Anders

5 Redenen waarom Microsoft een internationale Engelse versie van Cortana zou moeten publiceren

Cortana is een van de beste services die Microsoft de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het is nuttig, het is grappig, het heeft een geweldige persoonlijkheid, maar het heeft ook een grote tekortkoming: het is alleen beschikbaar voor een klein aantal landen en regio's, waardoor het niet beschikbaar is voor een zeer groot aantal mensen die het graag zouden willen gebruiken. Ik geloof dat de strategie van het langzaam vrijgeven van gelokaliseerde versies van Cortana Microsoft op vele manieren schaadt en dat ze een internationale Engelse versie van Cortana moeten publiceren, zodat deze door iedereen in de wereld kan worden gebruikt die een goede beheersing van het Engels heeft. Hier zijn vijf redenen waarom ik denk dat Microsoft dat zou moeten doen:

Waar is Cortana beschikbaar?

Op het moment van schrijven van dit artikel is Cortana alleen beschikbaar voor 11 landen: Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Als u in een ander land woont om Cortana te gebruiken, moet u door veel hoepels lopen, zoals uw regio en weergavetaal wijzigen in een combinatie met officiële ondersteuning van Microsoft voor het inschakelen en gebruiken van Cortana. De betreffende stappen worden beschreven in deze gids: Hoe u Cortana in elk land kunt laten werken, ook als er geen officiële ondersteuning is.

Reden 1. Microsoft zou gebruikers moeten belonen van markten waar het goed gaat in de mobiele ruimte

Als je kijkt naar het marktaandeel dat Microsoft heeft in de mobiele ruimte, in belangrijke markten zoals de VS (1, 6%), China (1, 2%) of Japan (0%), is het zo klein dat het er niet echt toe doet. Helaas werd Cortana voor het eerst beschikbaar gesteld in verschillende landen waar Microsoft onbelangrijk is in de mobiele ruimte.

Het lijkt erop dat Microsoft het goed doet met Windows Phone en Windows 10 Mobile op andere markten, zoals Italië, Duitsland, Polen, Roemenië, Brazilië, Griekenland, Mexico of Oekraïne.

Helaas hebben veel van de markten waar Microsoft het goed doet met Windows Phone en Windows 10 Mobile, Cortana niet beschikbaar. Als mensen in deze landen hun interesse in Microsoft-apparaten en -diensten hebben getoond, door mobiele apparaten met Windows aan te schaffen, waarom beloont Microsoft ze dan niet door toegang te bieden tot alle interessante functies die het bedrijf te bieden heeft, zoals Cortana? Als bepaalde markten uw mobiele platform meer dan anderen kopen, waarom beloont u ze dan niet door hen de ondersteuning te bieden die ze verdienen?

Reden 2. Verhoog de waarde van Windows Phone en Windows 10 Mobile

Door Cortana alleen beschikbaar te houden voor een klein aantal regio's en talen, verlaagt u de waarde voor Windows Phone en Windows 10 Mobile op een wereldwijd niveau. Het maakt niet uit dat Cortana een geweldige persoonlijke assistent is, als het niet door mensen in een groot aantal landen kan worden gebruikt. Hoe kunt u succesvol zijn in het verkopen van uw mobiele platform als een van de meest interessante functies alleen beschikbaar is voor een klein aantal markten? U moet iets doen om de waarde van uw mobiele platform te vergroten. Eén manier om dit te doen, is door al uw opvallende functies, zoals Cortana, op alle markten aan te bieden, niet alleen een paar.

Reden 3. Veel mensen kennen Engels en kunnen communiceren met Cortana, zelfs als ze geen moedertaalsprekers zijn

Ik kan niet zeggen dat dit geldig is voor alle landen, maar in mijn land, Roemenië, kennen de meeste mensen met een universitair diploma Engels redelijk goed en kunnen ze Cortana gebruiken als een internationale versie beschikbaar is in het Engels. Persoonlijk gebruik ik Engels op al mijn computers en gadgets als de belangrijkste displaytaal. Veel mensen in de Roemeense tech-scene doen hetzelfde. En we zijn een vrij grote populatie.

Het beschikbaar hebben van Cortana zou onze productiviteit zeker verhogen. Persoonlijk vind ik het niet leuk om over mijn regio te liegen bij het opzetten van mijn gadgets, alleen zodat ik Cortana kan gebruiken. En daarover praten ...

Reden 4. U bevordert wrevel bij uw gebruikers

Microsoft, heb je gekeken naar hoe groot is de lijst met landen waar je Google Now kunt gebruiken? Het bevat 79 landen op het moment dat dit artikel wordt geschreven. En hoe zit het met Siri? Apple heeft Siri in 30 landen ondersteund. Je biedt Cortana alleen in 11 landen aan.

Waarom is Cortana beperkt tot zo'n klein aantal landen en talen? Waarom heb je het beschikbaar gemaakt in landen waar Microsoft amper in de mobiele ruimte bestaat en niet in landen waar je een goed marktaandeel hebt?

Je beseft dit misschien niet, maar je wrok koesteren precies in die gebruikers die je grootste supporters zijn. Mensen die leven in landen als Polen, Roemenië, Brazilië, Griekenland, Mexico of Oekraïne.

Reden 5. Het zal voor Microsoft eenvoudiger zijn om gelokaliseerde versies van Cortana te ontwikkelen

Laten we aannemen dat Microsoft een internationale Engelse versie van Cortana vrijgeeft die door iedereen in de wereld kan worden gebruikt. Cortana wordt vervolgens goedgekeurd in landen waar Microsoft toekomstige gelokaliseerde versies wil ontwikkelen, maar deze zijn nog niet begonnen. Terwijl de ontwikkeling aan de gang is, hebben ze al veel gegevens verzameld over hoe Cortana in die landen wordt gebruikt, waardoor het eenvoudiger wordt gelokaliseerde versies te ontwikkelen. U zult weten hoe gebruikers in alle landen Cortana gebruiken. Het enige dat u daarna hoeft te doen, is in uw eigen tempo ondersteuning bieden voor lokale talen. Klinkt beter dan je huidige strategie, toch?

Wat denk je?

Heb je Cortana gebruikt? Vind je het leuk om het te gebruiken? Wat vindt u van de strategie van Microsoft met betrekking tot Cortana? Ben je het met me eens als ik zeg dat Microsoft een internationale Engelse versie van Cortana zou moeten publiceren? Ik wil graag uw mening horen en een constructief gesprek met u hebben over dit onderwerp.