Tutorial

Hoe de locatie van gebruikersmappen zoals documenten, downloads, enz. Te veranderen

Heb je de term "gebruikersmappen" gehoord? Heb je je afgevraagd wat deze mappen zijn en waar ze zich bevinden? Weet u hoe u ze kunt vinden in uw versie van Windows? In dit artikel leggen we uit welke gebruikersmappen zijn (Downloads, Documenten, Muziek, enz.), Waar ze te vinden zijn en hoe ze naar nieuwe locaties kunnen worden verplaatst. Deze handleiding is van toepassing op alle moderne versies van Windows: Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Uw gebruikersmappen in Windows

Alle moderne edities van Windows maken een verzameling gebruikersmappen voor elk gebruikersaccount, onder "C: \ Gebruikers \ Gebruikersnaam". De collectie omvat maar is niet beperkt tot:

 • Contacten - als u Windows Contactpersonen gebruikt, is dit de map waarin alle gegevens over uw contacten worden opgeslagen. Elk contact heeft zijn eigen bestand met de extensie ".contact".
 • Desktop - dit is uw bureaublad met de snelkoppelingen, bestanden en mappen die u eraan hebt toegevoegd.
 • Downloads - dit is de standaardmap waarin bestanden worden gedownload van internet, als u geen andere locatie hebt ingesteld in uw standaardbrowser.
 • Favorieten - de map waarin alle favorieten van Internet Explorer zijn opgeslagen.
 • Links - deze map slaat de snelkoppelingen op die u kunt zien in het gedeelte Favorieten van Windows Verkenner vanuit Windows 7 en Verkenner vanuit Windows 8.1. Deze map wordt niet langer gebruikt door Windows 10, ook al staat deze nog steeds op de schijf.
 • Documenten - dit is de eerder genoemde map Mijn documenten van Windows XP - de locatie waar uw documenten standaard worden opgeslagen.
 • Afbeeldingen - het equivalent van Mijn afbeeldingen van Windows XP - de map waarin alle afbeeldingen standaard zijn opgeslagen.
 • Muziek - het equivalent van My Music from Windows XP - de map waar standaard alle muziek wordt opgeslagen.
 • Video's - het equivalent van Mijn video's van Windows XP - de map waar standaard alle video's worden opgeslagen.
 • OneDrive - als u de OneDrive cloudopslagservice van Microsoft gebruikt, worden hier uw OneDrive-bestanden opgeslagen.
 • Opgeslagen spellen - de map waarin alle spellen die met Windows zijn geïntegreerd je spelgegevens opslaan, zodat je het spel van je laatst opgeslagen spel kunt hervatten. De meeste spellen gebruiken deze map echter niet om opslaan op te slaan, ook al zouden ze dat wel moeten doen.
 • Opgeslagen zoekopdrachten of zoekopdrachten - dit is waar Windows alle zoekopdrachten opslaat die u opslaat voor later gebruik.

U kunt als volgt de gebruikersmappen vinden in uw versie van Windows

De beste manier om de volledige lijst met gebruikersmappen te vinden, in elke moderne versie van Windows, is:

 • Open Windows Verkenner in Windows 7 of Verkenner in Windows 8.1 en Windows 10.
 • Navigeer naar het station waar u Windows hebt geïnstalleerd: dit is meestal het station "C:".
 • Open de map Gebruikers en vervolgens de map van uw gebruikersaccount door erop te dubbelklikken of erop dubbel te tikken. Om u een voorbeeld te geven, mijn gebruikersaccount heet Ciprian en Windows is geïnstalleerd op het station "C:". Daarom heb ik gebladerd naar "C: \ Users \ Ciprian".

Een verbetering in nieuwere versies van Windows is dat ze gemakkelijk toegang bieden tot enkele van de meest voorkomende gebruikersmappen. Als u bijvoorbeeld in Windows 10 File Explorer opent, gaat u naar Deze pc . Daar vindt u de snelkoppelingen naar de volgende gebruikersmappen: Desktop, Documenten, Downloads, Muziek, Afbeeldingen en Video's . Zoals u ziet, zijn het niet al uw gebruikersmappen, alleen die mappen die u vaker zult gebruiken.

Hetzelfde geldt voor Windows 8.1: Open File Explorer en ga naar Deze pc . Onder Mappen vindt u dezelfde snelkoppelingen naar gebruikersmappen, zoals in Windows 10.

Helaas biedt Windows 7 geen vergelijkbare snelkoppelingen in Windows Verkenner . Daar moet u rechtstreeks naar de map "C: \ Users \ Gebruikersnaam", waar "Gebruikersnaam" de naam van uw gebruikersaccount is.

Hoe de locatie van documenten, downloads, muziek en andere gebruikersmappen te wijzigen

Het wijzigen van de locatie van al deze gebruikersmappen is mogelijk en kan worden gedaan met behulp van dezelfde procedure. Om deze procedure te illustreren, gebruiken we de map Downloads als een voorbeeld en laten we u zien hoe u deze naar een andere locatie verplaatst, zodat uw webbrowser de bestanden opslaat die u daar downloadt en niet op de locatie die is ingesteld door Windows.

Open Windows Explorer in Windows 7 of File Explorer in Windows 8.1 en Windows 10 en ga naar de map van uw gebruiker. Klik met de rechtermuisknop of houd de map ingedrukt die u naar een nieuwe locatie wilt verplaatsen en selecteer Eigenschappen .

In Windows 8.1 en Windows 10 kunt u ook het lint uit Verkenner gebruiken . Selecteer de map die u wilt verplaatsen en ga vervolgens naar het tabblad Start en klik of tik op Eigenschappen .

Ga in het venster Eigenschappen voor de geselecteerde map naar het tabblad Locatie . Daar kunt u de huidige locatie op uw computer bekijken. Klik of tik op Verplaatsen .

Een nieuw venster met de naam Kies een bestemming verschijnt. Blader naar de nieuwe locatie waar u de map wilt verplaatsen en klik of tik op Selecteer map .

De nieuwe locatie wordt nu weergegeven op het tabblad Locatie . Klik of tik op OK om de wijziging toe te passen.

U wordt gevraagd of u alle bestaande bestanden van de oude naar de nieuwe wilt verplaatsen. We raden u aan op Ja te tikken of erop te tikken, zodat alles wordt verplaatst en u geen problemen ondervindt bij het vinden van oude bestanden die op de oude locatie worden bewaard.

De bestanden op de oude locatie zijn nu verplaatst. Als het proces is afgelopen, bent u klaar met het verplaatsen van de geselecteerde gebruikersmap naar een nieuwe locatie.

Pas op voor deze fout!

Wanneer u een verplaatsingsbewerking uitvoert, vermijd deze fout die we hebben gemaakt in een van onze mislukte experimenten: we hebben Windows gevraagd de map Downloads naar het bureaublad te verplaatsen. Toen we dit deden, waarschuwde Windows ons dat we de gebruikersmap Downloads naar een andere gebruikersmap wilden verplaatsen. Dit betekent dat Windows vanaf nu niet in staat zal zijn om de twee locaties te scheiden waardoor verwarring ontstaat voor gebruikers en applicaties die de bureaubladmappen Desktop en Downloads gebruiken.

Als u een soortgelijke waarschuwing ontvangt, drukt u op Nee als u wordt gevraagd of u zeker weet dat u door wilt gaan met de mapomleiding en een andere locatie wilt kiezen. We hebben op Ja geklikt en uiteindelijk hebben we een rommelig systeem gevonden, met twee bureaubladgebruikersmappen die naar dezelfde locatie wijzen en geen map Downloads .

De les hier is de volgende: gebruik bij het verplaatsen van de locatie van een gebruikersmap geen locatie die door een andere gebruikersmap wordt gebruikt. Zorg ervoor dat u het verplaatst naar een locatie die niet wordt gebruikt door een andere gebruikersmap.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het eenvoudig om de locatie van gebruikersmappen te wijzigen, zoals Downloads, Documenten, Afbeeldingen, Muziek enzovoort. Onze aanbeveling is om deze mappen naar partities te verplaatsen die niet door Windows worden gebruikt, zodat ze in geval van een systeemcrash minder kans hebben om te worden beïnvloed door mogelijke herinstallatie van het besturingssysteem. Als u een moderne SSD-schijf gebruikt, kunt u met het verplaatsen van gebruikersmappen uw waardevolle gigabytes ook opslaan voor apps en games die een snelle rit nodig hebben. Uw downloads en documenten op een langzamere schijf opslaan, is geen probleem.