Anders

Beste gratis weer-apps voor Windows-computers en -apparaten

Ooit het oude gezegde horen zeggen: "Iedereen klaagt over het weer, maar niemand doet er iets aan?" Hoewel we het weer vandaag nog steeds niet kunnen veranderen, hebben we veel manieren om de voorspelling te controleren, zodat we op zijn minst voorbereid kunnen zijn op wat er gaat komen. Elk besturingssysteem biedt een verscheidenheid aan weer-apps die aan bijna ieders behoeften voldoen. Na het bekijken van de aanbiedingen voor Windows 8.1, iOS en Android door de jaren heen, dacht ik dat het gemakkelijk zou zijn om vergelijkbare apps uit de nieuwe Windows Store te krijgen. Mmmmm ... niet zo veel. Dit is waarom:

OPMERKING: de apps die in dit artikel worden gedeeld, werken zowel in Windows 10 als Windows 8.1.

Navigeren door de Windows Store

Hoewel de Windows Store onder Windows 8.1 niet de meest hippe was, kon je in ieder geval iets zoeken en kans maken op het vinden van veel relevante inzendingen. De Windows 10 Store kan het beste worden beschreven als chaotisch. Ooit geprobeerd op Amazon te zoeken met iets anders dan 'relevantie' als sorteerterm? Ooit opgevallen dat u pagina's met inzendingen krijgt die niets te maken hebben met wat u zoekt? Welnu, je weet wat je te wachten staat (pun intended) met Windows 10. Hier is een screenshot van slechts een deel van wat opkwam toen ik 'weer' gebruikte als mijn zoekterm. Nu begrijp ik dat kranten weerberichten bij hebben ... maar The Economist? Politiescanners?

Ik heb geprobeerd naar de namen van vertrouwde apps te zoeken en ontdekte dat sommige daarvan gewoon niet beschikbaar waren voor Windows 10-desktops, zoals degene die ik het meest gebruik op iOS en Android, Weatherbug (het is alleen beschikbaar voor mobiele apparaten) of degene die veel gebruikt veel van mijn vrienden en familie, Weather Underground (misschien dachten de programmeurs dat Windows 10-gebruikers de naam zouden associëren met een stel bombardeuze Sixties-notenjutten?). Daarna probeerde ik mijn zoekterm te veranderen in "weersvoorspelling"

Ja, denk dat dat geen goede zoekterm was. . :)

Hoe ik mijn favoriete weer-apps heb gekozen voor Windows 10

Ik had maar een paar criteria. De app moest gratis zijn, redelijke beoordelingen hebben, in het Engels zijn (hoewel ik sommige andere talen kan lezen, die ik absoluut niet vloeiend ben), moest nuttige informatie verschaffen en helaas moest ik toevoegen "moet echt werken "naar de lijst. Verschillende van de apps die ik heb geprobeerd, leverden geen bruikbare informatie op en sommige gewoon niet-geblokkeerde apps weigerde te gebruiken. Ik weet niet hoe (of of) deze dingen door de Windows Store- medewerkers worden doorgelicht, maar het is duidelijk dat niet alles zelfs maar in de buurt komt van de download, zelfs als ze gratis zijn.

Uiteindelijk heb ik mijn best gedaan en een aantal uitgekozen dat er veelbelovend uitzag van de weinigen wiens taal ik kon begrijpen en die echte weersvoorspellingen leken te bieden. Ik koos er ook een waarvan ik dacht dat die leuk zou zijn en een die een waarschuwend verhaal is.

Omdat ieders voorkeuren anders zijn, en wat het beste zou zijn voor de ene persoon, zou voor een andere nutteloos zijn, presenteer ik deze niet als de beste apps, en ik vermeld ze niet in een bepaalde volgorde.

1. MSN Weer

MSN Weather is vooraf geïnstalleerd met Windows 10, dus u hoeft het alleen maar uit uw lijst met apps te kiezen (waar het gewoon Weather wordt genoemd). Het is een minimalistische app die je de basis geeft zonder franjes. U kunt de huidige omstandigheden, een 7-daagse voorspelling, details van de dag, de maanfase en gegevens zoals neerslag en windsnelheid bekijken.

In het menu aan de linkerkant van het scherm kunt u onder andere een radarkaart en een grafiek met historisch weer bekijken.

Als je een snelle weersvoorspelling en een no-nonsense kijk op de radar wilt, is MSN Weer een goede keuze. En het komt met Windows 10, zodat je niet eens door de Windows Store hoeft te waden om het te vinden.

Downloaden: MSN Weer

2. Het weerkanaal

Deze is er al heel lang, net als de website van Weather Channel . De app wordt door advertenties ondersteund en ik raad u aan voorzichtig te zijn met waarop u klikt. En, net als het weerkanaal op de kabel, biedt het vaak video-inhoud die slechts een zeer wazige verbinding heeft met het actuele weer.

De app wordt geopend met een achtergrondfoto die niets te maken lijkt te hebben met de locatie die je hebt ingesteld. Toch is het mooie natuurfotografie.

Als u echter langs alle schermmulch bladert, kunt u veel informatie krijgen.

Terwijl u naar beneden scrolt op de openingspagina, kunt u van dag tot uur en van dag tot dag prognoses bekijken, gevolgd door zaken als de UV-index, het aantal pollen en de maanfase. Het is een uitgebreide en visueel aantrekkelijke pagina. Als u meer wilt, biedt de menubalk aan de linkerkant keuzes voor kaarten, nieuws en video's (het nieuws en de video's zijn niet per se gerelateerd aan het weer). Het deel met kaarten toont je de radar voor je gekozen locatie. U kunt in- en uitzoomen en de kaart omdraaien als u wilt.

The Weather Channel is een mooi ontworpen en uitgebreide app die veel informatie biedt in een gemakkelijk te begrijpen formaat. Het klikken op de advertenties en video's is volledig optioneel, dus je hoeft daar niet doorheen te zitten om de weerinformatie te krijgen die je wilt.

Downloaden: het weerkanaal

3. MyRadar

Als je graag weerradarkaarten bekijkt, kan deze app je aanspreken. Dat is alles wat het laat zien (samen met advertenties, waarover ik u in een minuut nog meer zal vertellen). Je kunt de hele wereld bekijken, maar je moet zelf de kaart naar je exacte locatie scrollen. Er is geen manier om een ​​bepaalde locatie als standaard in te stellen.

En als er geen weerradar rapportstations zijn in het gebied dat u bekijkt, ziet u gewoon een mooie satellietkaart en geen radargegevens. Afrika en Rusland hebben bijvoorbeeld geen radar, of op zijn minst is hun radar niet beschikbaar voor de app.

Ik weet niet of het op deze manier wereldwijd zou werken, maar voor mij opent MyRadar met een kaart van de VS.

Het was een simpele grijper om de kaart naar Los Angeles te verplaatsen. Als u de aanwijzer naar links verplaatst, wordt er een zoom in / uit-balk geopend.

Of naar Europa, voor het weer van mijn Roemeense collega's. :)

Helaas werden de advertenties na verloop van tijd onaangenaam. Open de app nadat deze is afgesloten en je krijgt "Bericht van de dag" die je niet kunt uitschakelen.

En als u deze specifieke advertentieruimte zou zien, klik dan niet op dat berichtpictogram. Het opent uw browser om u naar nog een andere advertentie te brengen (de mensen die de Accuweather-app hebben ontworpen, gebruikten deze bijzonder schadelijke inbraak ook). Er is een betaalde versie van de app die de advertenties verwijdert.

Je kunt zoomen en in- en uitzoomen met elke andere satellietkaart, zodat je een goed beeld krijgt van wat voor soort weer je tegemoet komt. Maar dat is het ongeveer. Wat je ziet is wat je krijgt.

Binnen zijn beperkingen werkt MyRadar goed en is het aantrekkelijk om naar te kijken. Als we naar de hele wereld kunnen kijken, zelfs zonder radargegevens, kunnen sommige mensen uren bezig blijven. Zolang je de advertenties kunt negeren, natuurlijk. Het is duidelijk dat de ontwerpers echt willen dat je betaalt.

Downloaden: MyRadar

4. 8bit weer

OK, ik heb deze alleen voor de lol opgenomen. Het is een vrij nutteloze app, maar het is schattig. :) Wat je ziet is wat je krijgt: een klassieke 8-bit-stijlafbeelding van een kasteel met een lucht die van kleur verandert om je te vertellen of het dag of nacht is. Wanneer u het start, worden er kort instructies weergegeven.

De lijst met locaties lijkt op zijn minst alomvattend. Zodra je dit hebt gedaan, "sorteert" een cursor op het scherm het woord CURRENT onderaan de pagina, die ik zo mogelijk niet kon vastleggen. En u krijgt een kleine doos met de huidige voorwaarden voor uw locatie. Dat is het.

Ik dacht dat het grappig was, maar toen begon ik met Commodore 8-bit graphics, dus misschien was er een beetje nostalgie die mijn mening kleurde. :)

Downloaden: 8-bits weer

5. Accuweather

Ik neem deze niet zozeer als een aanbeveling, maar als een waarschuwing. Het is een bekende naam in weerrapportage (veel kranten en tv-stations in de VS gebruiken Accuweather-rapporten) en je kunt in de verleiding komen om het te kiezen op basis van zijn reputatie. Eerlijk gezegd zou ik het niet adviseren. Het is de enige app met een afzonderlijk openingsscherm dat acceptatie van de algemene voorwaarden eist voordat het zou worden geladen. Enkelen van de anderen hadden een "als je doorgaat, dan is het hetzelfde als wanneer je het aanvaardde", dat is vrij algemeen gevonden. Maar het was geen grote witte pop-up die de deur effectief versperde.

En het is de enige app die niet eens wordt geladen, tenzij je een standaardlocatie hebt gekozen.

Als je eenmaal in de app bent, krijg je een minimalistisch gegevensscherm. U kunt de tegels die op het scherm verschijnen opnieuw ordenen, maar wanneer de app de eerste keer wordt geopend, ziet u mogelijk een advertentie in de middelste rij op de bovenste rij. Een X verschijnt soms in de hoek van de advertentie maar klikken erop doet niets.

En in de rechter benedenhoek? Dat is gewoon lege ruimte. Het toont niets of doet niets. Ik kon geen optie vinden om daar een tegel te plaatsen. Mijn gok is dat daar de betaalde services naartoe gaan als je ervoor kiest om ze te betalen (ik niet).

OPMERKING : De schermafbeelding is gemaakt nadat ik de tegels opnieuw heb gerangschikt, zodat de advertentie in het midden van de bovenste rij verdwenen is.

Het instellingenscherm biedt een paar keuzes.

Het tabblad Aankopen spreekt voor zich. Trouwens, het screenshot laat dit niet zien, maar als dat berichtpictogram in de balk onderaan het scherm op en neer springt en naar je knippert, klik er dan niet op. Het is geen bericht, het is een link naar een advertentie. Maar goed dat ik een uitstekende beveiligingssuite heb geïnstalleerd, zodat ik kon klikken en erachter kon komen.

Als u in de linkerbovenhoek op het hamburgermenu klikt, kunt u de locatie wijzigen of inloggen met uw Microsoft-account. Ik heb me niet aangemeld omdat ik de app op dat moment niet vertrouwde. Dus als je Accuweather in de VS wilt zien, kun je misschien beter een lokaal tv-station of een krant zoeken die zijn rapporten gebruikt.

Downloaden: AccuWeather - Weather for Life

conclusies

Het vinden van weer-apps in de Windows 10 Store is een echt dubieus voorstel. De winkel is een puinhoop en de zoekmachine is erger. Er zijn een paar mooie weer-apps beschikbaar, maar enkele van de goede apps die beschikbaar waren in de Windows 8.1-winkel zijn verdwenen of zijn alleen mobiel geworden. Verschillende van de apps die ik heb gekozen voor evaluatie, gaven geen bruikbare informatie, of ik weigerde te rennen. En sommige app-ontwerpers doen het duidelijk beter op door advertenties ondersteunde software dan anderen. Het was een teleurstellende ervaring rondom. Toch waren er een paar die volgens mij de moeite waard waren om te proberen, en aangezien ze gratis zijn, kun je ze zelf evalueren, zonder financiële teleurstelling te riskeren.

Kun je andere gratis weer-apps aanbevelen voor Windows 10? Laat het ons weten in de comments hieronder.