Tutorial

Hoe het wachtwoord van een Wi-Fi-netwerk te bekijken, in Windows

Heeft u Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10 op uw laptop of 2-in-1-apparaat geïnstalleerd? Bent u het wachtwoord voor uw wifi-netwerk vergeten? Bent u hiermee verbonden en moet u het wachtwoord vinden dat werd gebruikt om verbinding te maken? Als dat het geval is, bent u op de juiste plek. In deze handleiding zullen we u in vier stappen vertellen hoe u het wachtwoord voor uw draadloze netwerkverbinding kunt vinden:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Hoewel er andere methoden zijn die alleen in Windows 7 of alleen in Windows 10 werken, werkt deze methode in alle drie de besturingssystemen. Het enige dat u hoeft te doen, is de procedure volgen die we hebben gedeeld.

Stap 1. Open het Configuratiescherm

De eerste stap is om het Configuratiescherm te openen.

Als je niet weet hoe, dan zijn hier enkele handleidingen om je te helpen:

  • 8 manieren om het configuratiescherm te starten in Windows 10
  • Introductie van Windows 8.1: 9 manieren om toegang tot het configuratiescherm te krijgen

Voor Windows 7 hebben we nog geen handleiding. Het enige wat u hoeft te doen, is op de Start- knop en vervolgens op het Configuratiescherm in het Start-menu te klikken.

Stap 2. Open het venster Netwerkverbindingen

De volgende stap is om het venster Netwerkverbindingen te openen. Om toegang te krijgen, gaat u eerst naar Netwerk en internet .

Ga vervolgens naar Netwerkcentrum .

OPMERKING: lees deze gedetailleerde zelfstudie voor meer informatie over het netwerkcentrum en alle manieren om er toegang tot te krijgen: Wat is het netwerkcentrum in Windows?

Klik of tik in de linkerkolom op 'Adapterinstellingen wijzigen' .

Hiermee wordt het venster Netwerkverbindingen geopend, waar u de beschikbare netwerkadapters en netwerkverbindingen ziet.

Stap 3. Open het venster Eigenschappen van uw draadloze netwerkverbinding

De volgende stap is om het venster Eigenschappen te openen voor de draadloze netwerkverbinding die u gebruikt.

Hiertoe zoekt u in het venster Netwerkverbindingen naar de draadloze netwerkkaart die zich op uw Windows-computer of -apparaat bevindt. Het heeft in zijn naam de term "Draadloos" of "WiFi". Dubbelklik of dubbeltik erop. Hiermee wordt het Wi-Fi-statusvenster geopend, waar u de status en enkele eigenschappen van uw draadloze netwerkverbinding kunt bekijken.

Een andere methode is om met de rechtermuisknop te klikken of de draadloze netwerkkaart ingedrukt te houden. Druk in het contextuele menu dat wordt weergegeven op Status .

In het venster Wi-Fi-status kunt u de status en enkele basiseigenschappen van uw draadloze netwerkverbinding zien, zoals de snelheid of de signaalkwaliteit. Om meer Eigenschappen van de draadloze netwerkverbinding te bekijken, klikt of tikt u op "Draadloze eigenschappen" .

Dit opent een venster met de eigenschappen van uw draadloze netwerkverbinding, waar u het wachtwoord kunt zien dat Windows gebruikt om verbinding te maken.

Stap 4. Bekijk het wachtwoord van uw draadloze netwerkverbinding

Om het Wi-Fi-wachtwoord te bekijken, klikt of tikt u op het tabblad Beveiliging in het eigenschappenvenster van het draadloze netwerk.

Hier ziet u het beveiligingstype van de draadloze netwerkverbinding die u gebruikt, het coderingstype en de netwerkbeveiligingssleutel. Hier wordt de wachtwoordinformatie opgeslagen. Het wachtwoord wordt echter weergegeven als kogels. Om het te bekijken, vinkt u het vakje "Tekens tonen" aan .

Als u klaar bent, klikt of tikt u op OK en sluit u vervolgens de vensters Wi-Fi-status en Netwerkverbindingen .

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het bekijken van het wachtwoord van uw actieve draadloze netwerk relatief eenvoudig. Het enige wat nodig is, zijn de stappen die in deze handleiding worden beschreven. Als u problemen heeft met het bekijken van het wachtwoord voor uw draadloze netwerk, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.