Beoordeling

Herziening van de Maguay GamePower X99 - Topprestaties met een topprijs

Maguay is de oudste Roemeense partner van Intel en zij bieden een breed scala aan computersystemen en -oplossingen, waaronder laptops, ultrabooks, servers, speelautomaten, opslagoplossingen en andere verschillende hardwarecomponenten. Hoewel ze buiten Roemenië niet zo bekend zijn, willen we ze graag onder uw aandacht brengen, omdat ze kwaliteitsproducten bouwen. Een van hun meest recente systemen is de GamePower X99-game-rig, een machine die is uitgerust met nieuwe technologie, zoals DDR4-geheugen en waterkoeling, naast een krachtige Intel Core i7-processor. We hebben het een tijdje getest en we zijn nu klaar om met u te delen wat we hebben geleerd. Lees deze review om meer te weten te komen over Maguay GamePower X99:

Unboxing De Maguay GamePower X99

De Maguay GamePower X99 kwam aan in een standaard kartonnen doos vol met torens gemerkt met het In Win 707-logo. Als dat vreemd klinkt, spreek dan met je, weet dat het gewoon de naam is van de fabrikant van het hoesje.

In de doos vindt u de machine zelf, vergezeld van twee driver-discs, het netsnoer en een snelstartgids.

Niks onverwachts qua verpakking, want de GamePower X99 heeft een vrij standaard accessoirepakket.

Zodra we de machine uit de verpakking haalden, konden we een glimp opvangen van wat erin zat, door het transparante zijpaneel. En het was een vrij uitzicht! Maar daarover later meer.

Hardwarespecificaties

De lijst met specificaties is behoorlijk indrukwekkend: we hebben een zesaderige Intel Core i7 5820K-processor op 3, 3 GHz, gekoppeld aan 16 GB aan DDR4 RAM die in quad-kanaal werkt op 2133 MHz. Een behoorlijk krachtige CPU, rekening houdend met de 15MB level 3-cache en de Hyper-Threading-mogelijkheden. De K aan het einde van de CPU-naam betekent dat de multiplier ontgrendeld is, dus de CPU is perfect in staat tot overklokken, geweldig nieuws voor liefhebbers!

Oh ja, de CPU wordt watergekoeld door een Zalman CNPS11X Performa waterkoeler.

Een van de meest geavanceerde moederborden van ASUS, de X99-A houdt de hele machine bij elkaar terwijl deze wordt gevoed door een Chieftec CTG-750C-voeding, bestand tegen een maximale belasting van 750 W.

Aangezien het GamePower wordt genoemd, wordt de grafische kracht naar de tafel gebracht door een ASUS Strix GTX 970 met 4 GB GDDR5-geheugen en een 256-bits busbreedte.

Aan de opslagkant van dingen hebben we een Transcend SSD van 256 GB en een 2 TB Seagate Constellation-harde schijf met een snelheid van 7200 RPM en een buffer van 64 MB. Beide opslagoplossingen gebruiken een SATA 3-verbinding.

Het geluid wordt geleverd door de Realtek® ALC1150 8-kanaals High Definition Audio aan boord.

De ASUS X99-chipset is vooruitgeschoven naar connectiviteit en bestuurt zes USB 3.0-poorten en vier USB 2.0-poorten op het achterpaneel, twee USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten op het voorpaneel. Afgezien daarvan krijg je de gebruikelijke aansluitingen op het achterpaneel: een PS / 2-poort, een Ethernet-poort en de audio-aansluitingen.

Daarnaast is er een USB BIOS Flashback-knop die u kunt gebruiken in geval van firmware-updates.

De GTX970-videokaart biedt twee DVI-aansluitingen, een HDMI en een Display Port, dus je bent vrijwel klaar voor een configuratie met meerdere monitoren.

Omdat het moederbord alle typen multi-GPU-configuraties ondersteunt, zowel SLI als CrossFireX, bent u ook voorbereid op scenario's met meerdere GPU's.

Maguay GamePower X99 wordt geleverd met Windows 8.1 Pro, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het kopen van een licentie.

Je kunt hier de volledige specificaties lezen: GamePower X99.

De Maguay GamePower X99 gebruiken

Gebruik van de Maguay GamePower X99 was een zeer aangename ervaring. Om te zien hoe goed het presteert, hebben we de twee meest geanticipeerde games van dit jaar geïnstalleerd: The Witcher 3: Wild Hunt en Grand Theft Auto 5.

We hebben The Witcher 3 volledig geraadpleegd over een Full HD-resolutie met NVIDIA HairWorks ingeschakeld. Dit is de meest veeleisende functie van het spel en het werkt alleen goed met NVIDIA GPU's. Het volstaat te zeggen dat de game er geweldig uitzag en we zagen de framesnelheid zelden minder dan 50 FPS. Met andere woorden, u hoeft zich geen zorgen te maken over de Maguay GamePower X99 die uw games niet goed uitvoert. Het werkt en speelt geweldig! Geralt kan hier getuigen van:

Het spelen van Grand Theft Auto 5 was een kleine uitdaging voor de GamePower X99. Gedurende de hele tijd dat we speelden, zagen we niet dat de framerate onder de 60 FPS daalde.

Het is vrij duidelijk dat de GamePower X99 geen problemen heeft met het omgaan met games.

Productiviteitstaken zijn zelfs niet de moeite van het vermelden waard, omdat de machine door allerlei soorten kantoorwerk zoals The Flash glijdt .

Het systeem is niet te lawaaierig en het genereert ook niet teveel warmte. Je zult de ventilator horen die de vloeistof tijdens hoge belasting op hoge snelheid afkoelt, maar niets te vervelend.

Waar u rekening mee moet houden, is dat de machine een volledige vormfactor heeft en dat deze vrij groot en zwaar is, dus verwacht niet dat u hem te veel verplaatst. Aan de positieve kant is er echter meer dan voldoende ruimte binnenin om meer componenten toe te voegen.

Het uiterlijk van de machine is ook best prettig, en het stoffilter aan de onderkant van de behuizing helpt kleine stofdeeltjes tegen te houden. Voor degenen onder u die van glanzende lichten houden, heeft de GamePower X99 ook een behoorlijk deel van de verlichting:

De Maguay GamePower X99 is een speelautomaat met zeer goede prestaties en veel aanpassings- en upgradeopties. Als je op zoek bent naar een computer die al je spellen in Full HD-resolutie afhandelt, dan is het zeker een waardige kandidaat. Als je de prijs kunt betalen, dat is het dan.

Software gebundeld met Maguay GamePower X99

We waardeerden echt dat Maguay niet vooraf veel eigen software op deze machine had geïnstalleerd. De enige vooraf geïnstalleerde software waren de stuurprogramma's en een speciaal hulpprogramma voor het maken van systeemherstelschijven.

Wat u moet onthouden, is dat de fabrieksresetoptie in Windows 8.1 door Maguay is aangepast om het gebruik van een dvd- / USB-station van het besturingssysteem te vereisen. Als uw apparaat niet met dergelijke door Maguay geleverde herstelmedia is geleverd, moet u een speciaal hulpprogramma gebruiken dat vooraf op de machine is geïnstalleerd om de herstelmedia zelf te maken.

Raadpleeg de snelstartgids om te leren hoe u dit moet doen. Het hele proces wordt daar uitgelegd. Als u in plaats daarvan een standaard Windows 8.1-schijf gebruikt, verliest u de aanpassingen die door Maguay zijn aangebracht tijdens de fabrieksreset.

We zouden willen dat dit aspect meer voor de hand lag. Of beter nog, niet bestaand. Het zou beter zijn geweest als Maguay zojuist een standaardinstallatie van het besturingssysteem had gebruikt die geen extra inspanning van onze kant vereiste.

Benchmarkprestaties en -temperaturen

We hebben BootRacer gebruikt om te meten hoe snel de machine van de SSD is opgestart. Het systeem startte in ongeveer 35 seconden als we naar een gemiddelde waarde kijken. Omdat dit de eerste machine is van dit prestatieniveau die we testen, kunnen we het niet echt vergelijken met andere apparaten, dus we zullen het gebruiken om andere vergelijkbare machines in de toekomst te vergelijken.

Vervolgens wilden we zien hoe efficiënt de koeling was en hoe heet de 5820K onder volle belasting was. Dus we hebben Prime95 een uur lang gerend en gekeken hoe de cijfers toenamen. Maar ze kwamen niet te hoog uit - na een uur stress testen, ging de CPU niet verder dan 71 graden Celsius, wat geweldig is, gezien het feit dat we het hebben over een high-end zeskern CPU.

Tijdens het stationair draaien bleef de CPU op ongeveer 40 graden Celsius, wat ook een zeer goede temperatuur is.

We hebben ook de drives getest met behulp van CrystalDiskMark. De SSD toonde behoorlijke scores, hoewel we het beter zagen.

De HDD toonde ook goede scores, vrij normaal voor SATA3 HDD's.

Om de grafische kracht te evalueren, hebben we 3DMark Vantage op de Extreme-preset uitgevoerd en 26168 punten behaald. Zeer goede score.

Al met al stellen de prestaties van de GamePower X99 niet teleur. Het is een zeer goed systeem met kwaliteitscomponenten die waarschijnlijk al je spellen vlekkeloos in 1080p zullen uitvoeren.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Maguay is erin geslaagd een solide spelsysteem te bouwen met de allerbeste technologie, zoals DDR4-geheugen, een processor met zes kernen en een moederbord dat zowel gamers als overklokkers zeker zal aanspreken. We raden dit systeem aan aan diegenen die de nieuwste technologie onder hun bureau willen en kunnen betalen. Houd er echter rekening mee dat de grafische prestaties van dit systeem niet verder gaan dan een resolutie van 2560x1440, dus als u van plan bent om in 4K te spelen ... wel, dan moet u andere opties overwegen of een betere grafische weergave krijgen kaart, zoals de NVIDIA GeForce GTX980.