Onze serie Ontdekkingsartiesten via Windows Themes gaat verder met een 24-jarige fotograaf uit Boekarest, Roemenië, die begon met het maken van foto's met een professionele camera na een klein maar ongelukkig evenement. Hij beschouwde het als een teken dat hij naar het volgende niveau moest gaan. Toen besloot hij om een baan te nemen als clubfotograaf op een van de grootste locaties in Boekarest. Voor meer informatie over hem en zijn werk, aarzel niet om dit korte interview te lezen.
Introductie van Albert Adrian Vrabiuta
Albert Adrian Vrabiuta is een student European Studies aan de universiteit van Boekarest terwijl hij spreekt en werkt in een telecombedrijf. Wat eruit zou zien als een gewoon studentenleven, breidt zich uit en transformeert volledig zodra zijn camera in de handmatige modus staat en zo welsprekend de emoties toont die hij voelt, door zijn lenzen.
Waarom fotografie? Wanneer begon dit allemaal?
Vanaf mijn kindertijd voelde ik me aangetrokken tot beeldende kunst, beginnend met schetsen, strips en foto's. Mijn eerste camera was een wegwerpbare 35 mm. Na een tijdje kreeg ik als cadeau een compactcamera die ik helaas verloor in een metrostation in Boekarest. Ik interpreteerde deze gebeurtenis als een teken en besloot om mijn eerste DSLR - een Nikon D3000 - te kopen.
Wat is je favoriete type fotografie? Portretten, abstract, concept, mode, sport?
Mijn favoriete type fotografie is landschapsfotografie, omdat de natuur kunst op zich is. Je hebt geen gevestigde omgeving nodig om iets vast te leggen dat je een bepaalde gemoedstoestand biedt zonder nabewerking.
Ik wil echter ook graag mijn vaardigheden uitdagen in straatfotografie, abstracte fotografie en naaktfotografie.
Welke camera gebruik je?
Op dit moment gebruik ik een Nikon D90. Het is geen eersteklas DSLR, maar voorlopig is het goed. Ik wil graag overschakelen naar een professionele spiegelreflexcamera, maar om financiële redenen kan ik er momenteel geen betalen.
Welke software gebruikt u en waarom?
Voor nabewerking gebruik ik Adobe Lightroom 4 of Adobe Photoshop CS5, omdat het me de kans biedt om de fouten uit mijn foto's te verwijderen, zonder al te veel technische kennis.
Wat adviseer je als beginneling op het gebied van technologie, software of soorten fotografie als eerste?
Het hangt af van de behoeften van elke persoon en wat hij of zij verwacht te doen met een camera. Als je jezelf als een potentiële fotograaf beschouwt, dan is het verstandig om een DSLR voor instapniveau te kopen (zoals een Nikon D3000 / D3100 / D3200). Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk en ze helpen bij het begrijpen van de belangrijkste principes van fotografie. Voor nabewerking raad ik Adobe Lightroom aan - elke versie.
Hoeveel tijd besteedt u aan het nabewerken van foto's versus de tijd die u besteedt aan het maken van foto's?
Ik ben geen erg geduldig persoon, daarom hou ik niet van lange fotosessies, ik weet al wat ik wil vastleggen en ik probeer de foto eerder dan later te krijgen. Wat de nabewerking betreft, ben ik van mening dat een goede foto zo weinig mogelijk digitale tussenkomst vereist.
Welke artiesten volg je? Wie maakt indruk op je en waarom?
Ik hou van heel veel Roemeense artiesten zoals Sorin Onisor, Ionel Onofras, Dinu Lazar en Edward Aninaru. Naar mijn mening is Sorin Onisor de beste Roemeense fotograaf omdat zijn foto's je het gevoel van gezelligheid en melancholie geven. Zijn landschappen verbazen elk oog.
Geniet van het werk van Albert via een Windows-thema
Albert heeft enkele van zijn beste werken met ons gedeeld en we hebben deze in twee Windows-thema's verpakt: een voor Windows 7 en een voor Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.
Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.
COPYRIGHT: Albert Adrian Vrabiuta. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.
Volg Albert's werk
Ik ben er zeker van dat je na het bekijken van de afbeeldingen in dit Windows-thema meer van Albert's werk wilt zien. Je kunt zijn officiële blog hier vinden: Albert Adrian Vrabiuta - Decat un Amator. Je kunt hem ook volgen op Facebook via deze link: Albert Adrian Vrabiuta - Facebook Portfolio.
We willen Albert bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers. We wensen dat hij de fotograaf wordt die hij van dromen droomt.