Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Sebastian Kraus

Sebastian Kraus, oorspronkelijk afkomstig uit Nowa Ruda, Polen, ontdekte pas na zijn overstap naar Engeland in 2006 zijn passie voor fotografie. Wat begon als een verlangen om meer te delen over zijn leven in het buitenland met zijn familie en vrienden, eindigde in een belangrijke manier om uitdrukking te geven aan de gevoelens die de schoonheid van de wereld in hem opwekte. Sebastian, gevestigd in Edinburgh, Schotland, is aangetrokken door de adembenemende weergaven van de natuur en de verborgen diepten van zijn afgelegen schoonheid. Het werk van Sebastian is gepubliceerd en tentoongesteld in tijdschriften en galerieën over de hele wereld. Om meer over hem te weten te komen en om de spectaculaire foto's te downloaden die hij met ons heeft gedeeld in dit thema voor Windows 7 & Windows 8, lees dit interview.

Introductie van Sebastian Kraus

Sebastian vertelde ons over zijn late start met fotografie en de tedere gevoelens die de natuur in hem wakker maakt, in dit korte interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Mijn avontuur met landschapsfotografie begon onverwachts in 2006. Ik had me al in Salisbury, in het zuiden van Engeland, ver weg van mijn vaderland gevestigd. Op een dag, tijdens het Skypen met mijn familie, realiseerde ik me dat ik geen foto's had om met hen te delen. Zodra ik klaar was met met ze te praten, ging ik naar een winkel en kocht mijn eerste digitale camera. Het was mijn eerste contact met digitale fotografie. Ik realiseerde me snel dat het een kunstvorm was waarmee ik mijn diepste gevoelens over de wereld kon uiten waar ik slechts een deel van ben.

Toen ik eenmaal meer begon te leren over fotografie, groeide mijn interesse erin zo snel dat ik begon met het lezen van alles wat ik kon krijgen. Toch was een jaar later, een reis naar de zuidwestkust van Engeland georganiseerd door een liefhebber van fotografie, een mijlpaal in mijn ervaring met fotografie. Die ochtend zag ik een prachtig uitzicht op een spectaculaire zonsopgang, gecombineerd met de glorieuze rotsformaties van Durdle Door. Die dag besloot ik dat dit het pad was dat ik wilde volgen - landschapsfotografie.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Ademhalen van frisse lucht, feesten in mijn ogen op de schoonheid van ongerepte landschappen, dat is mijn grootste inspiratie. Ik hou ervan om 's ochtends wakker te worden, het moment waarop ik, na het openen van mijn tent, al een prachtig uitzicht kan zien, de beste is. Ik sta op en ik begin meteen met het maken van foto's. In mijn foto's wil ik plaatsen laten zien waar ik ben geweest op een manier die het publiek kan zien, ruiken, voelen en dezelfde dingen die ik deed. Ik leg beelden vast die letterlijk slechts momenten in de tijd zijn en ik ben echt dol op de onderwerpen die ik fotografeer. Als de camera me maar één ding over de natuur heeft geleerd, is het dat het zoveel meer bevat dan het eerst met het blote oog zichtbaar is. Mijn favoriete onderwerp is zeker water omdat er zoveel manieren zijn om het vast te leggen en het meest interessante eraan is dat je nooit weet wat je uiteindelijk zult bereiken.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik begon met een Fuji FinePix S9500 in 2006, maar ik heb de afgelopen 5 jaar mijn veteraan Nikon D200 gebruikt met verschillende lenzen van Sigma en Nikkor. Voor nabewerking gebruik ik Adobe Photoshop, inclusief Adobe Camera RAW.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Ik bewonder Amerikaanse landschapsfotografen. Naar mijn mening zijn de technieken die ze gebruiken in nabewerking en inlijsten gewoon geweldig. Om eerlijk te zijn, spelen hun foto's een belangrijke rol in mijn eigen werk, dat wil zeggen dat ik hun licht en framing zorgvuldig wil matchen.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Heel vaak na het maken van een foto, houd ik er twee of drie dagen van en dan leg ik het opzij en probeer ik iets nieuws te vinden. Ik ben erg kritisch over mijn eigen fotografie, maar er is één foto waar ik nog steeds van geniet. Het heet The Fire with Water en het presenteert de geweldige kracht van de zee.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Natuurlijk zijn er tal van plekken die ik wil zien en fotograferen. Ik zou graag naar IJsland gaan, het westelijke deel van de VS, Oregon en Californië, en Patagonië.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Om meer foto's te maken, reis meer en deel mijn avonturen met de hele wereld.

Geniet van het werk van Sebastian via een Windows-thema - Download koppelingen

Sebastian heeft een aantal van zijn meest briljante landschappen gekozen voor zijn Windows-thema.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Sebastian Kraus. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Sebastian Kraus & His Work volgen

Als je de foto's van Sebastian leuk vond en de rest van zijn fantastische landschappen wilde zien, kun je zijn officiële website bezoeken of hem volgen op deviantART of 500px.

We willen Sebastian bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten.