Beoordeling

Herziening van de Microsoft Surface Ethernet-adapter

Microsoft heeft allerlei accessoires uitgebracht voor hun Microsoft Surface-assortiment van apparaten. Een daarvan is Microsoft Surface Ethernet Adapter - een USB-naar-Ethernet-adapter die is ontworpen om te werken met alle Surface-apparaten en andere pc's met een USB 3.0-poort die beschikbaar is. We hebben deze adapter getest op onze eigen Microsoft Surface Pro 3 en we willen onze conclusies delen in deze review:

Unboxing van de Microsoft Surface Ethernet-adapter

De Microsoft Surface Ethernet-adapter is verpakt in een hele dunne doos waarop u een diagram van het apparaat kunt zien. Zoals op de verpakking staat, is dit apparaat compatibel met Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro en Surface Pro 2.

Wanneer u de doos opent, ziet u de adapter maar niet de kabel.

Wanneer de doos volledig is uitgepakt, vindt u de adapter met de USB-kabel bevestigd en een folder met garantie-informatie en instructies voor reiniging en gebruik.

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties voor een dergelijk apparaat zijn heel eenvoudig: het biedt bekabelde Ethernet-verbindingen tot 1 Gbps. Zoals u later in deze review zult zien, zijn we er niet in geslaagd om exact 1 Gbps te bereiken, maar we zijn in sommige tests wel in de buurt gekomen.

Het apparaat zelf is vrij klein, omdat het 2, 4 x 0, 86 x 0, 66 inch of 62 x 22 x 17 mm (breedte x diepte x hoogte) is. De kabel voegt nog eens 8, 38 inch of 213 mm toe. Vanzelfsprekend is de adapter zeer licht van gewicht, ongeveer 0, 92 gram of 26 gram.

De USB-poort van de adapter is een USB 3.0-poort die ook werkt op computers en apparaten met USB 2.0, maar uiteraard op lagere snelheden.

De Microsoft Surface Ethernet-adapter gebruiken

Het gebruik van de Microsoft Surface Ethernet-adapter is net zo eenvoudig als het aansluiten van de USB-poort op de computer of het apparaat waar u het wilt gebruiken en dan de netwerkkabel in de adapter steken. De ontdekking en installatie van deze adapter duurt slechts enkele seconden en u kunt hem heel snel gaan gebruiken.

We gebruikten deze adapter op een Surface Pro 3-apparaat met Windows 10, evenals een paar laptops met Windows 8.1 en we hadden geen problemen met een van deze.

De naam "Microsoft Surface Ethernet Adapter" is een beetje misleidend. Ja, deze adapter is compatibel met Microsoft Surface-apparaten, maar is ook compatibel met elke Windows-computer met een USB-poort. Dit is slechts een 'USB-naar-Ethernet-adapter' van het merk en elke adapter van dit type moet ook op een Microsoft Surface-apparaat werken, niet alleen de adapter die we in dit artikel bespreken.

Om te beoordelen hoe goed dit apparaat werkt, hebben we ons Microsoft Surface Pro 3-apparaat via een netwerkkabel aangesloten op ons netwerk. Onze Surface Pro 3 wordt geleverd met een Intel Core i5-4300U-processor, draaiend op 1, 9 GHz, 8 GB RAM en een snelle 256 GB SSD-schijf van Samsung.

Ter vergelijking hebben we ook onze desktop-pc gebruikt die is uitgerust met een Intel Core i5 4460-processor, die werkt op 3, 20 GHz, 16 GB RAM en een zeer snelle Samsung 850 Pro 512GB SSD. Onze desktop pc heeft een ASUS Z97-AR-moederbord met een ingebouwde 1 Gbps-netwerkkaart.

Ons netwerk wordt beheerd door een ASUS RT-AC56U-router en we hebben een snelle 1 Gigabit-internetverbinding die in staat is om te uploaden op internet met een snelheid tot 200 Mbps.

Voor onze eerste batch metingen hebben we SpeedTest gebruikt om te zien hoe snel onze internetverbinding is bij het gebruik van de Microsoft Surface Ethernet-adapter. Zoals u hieronder kunt zien, was de Microsoft Surface Ethernet-adapter 26% trager in termen van downloadsnelheden in vergelijking met de ingebouwde netwerkkaart op onze desktop-pc. Omdat de internetverbinding die we hebben, beperkt is tot 200 Mbps in termen van uploads, heeft Microsoft Surface Ethernet Adapter de maximale snelheid geleverd die mogelijk is.

Vervolgens hebben we de download- en uploadsnelheden gemeten bij het overzetten van een 883 MB-bestand naar en van onze desktop-pc en Surface Pro 3, die de Microsoft Surface Ethernet-adapter gebruikte. Hieronder ziet u dat de Microsoft Surface Ethernet Adapter een gemiddelde downloadsnelheid van 888 Mbps (6% sneller dan de ingebouwde netwerkkaart op onze desktop-pc) en een gemiddelde uploadsnelheid van 631 Mbps (18% langzamer dan de ingebouwde in netwerkkaart op onze desktop pc).

Zoals u kunt zien aan de hand van onze metingen, heeft Microsoft Surface Ethernet Adapter behoorlijke prestaties geleverd. Het bereikt de beloofde 1 Gbps niet in termen van snelheid, maar het is snel genoeg om te genieten van enorm verbeterde snelheden via draadloze verbindingen.

Helaas hadden we geen andere USB-naar-Ethernet-adapters bij de hand om het te vergelijken, zodat we dingen in een nog beter perspectief konden plaatsen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Microsoft Surface Ethernet-adapter is een vrij dure USB-naar-Ethernet-adapter die gegarandeerd werkt met allerlei soorten apparaten, waaronder Microsoft Surface. Het is klein, gemakkelijk mee te nemen en levert goede prestaties, zodat u een betekenisvolle verbetering opmerkt bij het overschakelen van draadloze naar bekabelde. De prijs is echter niet voor iedereen.