Tutorial

2 manieren om het People-pictogram van de taakbalk van Windows 10 te verwijderen

In Windows 10 Fall Creators Update krijg je een nieuw pictogram op de taakbalk: het heet People en het ziet eruit als een symbool met twee personen. Als u erop klikt of erop tikt, ziet u uw contacten als u uw Mail- app hebt ingesteld. Anders zie je een venster waarin staat dat het niet veel weet over je contacten en dat suggereert dat je meer apps verbindt. Dit pictogram is een snelkoppeling naar de hub Mijn mensen, waarmee het is bedoeld om het communiceren met vrienden en andere mensen in ons leven gemakkelijker en sneller te maken. Als je het niet wilt gebruiken, kun je dit als volgt uit je taakbalk verwijderen:

Wat is het People-pictogram van de taakbalk van Windows 10?

In Windows 10 Fall Creators Update of nieuwer wordt een nieuw People- pictogram weergegeven. Het fungeert als een snelkoppeling voor de My People- hub. Als u niet weet wat het is en hoe het werkt, moet u deze zelfstudie lezen: 5 dingen die u kunt doen met de My People-hub in Windows 10.

Als de app niet is ingesteld en u klikt of tikt u op het pictogram Mensen, ziet u niets behalve een paar adviezen dat u meer apps moet verbinden om voorgestelde personen te zien (zie het linkerdeel van de schermafbeelding hieronder). Als de app is ingesteld en u op hetzelfde pictogram klikt of tikt, ziet u een lijst met mensen en voorgestelde pinnen (zie het rechtergedeelte van de schermafbeelding hieronder).

Nadat u ons artikel hebt gelezen waarin wordt uitgelegd wat deze Windows 10-functie kan doen, moet u beslissen of u het wilt gebruiken of niet. Als je het niet wilt, blijf deze tutorial lezen.

De snelste manier om het pictogram Personen uit de taakbalk te verwijderen

Klik met de rechtermuisknop of houd ergens op de lege ruimte op de taakbalk ingedrukt. Verwijder het vinkje in het contextmenu dat wordt weergegeven: "Knop Mensen tonen".

Het People- pictogram is verdwenen van de taakbalk en de My People- hub is uitgeschakeld.

Hoe het People-pictogram uit Instellingen te verwijderen en Mijn mensen uit te schakelen

Er is een andere manier om hetzelfde te doen en je moet eerst de app Instellingen openen. Een manier om dat te doen, is door op Start en vervolgens op Instellingen te drukken. Kies Persoonlijke instellingen in de app Instellingen .

Kies vervolgens Taakbalk in de kolom aan de linkerkant. Een lange lijst met taakbalk-gerelateerde instellingen wordt rechts getoond. Blader door de lijst totdat u het gedeelte Personen vindt.

Stel in het gedeelte Mensen de schakelaar "Toon contacten op de taakbalk " in op Uit.

Zowel het pictogram Mensen van de taakbalk en de hub Mijn mensen zijn nu uitgeschakeld.

Waarom heb je het People-pictogram uitgeschakeld op de taakbalk?

Zoals in dit artikel over de My People-hub wordt weergegeven, kan deze functie handig zijn en de communicatie met anderen vergemakkelijken. Daarom, als u aan het einde van deze tutorial bent aangekomen, hebt u ervoor gekozen deze uit te schakelen. Deel alsjeblieft met ons je redenen waarom je dit hebt gedaan, in de reacties hieronder. We zijn benieuwd om erachter te komen.