Beoordeling

ASUS ZenPad 7.0 (Z370C) Review - Wat kan een low-cost Android-tablet bieden?

Tegenwoordig heeft iedereen het over de nieuwste en beste, krachtigste tablet, smartphone of smartwatch die is uitgebracht door enkele top enkele prestigieuze bedrijven die zaken doen in de IT-sector. Maar hoe zit het met de andere apparaten? De niet zo krachtige, degenen gericht op de algemene gebruiker, met een fatsoenlijk ontwerp, mid-level componenten en voldoende prestaties om te kunnen surfen op het internet, naar muziek te luisteren terwijl je niet thuis bent of in te checken op je favoriete sociale media netwerk ? Welnu, we hebben zojuist een van die apparaten ontvangen, die een aantal interessante hoogtepunten heeft, namelijk de ASUS ZenPad 7.0 Z370C. Wil je weten waar we het over hebben? Lees deze recensie om te ontdekken:

De ASUS ZenPad 7.0 (Z370C) Unboxen

De ASUS ZenPad 7.0 wordt geleverd in een standaard kartonnen doos, ongeveer ter grootte van de tablet zelf en met een afbeelding van de tablet er bovenop. Scheur de zegelzegels van de garantie, open het deksel en bovenop alles, zoals gewoonlijk, ziet u de ZenPad 7.0 stil rusten. Onder de tablet vindt u de voedingsadapter, de USB-kabel voor gegevensoverdracht en opladen en het gebruikelijke papierwerk - de garantiekaart en de gebruikershandleiding.

Waar te kopen

Koop nu

Hardwarespecificaties

Het eerste dat opvalt op een tablet is het display. ASUS ging voor een 7 inch verlicht LED IPS WXGA-scherm met deze tablet, geschaald met een resolutie van 1280x800 pixels en met een scherm / lichaamsverhouding van 72%. Het displaypaneel wordt beschermd door de Gorilla Glass-technologie.

Voor de 7.0 iteratie van de ASUS ZenPad koos de fabrikant de Intel Atom x3-C3200, een quad-core 64bit CPU, als de belangrijkste voedingseenheid van dit apparaat. De CPU is gepaard met een ARM Mali-450 MP4 grafische chip.

Deze tablet kan worden gekocht met 1 GB of 2 GB RAM-geheugen, een keuze die ook van invloed is op de beschikbare opslagruimte, met 8 GB en respectievelijk 16 GB opslagruimte. Vermeldenswaard is dat je het ook in 32 GB-versies kunt vinden, afhankelijk van de regio waarin je woont. Onze testeenheid was uitgerust met 2 GB RAM-geheugen en 32 GB opslagruimte. De opslagruimte kan ook worden uitgebreid met een microSD-geheugenkaart van maximaal 128 GB.

De ZenPad 7.0 Z370C heeft geen 3G- of 4G-optie, dus de enige internetverbinding wordt alleen bereikt via de ingebouwde Wi-Fi-adapter, geschikt voor de 802.11 b / g / n-protocollen. Een Bluetooth 4.0-chip is ook aanwezig.

De fysieke afmetingen van deze tablet zijn 189 mm lang, 110, 9 mm in breedte en 8, 7 mm in hoogte. Dit ons 7, 4 centimeter in lengte, 4, 4 centimeter in de breedte en 0, 34 centimeter in hoogte. Het apparaat weegt slechts 272 gram of 9, 5 gram.

De batterij heeft een rating van 13 Wh en ASus belooft 8 uur levensduur van deze batterij. We zullen deze verklaring later in de benchmarks van deze review op de proef stellen.

De Z370C wordt geleverd met Android 5.0.2 vooraf geïnstalleerd, aangepast door ASUS door de ZenUI aan het besturingssysteem toe te voegen.

Op naar het hoofdstuk over het vastleggen van afbeeldingen, is de Asus ZenPad 7.0 verkrijgbaar in twee versies, afhankelijk van de geïnstalleerde foto- en videocamera's:

  • 5 MP camera aan de achterzijde met autofocus, gezichtsdetectie en flitser en 0, 3 MP VGA-camera aan de voorkant;
  • 8 MP camera aan de achterzijde met autofocus, gezichtsherkenning en flitser en 2 MP camera aan de voorkant.

Geen van de versies biedt HDR-fotografie of beeldstabilisatie. Vermeldenswaard is dat ons testapparaat was uitgerust met camera's van mindere kwaliteit, namelijk de 5 MP camera aan de achterzijde (geschikt voor het maken van foto's met een resolutie van 2592x1944 pixels en 720p video's) en de 0, 3 MP camera aan de voorkant.

Ook aanwezig zijn de microUSB-laad- en gegevensoverdrachtpoort, de 3, 5 mm audio-aansluiting en de GPS-module.

De volledige lijst met hardwarespecificaties kan worden geraadpleegd op de officiële ASUS ZenPad 7.0 Z370C-hardwarespecificaties van ASUS.

De ASUS ZenPad 7.0 Z370C gebruiken

Het ontwerp van deze tablet is niets bijzonders, volgens de klassieke rechte lijnen en de conservatieve details waarmee ASUS ons vertrouwd heeft gemaakt.

Op de voorzijde van het apparaat vindt u de DTS HD-geluidsspreker bovenop en de camera aan de voorzijde op de rechterkant, terwijl de onderkant van het scherm wordt gedomineerd door het zilveren logo van de fabrikant.

De achterkant toont de vervangbare achtercover, met de camera aan de achterzijde in de linkerbovenhoek. Aan de rechterkant van de achterkant bevindt zich een vaste verticale strook die deel uitmaakt van de body van de tablet, die wordt gebruikt om de achterklep op zijn plaats te houden en waarop het ASUS-logo op het midden is aangebracht.

De linkerrand van het apparaat mist knoppen of connectoren om het gebruik van de audioklep mogelijk te maken. De audioklep, wanneer deze op de tablet is bevestigd, houdt het apparaat op zijn kant en rust op de linkerrand.

De bovenkant van het apparaat bevat de 3, 5-polige audioconnector, aan de onderkant bevindt zich de microUSB-poort voor opladen en gegevensoverdracht en de microfoon, terwijl de volumeknoppen en de aan / uit-schakelaar van het apparaat zich aan de rechterkant bevinden.

Over het algemeen is de tablet indrukwekkend ergonomisch, alle knoppen zijn slim gepositioneerd en gemakkelijk toegankelijk, terwijl de randen een goede grip bieden. De achterkant heeft een fijne diagonale textuur in reliëf erop, die ook leuk is om aan te raken. De connectoren zijn gemakkelijk toegankelijk, maar ze zijn op geen enkele manier beschermd tegen stof of waterdruppels.

Als je ons vraagt ​​naar het display van deze tablet, zijn de kleuren een beetje uitgewassen en voelt het beeld gewoon een beetje flets, maar al met al biedt het scherm een ​​goede beeldkwaliteit met voldoende contrast.

Een ding dat we leuk vonden aan de ZenPad 7.0 is de hoeveelheid beschikbare opslagruimte. 32 GB opslagruimte is zelfs tegenwoordig zelden te vinden in tablets met instapniveau, maar dit kan ook een gevolg zijn van de apparaten in onze regio van de wereld. Gebruikers die in andere landen wonen hebben misschien niet zoveel geluk en moeten het misschien doen met de 16 GB of zelfs 8 GB opslagruimte. Het voordeel is de beschikbare microSD-sleuf die kan worden gebruikt als aanvulling op de opslagruimte die door het apparaat wordt geboden.

De foto- en videocamera's die op deze tablet zijn geïnstalleerd, zijn van slechte kwaliteit en hebben het gevoel dat ze er zijn om het vinkje in de specificaties te zetten. In beide gevallen is de beeldkwaliteit zelfs niet gemiddeld en lijdt het beeldruis en ongewenste artefacten. Het kan echter worden gebruikt voor een snel overzicht van iets belangrijks dat u later moet onthouden of een kort videogesprek met een vriend.

Het is vanaf het begin duidelijk dat dit een instapmodel is en dat het niet te vergelijken is met andere apparaten met hogere specificaties. Aan de andere kant hoeven apparaten als deze meestal niet te veel stroom te gebruiken. We zullen daar meer over zien in de benchmarks sectie.