 u direct of u het browsen wilt versnellen door sommige add-ons uit te schakelen. Als dit gebeurt, klik dan op "Kies add-ons" .

Het venster "Choose Add-ons" wordt geopend, waar u een lijst ziet met de add-ons die de benodigde tijd vergen om Internet Explorer 9 te starten, een nieuw tabblad te openen of op internet te navigeren. Voor elke invoegtoepassing ziet u de impact ervan in seconden.

Voor de add-ons die u niet langer van plan bent te gebruiken, klikt u op de knop Uitschakelen naast de add-ons. Wanneer u klaar bent met het uitschakelen van invoegtoepassingen, klikt u op Gereed en hervat u het surfen op internet.

Als u ook de add-ons wilt verwijderen die u zojuist hebt uitgeschakeld, raadpleegt u deze handleiding: Add-ons verwijderen of uitschakelen.

Invoegtoepassingen handmatig controleren

Het kan voorkomen dat Internet Explorer 9 geen problemen ondervindt met uw add-ons en raadt u nooit aan een aantal hiervan uit te schakelen. In dit geval kunt u ze zelf 'auditen' en ervoor kiezen sommige ervan uit te schakelen of te verwijderen. Dit is hoe je het doet:

Klik eerst op de knop Extra (de knop op het wieltje rechts bovenaan). Klik vervolgens op "Invoegtoepassingen beheren" .

Het venster "Add-ons beheren" is nu geopend. Blader in de sectie "Werkbalken en uitbreidingen" door de lijst met invoegtoepassingen. Er zijn twee kolommen genaamd "Laadtijd" en "Navigatietijd" . Voor sommige add-ons zijn deze kolommen gevuld met een aantal waarden. Deze waarden vertegenwoordigen het effect dat de add-ons hebben op de laad- en navigatietijd.

Als u niet tevreden bent met de impact die bepaalde add-ons hebben, kunt u ze gewoon uitschakelen of verwijderen. Hoe doe je dit? Volg gewoon onze gids over add-ons verwijderen of uitschakelen.

Conclusie

Deze functionaliteit is zeer nuttig en uniek in browsers. Op de datum van schrijven van deze zelfstudie hebben geen andere belangrijke browsers de impact van add-ons op algemene prestaties gecontroleerd. Een functie die zeker de moeite van het repliceren waard is.
Raadpleeg de hieronder aanbevolen artikelen voor meer interessante tips over Internet Explorer 9 .