Anders

Beveiliging voor iedereen - Hoe we beveiligingsproducten beoordelen

Hoewel er tal van beschikbare antivirusoplossingen zijn, is de beveiliging van de computer thuis nog lang niet perfect. Een van de belangrijkste redenen is dat veel ontwikkelaars tijdens het spelen van de feature het belangrijkste stuk in de puzzel vergeten: de gebruiker. Ze ontwerpen ingewikkelde beveiligingsoplossingen met veel functies die normale gebruikers niet begrijpen en hebben geen idee hoe ze te gebruiken. Ons team heeft op een missie gestaan ​​om die beveiligingsoplossingen te vinden die effectief zijn in het beschermen van uw computer tegen malware en die gemakkelijk te gebruiken zijn voor de meeste, zo niet alle mensen. In dit artikel willen we u graag vertellen over onze benadering van de reeks 'Beveiliging voor iedereen', waarin wordt beschreven hoe we elk product testen en uitleggen wat elk van onze badges betekent:

Wat doet Digital Citizen?

Traditioneel hebben reviewers zich geconcentreerd op de functies en de mogelijkheden van beveiligingssoftware. We willen het anders doen.

We weten dat een correct geconfigureerd programma in staat zal zijn om aan alle beveiligingsvereisten van een gemiddelde gebruiker te voldoen. U hebt waarschijnlijk geen intelligente pakketfilters, tunnelfuncties, logboekfuncties en chique activiteitenmonitoren nodig. Waarschijnlijk wilt u verdachte programma's gewoon blokkeren en ervoor zorgen dat uw computer veilig is tegen malware en hackeraanvallen. Dit is waar we ons op richten: hoe praktisch is een programma om je computer te beveiligen? Niet wat het potentieel is, maar hoe nuttig voor iemand die niet veel moeite wil doen om het te gebruiken of er iets van te leren. We willen het perfecte beveiligingsprogramma vinden voor je oma of een ander familielid dat vindt dat browsertabbladen moeilijk te verwerken zijn.

Hier ligt een logische reden voor: de meeste gebruikers hebben waarschijnlijk niet de meeste geavanceerde of "extra" functies nodig die beveiligingsprogramma's bieden. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de meeste gebruikers te veel tijd investeren in het beveiligen van hun systemen. En zelfs als ze genoeg tijd investeren, vinden ze het waarschijnlijk niet leuk. Dientengevolge is het alleen maar fair om te veronderstellen dat de meeste gebruikers toegankelijke software nodig hebben met robuuste basisfuncties die eenvoudig te configureren zijn.

Welke soorten beveiligingsproducten testen we?

We testen voornamelijk commerciële producten die worden gedistribueerd in de vorm van beveiligingssuites. Deze producten bieden over het algemeen volledige bescherming en we kunnen de efficiëntie van alle belangrijke beveiligingsmodules evalueren: firewall, antivirus en antispyware. Alleen een antivirusprogramma of alleen een firewall uitvoeren volstaat niet meer in de cyberspace van vandaag. U moet ten minste deze drie beveiligingslagen op uw computer hebben staan, gekoppeld aan anti-rootkitbeveiliging en real-time HTTP-verkeer scannen.

Hoe we onze beveiligingstests doen

In de loop der jaren zijn onze beoordelingen sterk geëvolueerd in termen van volledigheid, lengte en kwaliteit. Vandaag structureren we onze beoordelingen in vijf belangrijke testgebieden:

 1. De download- en installatie-ervaring - We evalueren eerst de zogenaamd eenvoudige oefening van het downloaden en installeren van het beveiligingsproduct dat we aan het beoordelen zijn. We kijken naar het aantal stappen dat nodig is om het product te downloaden en te installeren, de vereiste informatie zodat u het product kunt gebruiken, de downloadgrootte en het aantal keren dat opnieuw moet worden opgestart om de installatie te voltooien. We zijn ook geïnteresseerd in het feit of het beveiligingsproduct zichzelf kort na de installatie up-to-date houdt en hoe vriendelijk de eerste interacties zijn.
 2. Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platformapps - Veel softwareontwikkelaars negeren meestal de nieuwe functies die in Windows worden geïntroduceerd. Om te zorgen dat gebruikers een goede ervaring hebben, controleren we eerst of een beveiligingspakket de Windows Firewall en Windows Defender automatisch uitschakelt. Het hebben van twee firewalls op uw systeem kan voor gebruikers hoofdpijn veroorzaken. En Windows Defender veroorzaakt waarschijnlijk conflicten als het gelijktijdig met andere antivirusproducten wordt uitgevoerd. Vervolgens bekijken we hoeveel een beveiligingspakket van invloed is op de opstarttijd van onze testcomputer, hoeveel geheugen nodig is voor de processen van de beveiligingssuite om te worden uitgevoerd en hoe goed het wordt geïntegreerd met netwerkfuncties zoals de thuisgroep. Last but not least testen we of u de lopende processen van de beveiligingssuite kunt doden en hoe goed deze is geïntegreerd met populaire webbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Opera.
 3. Gebruiksgemak en configuratie - We starten onze meer geavanceerde tests in dit gedeelte. We gaan eerst in op de beschikbare opties voor het scannen van uw systeem op malware, de standaard geplande scans en de beschikbare planningsopties. We evalueren hoe gemakkelijk het is om door alle menu's en configuratie-opties te navigeren zonder de Help-documentatie te openen. Vervolgens controleren we hoe gemakkelijk het is om toegang te krijgen tot de ondersteuningsservices van elk product, de Help-documentatie en rapportagefuncties, als deze beschikbaar zijn. We proberen ook te evalueren hoe gemakkelijk het is om de meldingen en berichten te begrijpen die worden gedeeld door het beveiligingsproduct dat we beoordelen. Zullen mensen een handleiding nodig hebben om te begrijpen wat het beveiligingsproduct zegt, of gebruikt het gewoon Engels om met gebruikers te communiceren?
 4. Firewallbeveiliging - We gebruiken twee scanners voor netwerkrisico's om de prestaties van de firewall te evalueren: Nmap en Nessus. We zoeken naar kwetsbaarheden voor bepaalde soorten netwerkaanvallen, open poorten en hun relatieve belang voor de beveiliging van uw systeem, en alle andere informatie die gemakkelijk kan worden geïdentificeerd via een routinescan: MAC-adres, besturingssysteem, enz. We controleren ook of het beveiligingspakket kan het juiste beveiligingsprofiel toewijzen wanneer verbinding wordt gemaakt met een nieuw netwerk, zodat u de beste balans tussen beveiliging en toegang tot functies voor netwerkdeling krijgt (wanneer u verbinding maakt met veilige privénetwerken).
 5. Antivirus- en antispywarebescherming - We beginnen met het bezoeken van een aantal kwaadwillende websites om te zien of de beveiligingssuite de gebruiker beschermt tijdens het surfen op het web. Vervolgens controleren we hoe elk beveiligingsproduct omgaat met externe geheugenstations. We plaatsen verschillende malwarestalen op een USB-geheugenstick, we stoppen deze op onze testcomputer en evalueren vervolgens wat de beveiligingssuite doet. Voor onze meest complexe anti-malwaretest maken we een schone Windows 10-installatie op onze testcomputer, we plaatsen er malware op en dan vragen we het beveiligingsproduct dat we beoordelen zichzelf te installeren en alle malware te verwijderen. We proberen te evalueren hoe goed de antivirus-engine is, afhankelijk van hoe efficiënt het is om de malware te verwijderen, maar ook hoe snel en hoe gemakkelijk de hele procedure is. We voeren ook een reeks volledige systeemantivirusscans uit en controleren hoe snel de antivirusengine uw computer scant. We zoeken ook een second opinion en we controleren wat andere onafhankelijke beveiligingsorganisaties te zeggen hebben over de efficiëntie van de producten die we beoordelen. Het is goed om een ​​second opinion te krijgen, toch?
 6. Extra functies - Veel IT-beveiligingsbedrijven ontwikkelen tal van extra functies voor hun beveiligingsproducten. We installeren en gebruiken elke extra tool die bij een bepaald product hoort. Daarbij analyseren we hoe nuttig deze extra tools zijn en of ze toegevoegde waarde bieden voor de klant. Omdat we het als een belangrijke beveiligingsfunctie voor veel ouders beschouwen, kijken we of er een module Ouderlijk toezicht beschikbaar is en of deze gemakkelijk kan worden ingesteld en gebruikt. We zoeken ook naar Safe Browsing-functies bij het doen van online transacties of bij het opnemen van een VPN-service.
 7. Standaardinstellingen die u mogelijk wilt aanpassen - Sommige beveiligingssuites kunnen u efficiënt beschermen, maar dat doen ze niet, omdat ze daarvoor niet de juiste standaardinstellingen hebben. Wanneer we een beveiligingspakket testen, zoeken we ook naar die instellingen die kunnen worden aangepast om u veiliger te maken. Veel beveiligingssuites kunnen bijvoorbeeld automatische antivirusscans plannen, maar dat doen ze niet. Als we dergelijke instellingen vinden, vermelden we ze in onze beoordeling en we bevelen de juiste acties aan.

We proberen zo compleet mogelijk te zijn en een goed overzicht te geven van de efficiëntie van elk product. Hoewel we geen wiskundige formule hebben die we gebruiken om de definitieve uitspraken te doen, bekijken we hoe goed elk product presteert op al deze gebieden en onze aanbevelingen delen.

Uitspraken en wat ze betekenen

We gebruiken een vijfsterrenbeoordelingssysteem om onze productaanbevelingen te delen:

 • 5 sterren - Dit zijn de beste van het beste, top van de top, la creme de la creme. Je krijgt de foto! Het zijn beveiligingsproducten die we iedereen op elk moment kunnen aanbevelen. De tools van deze beveiligingssuites bieden u een uitstekend niveau van bescherming en ze doen het op een manier die geweldig is, zowel gemakkelijk te begrijpen als te gebruiken. Beveiligingsproducten kunnen niet beter worden dan dit.
 • 4 sterren - Dit zijn zeer goede beveiligingsproducten. We bevelen deze beveiligingssuites voor iedereen aan, omdat het topproducten zijn die u uitstekend beschermen tegen allerlei soorten cyberbedreigingen. Viersterrenproducten zijn producten die "bijna geweldig" zijn maar ze struikelen omdat ze een paar kleine tekortkomingen hebben.
 • 3 sterren - Dit zijn goede beveiligingsproducten. Wij beschouwen ze als gemiddelde oplossingen en we kunnen ze alleen aanbevelen aan mensen die weten wat ze doen. Sommigen van hen kunnen erg goed zijn in één rea, zoals het hebben van een zeer goede antivirus-engine, terwijl ze zwak zijn voor anderen, zoals het niet in staat zijn om fatsoenlijke firewall-bescherming te bieden. Sommige producten hebben mogelijk zwakke standaardinstellingen die door de gebruiker kunnen worden verbeterd. Als u een beoordeling van 3 sterren ziet, is het belangrijk dat u ons vonnis en de voors en tegens die we hebben gemarkeerd leest, zodat u de sterke en zwakke punten van het product dat we beoordelen beter begrijpt.
 • 2 sterren - Dit zijn beveiligingsproducten die matig zijn in de st. Het zijn ook beveiligingsproducten die we niet leuk vinden en die we onze lezers niet aanbevelen. Deze producten beschermen hun gebruikers niet tegen bedreigingen en zijn meestal ook moeilijk te gebruiken en te begrijpen.
 • 1 ster - Dit zijn producten die u nooit zou moeten gebruiken. Ze zijn erg slecht in wat ze zouden moeten doen: hun gebruikers beschermen tegen malware en netwerkaanvallen.

Naast ons vijf sterren beoordelingssysteem geven we soms ook badges aan die beveiligingsproducten die op één of meer gebieden schitteren:

 • Keuze van de redactie - Wanneer we deze badge geven, willen we zeggen dat we het product dat we hebben beoordeeld, echt leuk vinden. Deze badge wordt alleen gegeven aan producten die ver boven het gemiddelde liggen en die ook gemakkelijk te gebruiken zijn. Over het algemeen gebruiken we deze badge alleen voor beveiligingsproducten die een beoordeling van 4 of 5 sterren hebben gekregen.
 • Beste beveiliging - Deze badge betekent dat het beveiligingsproduct dat we hebben beoordeeld een hoog niveau van bescherming biedt aan zijn gebruikers. Deze producten schitteren in termen van effectiviteit, maar ze zijn misschien niet zo goed in andere aspecten, zoals bruikbaarheid of prestaties. Deze badge kan worden gegeven aan producten met een beoordeling van 4 of 5 sterren. Soms ontvangt een product met een classificatie van 3 deze badge, maar alleen als de fouten niet gerelateerd zijn aan de effectiviteit van de anti-malware-bescherming.

Conclusie

We hopen dat deze serie nuttig zal blijven voor onze lezers. We willen niet dat u nutteloze beveiligingshulpmiddelen koopt en uw geld verspilt, terwijl u uw veiligheid en privacy in gevaar brengt. Met deze serie doen we ons best om die beveiligingsproducten te identificeren die het waard zijn om te overwegen, zelfs op de computers en apparaten van uw clueless vrienden en familieleden.