Beoordeling

Beoordeling van Pl @ ntNet - Een samenwerkingsapp voor het identificeren van planten met uw smartphone

Een tijdje geleden lazen we over een app voor Android, PlantNet genaamd, of PlantNet Plant Identification in de uitgebreide versie. Het is een app die mensen helpt planten te identificeren door hun smartphones te gebruiken. Het gaat erom een ​​foto te maken en software voor beeldherkenning zijn werk te laten doen bij het identificeren van die bloem, boom of andere plant die je hebt neergeschoten. Mensen vergeleken PlantNet zelfs met Shazam en zeiden dat dit de nieuwe Shazam voor planten is . Of dat waar is of niet, je kunt je voorstellen hoe gretig we waren om erachter te komen. Dus we hebben de app een maand of zo gebruikt en nu willen we je vertellen waar het allemaal over gaat en hoe het werkt. Houd er natuurlijk rekening mee dat we geen botanisten zijn, dus alles wat we in deze recensie bespreken heeft alleen betrekking op de gebruikerservaring die we hadden met de app en niets meer:

Wat is de PlantNet Plant Identification Android-app?

PlantNet-installatie-identificatie die ook wel bekend is als PlantNet is een Android-app die zichzelf beschrijft als "een toepassing voor het delen en ophalen van afbeeldingen voor de identificatie van planten." De app is niet ontwikkeld door gewone mensen, maar door wetenschappers van onderzoeksorganisaties in Frankrijk. Het maakt gebruik van visuele herkenningssoftware om u te helpen bij het identificeren van planten van afbeeldingen die u in de galerij van uw Android-smartphone hebt, of door foto's te maken van een plant die u wilt identificeren.

Telkens wanneer u een plant met PlantNet identificeert, groeit de database met plantensoorten en afbeeldingen ervan en hoe meer de database groeit, hoe gemakkelijker het voor anderen is om met behulp van de app planten te identificeren.

PlantNet kan u niet helpen planten te identificeren die niet in de database voorkomen. Het kan u alleen helpen bij het identificeren van planten die al door anderen aan de database zijn toegevoegd - onderzoekers of mensen zoals u en ik. Het is een app die groeit en kennis deelt door de samenwerking van zijn gebruikers. Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken dat deze app de meest voorkomende planten kan identificeren, en je hebt gelijk, maar alleen als die planten in bepaalde delen van de wereld groeien. Voorlopig kan PlantNet planten identificeren die te vinden zijn in de volgende regio's: West-Europa, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Caribs, Amazonia, tropische Andes, Noord-Afrika, Reunion, Mauritius, oostelijke Middellandse Zee en Hawaii. Hoewel de Play Store- pagina van de app zegt dat "het niet mogelijk is om sierplanten te identificeren", is de waarheid dat de app enkele veelvoorkomende sierplanten kan herkennen, zoals degene die je in potten in eigen tuin of in je achtertuin hebt gekweekt. Je kunt de app downloaden van de officiële Play Store- pagina, die je hier kunt vinden: PlantNet Plant Identification.

Hoe werkt de PlantNet-app voor installatie-identificatie?

Werken met PlantNet Plantidentificatie is heel eenvoudig. Zodra u de app op uw Android-smartphone hebt gedownload en geïnstalleerd, vindt u deze op uw startscherm of in uw lijst met apps. Het is gemakkelijk te herkennen omdat het een pictogram van een groene plant gebruikt.

Wanneer u PlantNet opent, wordt u begroet door een scherm waarop u kunt kiezen welke database met planten u wilt gebruiken. Het is beter om de database te kiezen die past bij de regio waarin u woont, of als u planten wilt identificeren die u in uw tuin of op uw balkon laat groeien, kiest u de nuttige planten (gekweekte en sierplanten) . Voor elke beschikbare database met planten vertelt de app het aantal bekende plantensoorten en het totale aantal plantenfoto's.

Nadat u de database hebt gekozen die u wilt gebruiken, kunt u doorgaan en de Nieuws lezen - dit zijn de nieuwste planten die aan de database zijn toegevoegd, blader door de database via het tabblad Verkenner van de app of voeg een nieuwe foto of plant toe met behulp van de cameraknop die zich in de rechterbenedenhoek van de app bevindt. Let op: nadat u enkele planten hebt toegevoegd, vindt u ze allemaal vermeld op het tabblad Mijn observaties .

PlantNet kan planten identificeren van afbeeldingen uit de galerij van uw smartphone of van een foto die u rechtstreeks met de app maakt. Kies de methode die u verkiest.

Als u besluit een afbeelding uit uw galerij te gebruiken, slaat u deze stap over en gaat u verder met de volgende stap. Als je nu meteen een foto maakt, opent PlantNet de camera en kun je een foto maken. Zorg ervoor dat de foto een volledig blad, bloem, vrucht of stengel heeft van de plant die u wilt identificeren. Probeer ook, als je kunt, een foto van de plant te maken met een eenvoudige achtergrond. Vermijd meerdere planten in dezelfde foto. Dat is belangrijk omdat het identificatieproces eenvoudiger en betrouwbaarder wordt.

Nadat je je onderwerp hebt gekozen en de foto hebt gemaakt, tik je op de knop OK om deze te gebruiken met PlantNet .

Zodra PlantNet een foto heeft om mee te werken, zal het u vragen of het een blad, bloem, fruit of de stam van de plant bevat die u wilt identificeren. Selecteer degene die van toepassing is op uw waarneming.

PlantNet gaat vervolgens op zoek naar planten uit de database die overeenkomen met de foto die u hebt gebruikt. Wanneer het het correct identificeert, toont de app het resultaat. En als meer resultaten overeenkomen met de plant die u heeft geüpload, ziet u ze allemaal achter elkaar worden weergegeven. Hoe dan ook, je zult moeten bevestigen dat de plant die je hebt geïdentificeerd een van de soorten is uit de lijst. Dit is een van de manieren waarop PlantNet erin slaagt zijn databases te verbeteren en waarschijnlijk ook de visuele herkenningssoftware die de kern van de app vormt.

Nadat je de installatie hebt bevestigd die je probeerde te identificeren, laat de app je weten dat 'Je observatie door de community wordt beoordeeld'.

OPMERKING: Om al het bovenstaande te laten werken, moet u over een werkende internetverbinding beschikken. Anders kan de app de foto's niet uploaden en de overeenkomende resultaten downloaden uit de database.

Soms kan het voorkomen dat u er niet achter komt wat een bepaalde plant is, omdat de app geen match kon vinden in de door u gebruikte databases of omdat die specifieke plant nog moet worden toegevoegd door iemand anders. Zelfs in dergelijke situaties is alle hoop niet verloren, omdat die plant wordt opgeslagen in je lijst met waarnemingen, waar je later op terug kunt komen en opnieuw kunt controleren. Of, als u botanicus bent of over de uitgebreide botanische kennis beschikt, kunt u handmatig een nieuwe plant aan de database toevoegen en anderen helpen deze in de toekomst te identificeren. :)

Werken met de PlantNet Android-app is eenvoudig en vrij eenvoudig. Er zijn geen ingewikkelde dingen te doen en het proces om nieuwe installaties in de databases te identificeren of toe te voegen is ook snel en eenvoudig.

Werkt de PlantNet-app met app-identificatie Android goed?

We hebben de app al geruime tijd op onze smartphones gebruikt en we konden vertellen wat onze ervaring ermee was. Allereerst moeten we benadrukken dat we niet in een regio wonen die officieel wordt ondersteund door een van de databases die worden gebruikt door de Android-app PlantNet Plantidentification. We leven in Oost-Europa, namelijk Roemenië, en ons land behoort niet tot de ondersteunde regio's. We hebben echter voornamelijk de West-Europese database gebruikt en we hebben deze redelijk goed gevonden in de flora in onze regio. Toen we de PlantNet- app buitenshuis gebruikten tijdens parkwandelingen en bergwandelingen, hebben we deze grondig getest en konden we bijna altijd goede resultaten behalen.

We kunnen echter niet hetzelfde zeggen over sierplanten die we op onze balkons hebben. De app lijkt wel overeenkomsten te vinden voor onze gewone planten en potbloemen, waarvan we Lavender, Dianthus, Calla Lilies of Ficus Microcarpa Ginseng zouden kunnen noemen. De Ficus-fabriek werd bijvoorbeeld door PlantNet geïdentificeerd als een Magnolia of Amerikaans Buxus, waarvan geen enkele juist was.

De PlantNet-app werkt heel goed voor planten die buiten groeien, in de natuur. Zelfs als we niet in een regio wonen die officieel wordt ondersteund, hebben we uitstekende resultaten behaald en we hebben veel van de bloemen en bomen die we hebben gecontroleerd, kunnen identificeren. We kunnen echter niet hetzelfde zeggen over sierplanten en bloemen, waar de app de meeste soorten die we hebben getest niet kon identificeren.

Voors en tegens

Om alle positieve dingen samen te vatten, is de PlantNet- app het waard om te gebruiken, omdat:

  • het helpt je bij het identificeren van veel planten die op veel plaatsen in de wereld groeien
  • het kan sierplanten herkennen, ongeacht de wereldregio waarin u woont
  • het is gratis
  • het werkt samen, wat betekent dat alle gebruikers de databases dagelijks helpen groeien
  • het is heel gemakkelijk te gebruiken
  • het is een van de beste apps voor het leren van botanie in het wild, in de ware betekenis van het woord

Wat we niet leuk vinden aan PlantNet is dat het geen databases bevat voor de planten die in Azië en de meeste delen van Afrika en Zuid-Amerika groeien. Anders dan dat, is er niet veel om niet te houden van deze app.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De PlantNet-app voor installatie-identificatie is waarschijnlijk de beste software voor beeldherkenning voor het identificeren van planten. Het werkt goed, het is gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen, en het levert goede resultaten op, vooral als je planten zoals bomen of bloemen die buiten je huis of tuin groeien, probeert te bepalen. Het is niet zo goed voor sierplanten en bloemen, maar het zal waarschijnlijk beter worden in de tijd. Het is jammer dat er geen plantendatabases beschikbaar zijn voor alle regio's van de wereld, en dat kan betekenen dat PlantNet niet interessant zal zijn voor mensen die bijvoorbeeld in Azië wonen, waar geen installatiedatabase beschikbaar is. Als uw regio wordt ondersteund of als u dicht genoeg in de buurt woont van een gebied met een database, dan is de PlantNet- app een geweldige aanvulling op uw Android-smartphone. Of je nu een botanicus bent of niet, PlantNet is een must voor elke plantenliefhebber en boomhugger daarbuiten.